állampapírvásárlás Google Pay Apple Pay

Már mobillal is vehetünk magyar állampapírt a kincstártól

állampapírvásárlás Google Pay Apple Pay

Már mobillal is vehetünk magyar állampapírt a kincstártól

Bank360 tartalom
2024-04-09 Frissítve: 2024-04-09
2024-04-09
38311960

Az értékpapírszámla-nyitás után az állampapírvásárlás is egyszerűbbé válik az államkincstárnál, amely bevezette a Google Pay és Apple Pay használatának lehetőségét is, így akár a mobilunkkal is fizethetünk az állampapírokért.

 

A Magyar Államkincstár bejelentette, hogy ügyfelei a WebKincstár és a MobilKincstár online felületein már Google Pay vagy Apple Pay fizetési móddal is vásárolhatnak állampapírt. Kártyás vásárlásra már eddig is volt lehetőség ezeken a felületeken, azonban mostantól még mobilabbá válhatnak az ilyen tranzakciók, hiszen már a mobiltelefonunkba vagy más okoseszközünkbe digitalizált bankkártyánkkal is lehetővé válik az állampapírok vétele. 

 

A Google Payt és az Apple Payt a SimplePay fizetési felületén keresztül tudják elérni az ügyfelek a bankkártyás fizetési módok kiválasztásával. Az államkincstár tájékoztatása szerint az állampapír-tranzakciók csaknem 75 százalékát már a MobilKincstárban vagy a WebKincstárban intézik az ügyfelek.

 

Ezt megelőzően a kincstár nagy újítása az azonnali online értékpapírszámla-nyitás decemberi bevezetése volt, amit az ügyfélkapunk keresztül bárki megtehet azóta percek alatt, és így rögtön lehetővé válik számára az állampapír-vásárlás is. 

 

A korábbinál sokkal egyszerűbb és gyorsabb számlanyitás lehetővé válása óta több mint 58 ezer új értékpapír-számlát nyitottak a WebKincstárban és már minden második számlát online. A WebKincstár és a MobilKincstár felhasználóinak száma meghaladja az 520 ezret.

 

Februártól az államkincstár bővítette a számlanyitási lehetőségeket, lehetővé tette ugyanis a speciális nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) létrehozását is a felületein, így már ilyen módon is versenyre kel a piaci szolgáltatókkal. Ez a számla a kincstárnál vezetett értékpapírszámlához hasonlóan ingyenes.

 

Ez a számla a kincstárnál vezetett értékpapírszámlához hasonlóan ingyenes, és a másikhoz hasonlóan ez is megnyitható ügyfélkapus regisztrációval is. Ezzel az új lehetőséggel az egyébként adómentes hozamú állampapírok vásárlását össze lehet kötni NYESZ után járó adókedvezmény igénybevételével is. Aki ilyen módon takarékoskodik, személyi jövedelemadó-visszatérítésre is jogosult lesz, amelynek mértéke az adóévben teljesített befizetéseinek 20 százaléka, de maximum 100 ezer forint évente, vagyis a maximális adóvisszatérítés évi 500 ezer forint befizetésével érhető el.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!