Az értékpapírszámla-nyitás után az állampapír-vásárlás is egyszerűbbé válik az államkincstárnál, amely bevezette a Google Pay és Apple Pay használatát, így akár a mobilunkkal is fizethetünk az állampapírokért.
38311960
Februártól nyugdíj előtakarékossági célból is vásárolható állampapír a Magyar Államkincstárnál. A nyugdíj-előtakarékossági számlát az ügyfélkapun keresztül is meg lehet nyitni. 
37109938
Már csak napjai maradtak a befizetésre annak, aki minél nagyobb adóvisszatérítést szeretne kapni jövőre az idei befektetései alapján, vagy meg szeretné úszni a kamatadót. Több százezer forint lehet a tét, és az utalás vagy befizetés határideje szolgáltatónként változhat. 
36439855
A nyugdíjrendszerek jövőjére és a fenntarthatósági kérdésekre gondolva ma vétek elhanyagolni az öngondoskodást. Erre több, az állam által jutalmazott forma is létezik, ezek közül talán a legkevésbé ismert a nyugdíj-előtakarékossági számla, röviden NYESZ. Erről a megtakarítási formáról gyűjtöttünk össze minden fontos információt.
35087425
Rekord nyereséggel zárták az első félévet a brókercégek. Az idei év nyugisabb a tavalyinál, de az ügyfélszámlák száma gyarapodik, még a NYESZ-t is el tudják adni a befektetési vállalkozások az infláció és az adóemelés ellen védekezőknek. 
34410239
Több fejlett államhoz hasonlóan Magyarország is elöregedő társadalom, ami a nyugdíjak jelenlegi állapotát tekintve nem sok jóval kecsegtet azok számára, akik hasonló életszínvonalat szeretnének nyugdíjas korukra, mint amiben most élnek. A körülbelül nettó 135 ezer forintos átlag nyugdíj pedig meg sem közelíti a legutóbbi nettó átlagkeresetet, 287 000 forintot. A 13. havi nyugdíj lassú újjáépítése pozitív változást hoz, de aki ennél jelentősebb pénzügyi hozzájárulást szeretne öregkorára, annak érdemes valamilyen nyugdíjcélú öngondoskodást választani.
15505963
A nyugdíj előtakarékossági hajlandóságot is könnyen alááshatja a 25 év alattiak SZJA-mentessége.
12106679
A fejlett országok számára az egyik legnagyobb kihívást hosszú távon a nyugdíjkérdés jelenti. Az átlagéletkor egyre magasabb, az aktív dolgozók száma pedig nem nő ugyanakkora arányban, mint a nyugdíjasoké, sőt. A kérdés már évekkel ezelőtt felmerült: meddig tartható fenn a jelenlegi nyugdíjrendszer? Erről régóta folynak a találgatások, de anélkül, hogy tudnánk a pontos választ, a nyugdíj előtakarékosság bármely formája jobb döntés, mint a találgatás. Több lehetőség is van, hogy anyagilag biztosabbá tedd saját magad számára a nyugdíjba vonulást: utánajártunk, hogy melyik előtakarékossági formát érdemes választanod 2018-ban.
1729607
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!