diákszámla diákhitel

Így is bankolhatnak a fiatalok: online, ingyenes, sőt még pénzt is lehet vele keresni

diákszámla diákhitel

Így is bankolhatnak a fiatalok: online, ingyenes, sőt még pénzt is lehet vele keresni

Gránit Bank Tartalom
2024-05-20 Frissítve: 2024-05-20
2024-05-20
38929306

A fiatalok a királyok a bankoknál, akkor is kedvezményekkel halmozzák el őket, ha még nincs is saját keresetük. Ha jól választanak, a díjmentes, néhány perc alatt megnyitható számlán túl még jóváírásokat is kapnak, és mindent a mobiljukból intézhetnek a  legmenőbb fintech szolgáltatásokkal. 

 

A fiataloknak ma már nemcsak a mindennapi kommunikációjukban, tájékozódásukban természetes a mobiljuk, laptopjuk folyamatos használata, hanem bármilyen ügyet is szeretnek így intézni, legyen az vásárlás vagy egy számla befizetése. Nemcsak készségszinten használják már az ehhez szükséges alkalmazásokat, hanem el is várják a gyors, egyszerű, könnyen átlátható megoldásokat, akár már egy banktól is.   

 

A magyar pénzintézetek legrangosabb szakmai versenyén, a Mastercard Év Bankján Az év fiataloknak szóló programjával is elsőnek ítélt Gránit Banknál nemcsak olcsó, hanem élményszerű is a pénzügyek intézése a fiatalok számára, akiknek akár már 6 éves kortól számlát lehet nyitni, és egészen 26 éves korig élvezhetik a kifejezetten nekik nyújtott kedvezményeket. Összeszedtük, milyen megoldásokat kínál a bank számukra.

 

Szelfis számlanyitás jóváírással, mindössze néhány perc alatt

 

Számlát nyitni bankfióki látogatás nélkül ma már szinte mindenhol lehet, ezen belül is a leggyorsabb mód a szelfis számlanyitás. A Gránit Banknál a folyamat mindössze néhány percet vesz igénybe, a lépések az alábbiak:

 

  1. Gránit eBank applikáció letöltése
  2. Számlacsomag és a hozzá igényelhető bankkártya kiválasztása
  3. Személyi igazolvány és lakcímkártya lefotózása
  4. Az igazolványokról beolvasott adatok ellenőrzése
  5. A szerződés elfogadása
  6. Szelfivideó készítése

 

A szelfis számlanyitás 2024. május 31-ig 40 000 forint jóváírást ér azoknak, akik diákszámlát nyitnak, emellett mindössze néhány feltételt kell teljesíteni:

 

  • 60 napon belül aktiválni kell a Gránit eBankot,
  • 60 napon belül legalább háromszor kell bankkártyával vásárolni, tranzakciónként legalább 1000 forint értékben,
  • hozzá kell járulni a marketingcélú megkeresésekhez,
  • ha 24 hónapon belül bezárjuk a számlát, akkor vissza kell fizetni a 40 000 forintos jóváírást.

 

Ha valaki diákhitelt vesz fel és ehhez Diákhitel számlát nyit a Gránitnál, a szelfis számlanyitásért 41 ezer forint jár. Emellett a folyósított diákhitel összegének a 4 százalékát is jóváírja a bank a számlán, amelynek az összege legfeljebb 30 ezer forint lehet félévente. 

 

Ingyenes számlavezetés, plusz kedvezményekkel

 

diákszámla számlavezetéséért nem kell fizetni, ahogyan a kért tranzakciókról az iSMS és az elektronikus szolgáltatások is díjmentesek. A bankkártyához kapcsolódó limit megadása és a zárolás is egyetlen érintéssel megoldható. 

 

A Gránit ingyenes eBankbjában a még kevésbé elterjedt, de nagyon praktikus funkciókat is ingyenesen lehet használni. Ezek közé tartozik például a másodlagos számlaazonosító megadása, amellyel az utalásokat lehet egyszerűbbé tenni. Elég megadni a telefonszámunkat, e-mail címünket vagy az adóazonosító jelünket ahhoz, hogy utalni tudjanak nekünk, nem kell minden alkalommal a bankszámlaszámmal bajlódni. Ezt a funkciót érdemes online beállítani, a személyes ügyfélszolgálaton ugyanis nem ingyenes, az eBankban azonban semmibe nem kerül. 

 

Szintén ingyenes a diákszámlánál a fizetési kérelem benyújtása és a kérelmek jóváhagyásának a teljesítése is. Ezt a szolgáltatást 2024. április óta még csak az egyik irányba kötelező kínálni a bankoknak: a fogadást mindenhol meg kellett oldani eddig a határidőig, a küldés azonban van, ahol még várat magára. A Gránit Banknál emellett a QR kódos beolvasást követő utalás is díjmentes, vagyis valamennyi, az elmúlt években bevezetett technikai újítást ingyen vehetik igénybe a diákszámla tulajdonosok. 

 

A fizetési kérelmet praktikus akkor használni, amikor a szülőktől lenne szükség pénzre, vagy az ismerősökkel valamilyen közös kiadást (például egy buliszámlát) kell szétosztani. Utóbbinál a másodlagos azonosító is hasznos, hiszen a barátaink akár a telefonszámunk megadásával is tudnak nekünk pénzt utalni a mobilbankjukból.

 

A bankkártya is számos kedvezményt rejthet

 

További kedvezményekre lehet szert tenni attól függően is, hogy melyik bankkártyát választjuk a diákszámlához. A Gránit Neo kártyánál három féle szín közül lehet választani, az anyaga pedig környezetbarát, gyorsan lebomlik. A kártya 26 éves korig díjmentes, május 30-ig történő igénylés esetén. Emellett a booking.com-on június 30-ig történő foglalások esetén akár 6 százalékos kedvezmény járhat a végösszegből. A kártya a Google Pay és az Apple Pay funkciókkal is összeköthető. Az első évben szintén ingyenes Gránit Standard kártyánál is érvényesíthető a szállásfoglalásra vonatkozó kedvezmény.

 

Ha ennél drágább, dombornyomott vagy esetleg lézergravírozott bankkártyát szeretnénk a számla mellé, jelentősen többet kell fizetnünk - cserébe számos kedvezményt vehetünk igénybe. A Platinum kártya évente 18 900 forintba, a World Elite Metal pedig 49 900 forintba kerül az első évben, amiért többek között

 

  • hazai (4 darab) és külföldi (2 darab) ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget kapunk,
  • prémium utasbiztosítást 50 millió forint értékben,
  • prémium repülőtéri várókba történő belépési jogot, 
  • díjmentes hozzáférést több ezer online magazinhoz,
  • 10 százalék kedvezményt a booking.com foglalásoknál.

 

Ügyfélajánlásért extra zsebpénz

 

Akár 100 ezer forintot is összegyűjthetnek az élelmes diákok a Gránit Banknál, ha a barátaiknak is ajánlják a bankszámlát. Egy ajánlási kóddal legfeljebb tíz számlát lehet megnyitni, így összesen akár 100 ezer forintot is össze lehet gyűjteni. A 10 ezer forintot az ajánló és az új számlatulajdonos is megkapja a feltételek teljesítése esetén. 

 

A Diákhitel számla mellé további kedvezmények járnak

 

Gránit Diákhitel számlája mellé olyan kedvezmények is járnak, amelyek a hagyományos diákszámlánál nem érhetőek el. Díjmentesen nyitható például értékpapírszámla, emellett  kamatkedvezményeket kínál a bank hiteligénylés vagy folyószámlahitel igénylése esetén is. Kedvezményes továbbá a betétlekötés, a számlán lévő pénzre az alapkamathoz kötött látra szóló kamatot kínálnak és 10-15 százalékos kedvezménnyel lehet különböző szolgáltatásokat igénybe venni.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!