Év végén megugrott a magyarok hitelfelvételi kedve, miközben csökkent a nem törlesztett kölcsönök aránya, ami a fizetőképesség enyhe javulását mutatja. Nagyot nőtt a Babaváró hitel iránti kereslet.
37380514
Tavaly az utolsó negyedében ismét nőtt a magyar háztartások pénzügyi ereje, bár az elmúlt évek zuhanását még nem sikerült ledolgozni. Nőtt a kölcsönök állománya is, a legnagyobb mértékben az áruvásárlási és egyéb fogyasztási hiteleké.
36967465
Az idén kilenc hónap alatt 65 bankfiókot zártak be, már csupán 1445 egység van az országban. Tíz éve még bőven 3 ezer fölött volt a fiókok száma. A dolgozók számát azonban nem csökkentik a pénzintézetek, mert az online bankolás ad más munkát. 
36155542
Miközben több éves mélyponton van a hazai hitelezés, az első félévben a már tartósan nem fizető kölcsönök aránya a moratórium megszűnése ellenére is kedvező maradt. Az év második felében azonban a felélt megtakarítások miatt a törlesztésekkel is több baj lehet - jósolja a banki adóslistákat nyilvántartó BISZ Zrt. A lakosságnál a személyi kölcsönök és cégeknél a gépjárműlízingek a legproblémásabbak.  
35804812
A vásárlóknak kedvez a fogyasztóvédelmi törvény új módosítása. A cégek ugyanis kötelesek lesznek alávetni magukat a békéltető testületek döntésének kis értékű ügyekben, ha a fogyasztó kérelme megalapozott és az igénye nem haladja meg a 200 ezer forintot.
35246608
Több mint 400 ezer fogyatékkal élő van Magyarországon. A mozgáskorlátozottakat már elég jól kiszolgálják már a bankok, a látássérülteknek viszont gyakran tanút kell vinniük, aki felolvassa nekik a szerződéseket, a hallássérültek pedig a jeltolmáccsal mehetnek a fiókba.
34812709
A K&H Bank adózás utáni eredménye majdnem a négyszerese lett a tavalyinak az idei első félévben, de a csoport biztosítója veszteséges maradt, miután a különadók teljesen elvitték a profitját. A bank új nagy dobása egy szuperapplikáció. 
34650694
Már az idén is elkerüli a recessziót a régió, még Magyarország is, jövőre pedig robban a gazdaság. Az Erste Csoport hitelezni akar, és sokallja a támogatásokkal kapcsolatos bürokratikus akadályokat. 
34044338
Már 1500 bankfiók sincs Magyarországon. A nyereségadatok elsőre ugyan kiválónak tűnnek, de valójában a hitelintézetek számára ez az év nem indult jól: csökkent a számlák száma, a hitelezés lelassult, a kamatráfordítások pedig másfélszer olyan gyorsan nőnek, mint a kamatbevétel.
33249023
A magyarok 33 százaléka kényelmesen kijön a jövedelméből, kétharmaduknak azonban ehhez még kellene pénz, többségüknek havi szinten mintegy 100 ezer forint hiányzik.
21041239
Bár a lakáshitel iránti érdeklődés mérséklődött az elmúlt hónapokban, a folyósítás így is rekordközeli értékben valósult meg.
17251894
Személyi kölcsönhöz ma már néhány nap alatt hozzá lehet jutni, de olyan bank is van, ahol mindössze 24 vagy 48 órás folyamatot ígérnek. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy melyik hitelintézet hogyan áll ehhez a kérdéshez, illetve, hogy milyen hosszú ügyintézésre számíthatnak az igénylők, ha személyi kölcsönt vesznek fel.
15506689
Érdemes-e hitelből finanszírozni szükségleteinket? Bár rengetegen vannak azok, akik keservesen megégették magukat korábban, nem szabad elfelejteni, hogy a hitel is csak egy eszköz, amit lehet jól és rosszul használni. A következőkben megmutatjuk, miért érdemes alternatívaként tekinteni a banki kölcsönökre, ha éppen nem tudjuk máshonnan fedezni a felmerülő költségeket, és megpróbálunk rávilágítani arra, hogy mikor érdemes hitelben gondolkodni.
452321
Itt van az ősz, itt van újra, s vele a személyi kölcsönök is megérkeznek a családokhoz. Nincs megállás, tovább nő a hitelfelvevők száma a bankok beszámolója szerint. Ráadásul a szeptember egyébként is kényes szokott lenni, hiszen jócskán leterheljük ilyenkor a tárcát. Tanulj a többiektől: ezekre használják fel a kölcsönt a magyarok az őszi időszakban.
388892
Legyen szó akár egy lakáshitelről vagy egy egyszerű személyi kölcsönről, nehéz fejben tartani, hogy milyen dokumentumokra van szükség a hiteligényléshez. Mire beszerzed az összeset, értékes időt veszíthetsz, ami például egy lakásvásárlás esetén "végzetes" hiba lehet. Mutatjuk, mire lesz szükséged, hogy már előre beszerezhess mindent.
381242
Valószínűleg nagyon kevés olyan szerencsés ember van a Földön, akinek soha az életben nem kellett valamilyen hitelt igénybe vennie. Szinte bármilyen helyzetben szükségünk lehet anyagi segítségre, amikor nem tudunk elég pénzt előteremteni céljaink eléréséhez vagy problémáink megoldásához. Ilyenkor jönnek jól a kölcsönök, amelyek áthidaló megoldást jelentenek. Mivel nagy esély van rá, hogy neked is ehhez a pénzügyi eszközhöz kell időnként nyúlnod, segítünk elindulni a jó döntéshez vezető úton.
314459
Ha azt hiszed, bármekkora összeget felvehetsz kölcsönbe, van egy rossz hírünk. Egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora jövedelemmel rendelkezel, ha hitelfelvételre kerül sor. A szabályok nem csak a bankokat, de téged is védenek, hogy elkerülj egy esetleges adósságspirált.
252632
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!