Diákhitel számla

Ehhez a négy bankhoz mehetnek a diákhitelesek

Diákhitel számla

Ehhez a négy bankhoz mehetnek a diákhitelesek

Bank360 tartalom
2023-05-19 Frissítve: 2023-07-11
2023-05-19 Frissítve: 2023-07-11
32954801

Megvan, mely bankok közül választhatnak a diákhitelt igénylő hallgatók július 1-től: négy pénzintézet felelt meg az előírt feltételeknek. A kötelező kedvezmények egy részét már most is kínálják a piacon elérhető diákszámlák.

 

A következő félévtől az OTP-nél, az MHB Banknál, az Ersténél vagy a Gránit Banknál kell számlát nyitnia annak a diáknak, aki diákhitelt szeretne felvenni. Egy tavaly év végén megjelent kormányrendelet szerint a szabad felhasználású diákhitel folyósításának ugyanis az lesz a feltétele 2023. július 1-től, hogy a hallgató kedvezményes fizetési számlát nyisson és tartson fenn a Diákhitel Központ által négyévente lefolytatott közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott pénzforgalmi szolgáltatónál. A pályázatot május 17-én zárták le, és végül hat jelentkezőből végül az említett négy kereskedelmi bank járt sikerrel. 

 

A kedvező diákszámlák még olcsóbbak lesznek

 

A diákhitel számlák esetében a pénzügyi szolgáltatóknak ingyenesen kell biztosítaniuk az alábbiakat:

 

  • a havi számlavezetést, 
  • az elektronikus szolgáltatások felületének használatát, 
  • a havi bankszámlakivonatot,
  • a kapcsolódó bankkártya használatát is. 

 

A diákszámlát kínáló bankoknál az első két tétel általában az alap, de a havi bankszámlakivonatért is csak elvétve kell fizetni a diákoknak, azért is csak abban az esetben, ha papír alapon kérik, az elektronikus kimutatás mindenhol ingyenes. A bankkártyához kapcsolódó díjaknál már nagyobb a szórás, mivel van, ahol csak az első évben engedik el a díjat, míg máshol, például az OTP Junior esetében egyáltalán nem kell fizetni a számla mellé igénybe vett bankkártyáért, sem a számlanyitáskor, sem később. 

 

A bankok a kötelezően nyújtandó ingyenes elemeken túl más kedvezményes szolgáltatásokat fognak adni a diákhitel számlát nyitóknak. A fiatal ügyfelek kedvezményeket kaphatnak többek közt a lakáshitel felvételénél, az értékpapírszámla-vezetésnél vagy a biztosításkötésnél is.

 

Július 1-től indul az új rendszer

 

Az új rendszerben 2023 július után az új Diákhitel1 szerződéseket a Diákhitel Központ már csak a hiteligénylő által kiválasztott, nyertes pénzintézetnél vezetett diákhitel folyószámlájára utalja. Akiknek már van diákhitel-szerződése, azoknak nem kötelező váltani, de előttük is nyitott a bankváltás lehetősége, ha szeretnének élni a még kedvezőbb számlacsomag adta lehetőségével.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!