Diákhitel kamat

Év végéig marad a Diákhiteleknél a kamatstop

Diákhitel kamat

Év végéig marad a Diákhiteleknél a kamatstop

Bank360 tartalom
2024-06-12 Frissítve: 2024-08-23
2024-06-12 Frissítve: 2024-08-23
39348769

Társadalmi egyeztetést indított a Nemzetgazdasági Minisztérium a Diákhitel 1 kamatáról, ami annyit jelenti, hogy a tervek szerint továbbra is maradna a jelenlegi 7,99 százalékos kamatszint. Az érvényben lévő kamatstopot 2024 végéig hosszabbítaná meg a kormány.

 

December végéig meghosszabbítaná a Diákhitel 1-re vonatkozó kamatstopot a kormány - tette közzé a kormany.hu oldalán a Nemzetgazdasági Minisztérium. A jelenleg 7,99 százalékos kamatszint december végéig maradna a társadalmi egyeztetésre bocsátott tervezet szerint. 

 

A diákhitel szabad felhasználású változatára még 2023 elején vezettek be kamatstopot, akkor még 4,99 százalék volt az ügyleti kamat, amit fizetni kellett. Fél évvel később 3 százalékponttal emelkedett ez az érték, azóta is ez van érvényben. 

 

A kamatstop csak a szabad felhasználású diákhitelre vonatkozik, a képzési költségek finanszírozására felvehető Diákhitel 2 továbbra is kamatmentes. 

 

Szorosabb lesz az együttműködés az MFB-vel

 

A kamatstop meghosszabbítása mellett azt is megemlíti közleményében a Diákhitel Központ, hogy 2024. június 12-től szorosabb együttműködésben dolgozik majd együtt a Magyar Fejlesztési Bankkal. Ebből a központ ígérete szerint az ügyfelek nem sokat fognak észrevenni, mivel az intézkedések nem érintik a hitelekhez való hozzáférés lehetőségét és módját.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!