Érdemes összehasonlítani az ajánlatokat, amikor egy lakáshitel kamatfixálásáról döntünk. Azt is mérlegelnünk kell, hogy hosszabb távon milyen kamatváltozásra számítunk.
20834794
Az egyre emelkedő kamatok mellett most egyértelműen nem éri meg változó kamatozású lakáshiteleket felvenni. Elképzelhető azonban, hogy az infláció mérséklődésével, 1-2 év múlva a változó kamatozás visszatér. Megmutatjuk mekkora a különbség a törlesztőrészletekben egy 9 millió forintos lakáshitel esetén.
18642496
Februártól tudja meg a legtöbb érintett lakáshiteles, hogy konkrétan mennyit spórol havonta a június 30-ig élő kamatstoppal. A törlesztőrészlete ugyan most is nőhet, de ennek mértéke maximalizált. Tízmilliós hitellel tízezer forintot is eléri a nyereség, ami a törlesztőrészlet 10 százaléka. 
18493588
Szeptemberben is tartotta a válság előtti szintet a személyi kölcsön, 46,3 milliárd forintot folyósítottak a népszerű szabad felhasználású hitelből.
17188432
Sorozatban ötödik hónapja emelkedett a bankközi kamatokat meghatározó legfontosabb jegybanki mutató.
16692772
Erős volt a március a személyi kölcsönöknél, az MNB által közzétett folyósítási adatok szerint 37,5 milliárd forintot helyeztek ki a hitelintézetek.
14255041
Folyamatosan szorulnak vissza az olcsóbb, de kockázatosabb lakáshitelek a piacról. Ez meglátszik a banki kínálaton is: egyre kevesebb az éven belüli kamatváltozással felvehető hitel. A Bank360 megvizsgálta, milyen ajánlatok maradtak a piacon.
13291885
A legkockázatosabb lakáshitelt visszafizető 90 000 ügyfelet keresik fel a bankok egy tájékoztató levéllel. Egy szerződésmódosítással fix kamatozásúra válthatók a változó kamatozású hiteleik.
10973690
Ha nem értünk egyet a meglévő változó kamatozású adósságunk havi törlesztőjének emelkedésével, hitelkiváltás, fixesítés vagy végtörlesztés segíthet.
10179335
Jelzáloghitel igénylésnél mindig felmerül a kérdés: kedvezőbb kamatozással vegyünk fel változó kamatozású hitelt vagy válasszuk a biztonságosabb konstrukciót valamivel drágábban? Előre nem tudjuk száz százalék pontossággal megjósolni, hogy melyikkel járnánk jobban, de közelebb kerülünk a megoldáshoz, ha igénylés előtt összehasonlítjuk az elérhető ajánlatokat. A Bank360.hu ebben segít, ezenkívül azt is megnéztük, hogy az elmúlt négy-öt évre visszamenőleg hogyan alakultak a jelzáloghitelek kamatai.
9841460
Megéri-e a változó kamatozású hitelünket fix kamatozásúra cserélni? Megéri-e a nagyon kedvező kamatozású, de három hónapos kamatperiódusú hitel helyett inkább végig fix kamatozású hitelt felvenni? A fix kamatozású hitel kiszámíthatóbb és alacsonyabb kockázat jellemzi, de megéri?
5024871
Először is fontos tisztázni, hogy mit nevezünk kamatnak. A kamat a banktól „kölcsön vett” pénz használati díja. Ez két részből áll: a referenciakamatból és a kamatfelárból. Cikkünkből kiderül, pontosan mitől függ, hogy mennyi kamatot kell fizetned.
4515684
Az elmúlt másfél évben fordulat vette kezdetét a lakáshitelt igénylő ügyfelek körében: a korábban népszerű rövid kamatperiódusú hiteleket egyre kevesebben választják, az 5-10 év közötti kamatperiódusú hitelek iránt viszont ugrásszerűen megnőtt a kereslet. Ez jó hír, hiszen azt mutatja, hogy az igénylők egyre tudatosabban választanak jelzáloghitelt, és az olcsóság elé helyezik a biztonságot. 
4164705
A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa március 26-án, kedden délután jelentette be a szigorításra vonatkozó döntését. A kamatfolyosó változott, a jegybanki alapkamat továbbra is 0,90 százalék marad. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a döntés körülményeiről, és megnéztük, hogyan hathat a módosítás a hiteltörlesztésre.
3490806
Rövid? Hosszú? Vagy esetleg a kettő között? Hitelfelvételkor a kamatperiódusok útvesztőjében könnyű eltévedni, de most összeszedtük a legfontosabb sarokköveket, hogy biztos kézzel választhassunk. A sikeres otthonteremtés (építés, vásárlás, bővítés, felújítás) egyik alapköve, hogy a szükséges hitelt helyesen válasszuk meg, hiszen hosszú évekre elkötelezzük magunkat. Az egész folyamat előfeltétele a gondos tervezés.
992012
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!