Több mint 42 ezer tartós befektetési számlát nyitottak tavaly a magyarok, hogy ne kelljen keményen adózni a hozama után. A másik adókedvezményes lehetőséget, a nyugdíj-előtakarékossági számlát már az államkincstár is kínálja, de mivel ilyet főleg a brókercégeknél kötnek, kérdés, hogy csak állampapíros befektetésre mennyi ügyfeleket lehet vele szerezni.
37523707
Az állampapírok egyre alacsonyabb kamatot fizetnek, de a tőzsdén sokat keresett a lakosság novemberben is. A befektetési alapokat továbbra is szeretik a kisbefektetők, az OTP árfolyamnyereségének is sokan örülhettek. A lakosság novemberben még bezsákolt a magas kamatú PMÁP-ból, mert onnantól már csak 10 százalék alatti kamatú állampapírt talál, köztük a január 8-tól megvásárolható két új konstrukciót.
36690361
A pénzüket az infláció ellen védő ügyfelek kitömték profittal a brókercégeket. A befektetési szolgáltatók kilenc hónap alatt csaknem akkora nyereséget értek el, mint tavaly egész évben. Több százezren nyitottak értékpapírszámlát, és ezek közül sok landolt a brókercégeknél.   
36163993
Tovább híztak a háztartások értékpapírszámlái júliusban. A lakosságnál lévő állampapír-állomány alig 20 milliárd forintra van már csak a betétek volumenétől. Az adatok alapján azonban a szocho nem tolt olyan sokat az állampapírok szekerén, mint azt remélni lehetett. 
34596514
A csökkenő kamat csúnyán visszavetette a lakossági állampapírok iránti keresletet. A szocho bevezetése sem elég hátszél ahhoz, hogy a kisbefektetők kapkodjanak az adómentes, de már tízéves fumatidejű PMÁP után. 
34502251
Ahogy a legtöbb bank a digitális csatornákon való műveleteket és ügyintézést kezdi előnyben részesíteni, úgy a hagyományos banki széfbérlés kissé régimódi megoldásnak tűnhet, ám sok esetben továbbra is hasznát vehetjük ennek a szolgáltatásnak. Amennyiben értéktárgyunkat nem egy otthoni széfben szeretnénk tárolni, a biztonsági szempontokat figyelembe véve érdemes lehet a bankok által kínált szolgáltatást igénybe venni, ugyanakkor számítsunk rá, hogy készpénzt már nem tárolhatunk akármelyik kereskedelmi bank széfjében.
10179485
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!