Az értékpapírszámla-nyitás után az állampapír-vásárlás is egyszerűbbé válik az államkincstárnál, amely bevezette a Google Pay és Apple Pay használatát, így akár a mobilunkkal is fizethetünk az állampapírokért.
38311960
Sajátos védekezést választott a Magyar Államkincstár a kiberbűnözők támadásai ellen. Miután több ügyfélnek lenullázták a csalók a számláját, aki most utalni szeretne onnan pénzt, 48 órát várhat, miután megadta a bankszámlaszámát.
38040136
Újabb rekordot döntött a háztartások értékpapír-állománya. Az állampapírokat  januárban újfent lekörözték a befektetési alapok. A külföldi kötvényeket pedig szokatlanul nagy mennyiségben vásárolták januárban a kisbefektetők.
37877845
Több mint 42 ezer tartós befektetési számlát nyitottak tavaly a magyarok, hogy ne kelljen keményen adózni a hozama után. A másik adókedvezményes lehetőséget, a nyugdíj-előtakarékossági számlát már az államkincstár is kínálja, de mivel ilyet főleg a brókercégeknél kötnek, kérdés, hogy csak állampapíros befektetésre mennyi ügyfeleket lehet vele szerezni.
37523707
Az első negyedévben fizeti ki az állampapírokra a lakossági befektetőknek a legtöbb kamatot a magyar állam. A pénzt nem fektetik be automatikusan új kötvényekbe, mindenkinek magának kell intézkednie a kamatokról és a lejárt állampapírok után kapott összegről. 
36942430
Megállhatott az ütő sok állampapír-tulajdonosban, aki a pénteki kamatfizetés után ránézett az államkincstári számlájára. Azon ugyanis eltűntek a 2027/B papírjai. A technikai hibát csak szombatra sikerült orvosolni a megújítás óta nem először megzavarodó rendszerben.
36921427
Az idén már csaknem 4 ezer milliárd forintnyi friss pénz áramlott hazai értékpapírokba. Az állampapír a kedvenc, de a befektetési alapok is tarolnak. A részvények közül az OTP a kisbefektetők egyes számú kedvence.
36213646
December 11-től néhány kattintással megnyithatja mindenki az ügyfélkapus regisztrációjával az ingyenes értékpapírszámláját a Magyar Államkincstárnál, amelyen ezután rögtön veheti és eladhatja az állampapírokat.
36211162
A pénzüket az infláció ellen védő ügyfelek kitömték profittal a brókercégeket. A befektetési szolgáltatók kilenc hónap alatt csaknem akkora nyereséget értek el, mint tavaly egész évben. Több százezren nyitottak értékpapírszámlát, és ezek közül sok landolt a brókercégeknél.   
36163993
Alanyi jogon minden magyar állampolgárnak lesz ingyenes kincstári értékpapírszámlája az államapapír-vásárlásokhoz. Ez a lehetőség már most is létezik, ilyet bárki nyithat, de ezután az állam automatikusan megteszi mindenkinek, már csak élni kell a lehetőséggel. 
35784079
A magas infláció az állampapírokat tette a lakosság legkeresettebb befektetéseivé. Ehhez jellemzően értékpapírszámlát kell nyitni, amit a Gránit Bank ügyfelei már a mobilapplikáción keresztül is megtehetnek. A számla a nyitást követő napon teljeskörűen használhatják is, így kényelmesen, néhány kattintással tudnak állampapírt vásárolni és eladni.
34902535
Rekord nyereséggel zárták az első félévet a brókercégek. Az idei év nyugisabb a tavalyinál, de az ügyfélszámlák száma gyarapodik, még a NYESZ-t is el tudják adni a befektetési vállalkozások az infláció és az adóemelés ellen védekezőknek. 
34410239
A magas infláció elleni védekezés érdekében olyanok közül is sokan vágtak bele a befektetésekbe, akik eddig nem vásároltak értékpapírokat a megtakarításaikból. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat az ehhez szükséges értékpapírszámlák nyitásáról és használatáról. 
34318448
Az értékpapírszámlák megnyitása általában ingyenes, utána viszont számos költséggel kell számolni. Aki csak államampapír vesz, annak verhetetlen az államkincstári számla ingyenessége, de a bankok már nemcsak egymással, hanem a kincstárral is versenyeznek a feltételekben.
34214384
Több százezer magyar már lépett, és megpróbálta megvédeni a megtakarítását az inflációtól, emiatt rekord mennyiségű értékpapírszámla nyílt. Sokan azonban hezitálnak, a pénzek egy része az információhiány miatt marad a cihában vagy hever a bankszámlákon kamat nélkül. 
34116077
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!