Az elmúlt években infláció felett nőttek a lakásárak, amelyek az idén ugyan megtorpantak, de az albérleti díjak tovább nőttek, így a kiadással elérhető hozam is emelkedik. Mutatjuk, mennyi a törlesztője a 18 milliós lakáshitelnek, ha ennyi hiányzik a befektetési célú lakásvásárláshoz.
35913148
A nagy ipari beruházások szokatlan árhelyzetet tudnak okozni egy nagyváros ingatlanpiacán. Erre példa Nyíregyháza, ahol sokan keresnek albérletet, így ezek drágultak, miközben a lakásáraknál csökkenés tapasztalható, már az új ingatlanoknál is engednek az árból.
35288359
Novembertől új épületenergetikai szabályok lépnek hatályba és megújul az épületek energetikai tanúsítási rendszere is. 2024 januárjától már minden ingatlan eladásánál vagy bérbeadásánál és új épületek kivitelezésénél az újfajta energetikai tanúsítványt kell elkészíttetni.
35219800
Csökkentené házának vagy lakásának rezsijét, korszerűsítené a fűtési rendszert, hőszivattyút vagy napelemet telepítene, de nem tudja, hogyan induljon el, milyen szakembert keressen fel, milyen támogatást igényeljen? Bármennyire is hihetetlennek tűnik, ehhez ingyenes lakossági és vállalkozói energetikai tanácsadás kérhető a mérnöki kamara szakembereitől.
35088241
A következő hetekben több ezer fiatal költözik el otthonról, és kezdi meg az egyetemi, főiskolai tanulmányait. Összefoglaltuk, mire érdemes figyelni a lakásbérleti szerződés aláírása és a beköltözés előtt a diákoknak, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket.
34241567
Novembertől teljesen megújul az épületek energiahatékonyságát értékelő rendszer és új energetikai tanúsítványok jönnek. Kötelező marad az energetikai tanúsítvány az ingatlanok eladásához és bérbeadásához, de annak számát és átvételét már nem kell beleírni a szerződésekbe.
33051629
Az iskolaév kezdetével új albérleti szezon is indul azoknak, akiknek új diák költözik a lakásába, vagy most adja ki az ingatlanát ilyen célra. Az ebből származó bevétel után adózni kell, aminek összefoglaltuk a szabályait. 
29108318
A belföldi turizmusra építve érdemes megfontolni a vidéki Airbnbt, mert sok népszerű kisebb település van, ahol még jó áron lehet ingatlant kapni, amelyet ki lehet adni ilyen módon.
29025974
A visszatérő kereslet hatására jelentősen emelkedtek a bérleti díjak és a lakásárak az egyetemi városokban. Budapesten az V. kerület, vidéken Gödöllő a legdrágább. Vidéken inkább megéri venni, mint bérelni.
28640882
A ponthatárok megismerése után új helyzetben kezdődik az egyetemisták és szüleik rohama az albérletekért. A megdrágult kiadó lakások között válogatva most már a rezsiről is jobban érdemes tájékozódni.
28528487
Az első évben sokkal alacsonyabb törlesztőrészletű lakáshitelt kínál az OTP. Megnéztük, kiknek lehetnek igazán jók a türelmi idős kölcsönök, amelyeknél az első évben csak a kamatot kell törleszteni.
28041767
Újra szabta a kormány a kisvállalkozások számára a kedvezményes árú áram és gáz feltételeit. Minden érintettnek érdemes megnézni az új szabályokat, mert annak is van dolga és vesztenivalója, aki már kikerül ebből a körből.
27362999
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!