Az állami Otthonfelújítási program tavalyi kifutása után nagyon visszaesett a lakosság lakáskorszerűsítési kedve. Az ÉVOSZ máris egy új, energiamegtakarítást célzó állami programot javasol, kamattámogatott hitellel. Eközben az új lakások építése padlót fogott az első félévben. 
34044470
Az állami pénzcsap elzárása után megcsappant a lakosság lakásfelújítási kedve. Az idén sokkal kevesebben terveznek ilyen munkálatokat. Ebben az is szerepet játszhat, hogy sokan az ingyenmilliókkal most estek túl rajta, drága hitelből pedig kevesebben vágnak bele ebbe.
32506691
A babaváró hitel és falusi CSOK meghosszabbításával szemben véglegesnek látszik, hogy már csak december 31-ig lehet igényelni az otthonfelújítási támogatást és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását.
30781604
Meghosszabbította a kormány az otthonfelújítási támogatás igénylésének határidejét három hónappal, de csak speciális esetekben. Ha ennél nem lesz több változás, akkor ez a támogatás valóban megszűnik december 31-én.
30779033
Sorban jelentik be a bankok az állami kamattámogatással elérhető babaváró hitel és otthonfelújítási hitel értékesítésének a felfüggesztését. Több helyen ez már meg is történt, néhány banknál azonban még be lehet adni az igénylést, ha sietünk.
30709025
December 23-án az MKB Bank is felfüggeszti a babaváró hitelek és az otthonfelújítási kölcsön értékesítését, eddig lehet beadni az igényléseket is. Több nagybank már korábban meglépte ugyanezt. A támogatások meghosszabbításáról továbbra sem érkezett hír.
30681098
Egymás után teszik közzé a bankok, hogy felfüggesztik az otthonfelújítási hiteligénylések befogadását, de még van olyan bank, ahol elméletben be lehet adni a kérelmet. A kérdés, hogy mire mennek vele az igénylők.
30663347
Érdemes minél előbb igényelni az otthonfelújítási támogatáshoz és a babaváró hitelhez szükséges adópapírt, mert ha nem kapjuk meg időben a nullás igazolást, ugorhat a kedvezményes kölcsön és a támogatás is.
30634448
A közelgő határidő miatt sorban jelentik be a bankok, hogy nem fogadnak már be új igényléseket a kedvezményes lakásfelújítási hitelre. Az otthonfelújítási állami támogatás az év végéig él, és nincs döntés a hosszabbításról.
30613082
Matolcsy György bevonná a lakossági megtakarításokat a válságkezelésbe. Megvizsgáltuk, hogy van-e miért aggódnunk, vagy a jegybankelnök elképzelése inkább lehetőség lenne a rezsiköltségek csökkentésére.
30596285
Nem mindenkinek elég a 3 milliós állami lakásfelújítási támogatás. Kiderült, hogy voltak, akik inkább csináltak belőle 666 milliót.
30432155
A rezsiemelkedés miatt ugyan jó lenne, de az égbe szökő költségek, a támogatása program lezárulása és a napelemszabályok megváltozása mégis csökken a lakásfelújítási kedv.
30296561
Most szinte mindenki azt keresi, hogyan tudná csökkenteni az energiakiadásait. Kiszámoltuk az egyik legtöbbet hozó energiatakarékossági módszernek, az ablakcserének a költségeit, ha hitelből csináljuk.
29222321
Alig maradt ideje annak, akik ki akarja használni az év végéig igénybe vehető lakásfelújítási támogatást és kedvezményes hitelt. Megmutatjuk, mit lehet még megcsináltatni belőle, akár a rezsit is csökkentve.
29176895
Szűk négy hónapja maradt az igénylésre és a teljes megvalósításra azoknak, akik otthonfelújítási támogatásból szeretnék korszerűsíteni vagy felújítani az ingatlanjukat. Erre kell figyelniük.
29153276
Azonnal látszik a hatása az augusztusi rezsinövekedésnek. A korábbinál sokkal többen terveznek olyan lakásfelújítást, amivel csökkenthetők az energiakiadások.
29002262
Napok alatt felforgatta a magyarok vásárlásait a rezsinövelés. Ha valamivel csökkenteni lehet az energiakiadásokat, azt viszik, mint a cukrot. Cserépkályha, sparhelt, napelem, kandalló - most egyre megy.
28767689
A rezsiemelés bejelentése előtt kicsit lanyhult a lakásfelújítási kedv, de a energiaárak növekedése újra beindíthatja az érdeklődést a lakáskorszerűsítési lehetőségekre, támogatásokra.
28705619
A Facebookon jelentette be a kormány, hogy jövőre is megmarad a babaváró hitel és a csok. Az év végén lejáró lakásfelújítási támogatás sorsa még kérdéses.
28641296
A kormány rezsinövelése után megrohamozhatják az állami lakástámogatási programokat az igénylők. Az otthonfelújítási támogatásra és a falusi csokra már csak néhány hónapjuk maradt. 
28527689
Hiába drágultak májusban már jól láthatóan a hitelek, a legnépszerűbb kölcsönökből több fogyott. A lakáscélú szerződéseknél a zöld hitel roham még nagyon meglátszik a számokon, a babaváróban és a személyi kölcsönben inkább a kereslet stabilizálódásáról lehet beszélni az elmúlt hónapokban.
28123286
A magyarok közel fele szerint infláció miatt érdemes most megvalósítani a lakásfelújítást, mert később még drágább. Másik felük szerintük jobb most kivárni, mert később könnyebben megússzák.
27824795
Nem csökken az érdeklődés a lakásfelújítási támogatás iránt egy friss kutatás szerint. Már csak az a kérdés, hogy az elvileg az év végéig tartó állami segítséget meghosszabbítja-e kormány valamilyen módon 2023-ra is.
25389505
Ha nem is lihegnek még a száguldó infláció nyakába, messziről legalább már elkezdték követni a betétek kamatai, amitől a lakosság is kedvet kapott újra lekötni a pénzét.
21614113
Erős maradt a lakásfelújítási szándék a magyarok körében, amit az is befolyásolhat, hogy az idén elvileg kifutnak az erre a célra igénybe vehető állami támogatások. A leginkább a községekben lakók költenének az ingatlanjukra.
21050818
Ahogy drágulnak a piaci kamatozású személyi és lakáskölcsönök, úgy lehet egyre többet nyerni az állam által támogatott hitelek. Aki ezeket igénybe tudja venni, az most már akár sok millió forintot is megspórolhat.
20780119
A kormánypárt és az ellenzék is a családtámogatások folytatását ígéri. Több program az idén magától kifut. Összesítettük, mi a tét a családtámogatásokban. 
20411956
Nem kell számolgatni, mire lesz elég a plusz pont, végül minden jogosult megkaphatja az igényelt támogatását a napelem pályázaton. Ha még marad pénz, újra lehet rá pályázni.
20062222
Nem sok ideje maradt azoknak, akik extra állami támogatással szeretnének kistelepülésre költözni, vagy ott lévő ingatlanjukat korszerűsíteni. A június 30-ig 2679 faluban elérhető speciális kedvezmény mellett ugyaneddig vehető igénybe a falusi csokhoz kapcsolódó a kamattámogatott kölcsön és az adóvisszatérítés is.
18983668
A lekérdezés egyszerűen megoldható, az igazolás pedig kiváltható a KOMA-hoz való csatlakozással.
18301942
Több család- és lakástámogatási program feltételei is módosulnak 2022. januártól, ideértve a csokot és az otthonfelújítási támogatást is. A változások számos család számára tehetik egyszerűbbé az igénylést.
17885431
Magyarországon a gáz, illetve villany árát is állami szabályozás befolyásolja. A koronavírus-járvány gazdasági hatásai azonban ezt az iparágat sem kímélték, a magas inflációról nem is beszélve.
17186683
Július 22-ig már 34,5 milliárd forint lakásfelújítási támogatást igényeltek a családok, ebből 17 milliárd forintot már folyósított is az államkincstár. Az utólagos finanszírozás miatt a munkálatok gördülékeny elvégzését a szintén állami támogatású, kedvezményes kamatok mellett felvehető lakásfelújítási hitel segíti.
15765007
A januári bevezetése óta az otthonfelújítási támogatásra már több mint 17 milliárd forintot folyósított a Magyar Államkincstár az igénylőknek - tudta meg a Bank360.hu a Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter hivatalától.
15506749
107,6 milliárd volt a lakáshitel folyósítás 2021 áprilisában, így a hazai bankok ismét rekordmagas összegben helyeztek ki lakáscélú jelzáloghiteleket. Így már második hónapja alakul 100 milliárd forint felett a folyósítás. A használt lakások mellett már egyre népszerűbb a lakásfelújítási cél is a lakáshitelt felvevők között.
14773486
Az igénylés pillanatában fennálló köztartozás miatt történik a legtöbb elutasítás az otthonfelújítási támogatás vonatkozásában - tudta meg a Bank360.hu. Emellett a nem megfelelő dokumentáció és a szükséges tb-jogviszony igazolása is problémát jelent az igénylők egy részének.
14642608
Az otthonfelújítási támogatás már ötödik hónapja érhető el, és egyre több kérelmező kapja kézhez a program keretében kiutalt pénzösszeget. Már kétezer feletti igénylő kapott meg összesen 3,2 milliárd forintot május 7-ig, és háromezernél is többen várnak a jelenleg a támogatásra - tudta meg a Bank360 a Családokért felelős tárca nélküli miniszter hivatalától. A benyújtott kérelmek összesen meghaladják a 8,5 milliárd forintot, az elutasítási arány mindössze 12,5 százalékos.
14401078
A támogatás év eleji bevezetése óta több, mint kétezer esetben, 3 milliárd forintot meghaladó értékben hagyott jóvá lakásfelújítási támogatást a Magyar Államkincstár – tudta meg a Bank360.hu a Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter hivatalától. Több ezer igénylés van még folyamatban, az elfogadott számlák között az anyagköltség dominál.
14255188
Már négy hónapja igényelhető a otthonfelújítási támogatás mindazok számára, akik megfelelnek a program feltételeinek. Az utólag folyósított támogatás előfinanszírozására mindemellett akár 6 millió forintos lakásfelújítási hitel is felvehető. Ha azonban nincs gyermekünk, vagy ha olyan munkálatot szeretnénk elvégezni, ami nem tartozik a felhasználási körbe – például szaunát szeretnénk kialakítani –, akkor sem kell lemondani a felújításról. A támogatási összeggel így ugyan nem tudunk számolni, de a lakásfelújítási hitel helyett igénybe tudunk venni piaci hiteleket. A Bank360 elemzői azt vizsgálták, hogy ilyen esetekben mennyivel drágább a lakásfelújítás.
13992295
A koronavírus sem tudja megállítani a felújítási lázat, ami elindult január óta - köszönhetően a legfeljebb hárommillió forintos állami támogatásnak, amiből a lakás bármelyik része szépíthető, megújítható.
13774717
Az is felveheti a lakásfelújítási támogatást a saját lakására, aki szolgálati lakásban él, emellett bővült az elszámolható munkálatok köre is - derült ki Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken közzétett videójából. Emellett a Magyar Közlöny pénteki számában a csokkal kapcsolatban is jelentek meg új információk. Összegyűjtöttük, mi változott.
13751347
A lakásfelújítási támogatás már lassan három hónapja igényelhető, viszont továbbra is csak a felújítás után kaphatjuk meg az akár 3 milliós összeget a benyújtott számlák felére. A magas támogatási összeg elnyeréséhez sokan még hitelt is felvesznek, amiben segítséget nyújt a februártól elérhető kamattámogatott lakásfelújítási hitel.
13276978
Akár hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást is igényelhetnek a gyermeket nevelő szülők saját ingatlan felújítására, ha okosan terveznek. De hogyan érdemes belevágni? Mit érdemes végiggondolni a felújítás előtt és hogyan érdemes gazdálkodni? Cikkünkben sorvezetőt adunk a felújításhoz, hogy minél gördülékenyebben menjenek a munkálatok és az igénylés.
12924889
A nagybankok többsége elindult februárban a lakásfelújítási hitellel, mellyel legfeljebb hatmillió forint kamattámogatott jelzáloghitelhez juthatnak azok az igénylők, akik megfelelnek a lakásfelújítási támogatás feltételeinek is. A hitelképességről a hitelintézetek döntenek, de az államilag támogatott konstrukciókra speciális feltételek is vonatkoznak. Összefoglaltuk, hogy mire érdemes odafigyelni a lakásfelújítási kölcsön igénylésénél.
12827003
A lakásfelújítási támogatás nagy segítséget jelenthet, hogy megszépítsük az otthonunkat, de nem csupán a használt lakások esetén igényelhetjük a támogatást. Újonnan épült házunk, frissen vásárolt lakásunk is tovább szépülhet a támogatás segítségével, célszerű viszont a szokásosnál is jobban figyelni a határidőkre.
12420992
Jelentős különbségek vannak a különböző megyék között abból a szempontból, hogy egy átlagfizetésből élő hitelfelvevő mennyi idő alatt tudja majd visszafizetni a február elsejétől igényelhető, állami támogatású lakásfelújítási hitelt. Mivel pedig a hosszabb futamidő a hitelköltségeket is megemeli, pont a szegényebb megyékben lehet drágább a lakásfelújítási hitel összköltsége.
12227342
A január 1-jétől elérhető lakásfelújítási támogatás akár 3 millió forint segítséget is nyújthat a lakás korszerűsítésében vagy bővítésében. A támogatás szélesebb körben érhető el, mint a korábban bevezetett családtámogatások: a házaspárok mellett az élettársak, egyedülálló szülők is igénybe vehetik, ha van legalább egy gyermekük. A támogatás felvétele önerőt igényel, a februártól igénybe vehető kedvezményes lakásfelújítási hitel viszont segíthet a finanszírozásban. Az egyedülálló szülők viszont ezen a téren hátrányba kerülhetnek a házaspárokkal szemben, az úgynevezett adósságfék szabályok miatt.
11852948
Rendeletben is megjelentek a lakásfelújítási kölcsön részletei, a december 22-én éjjel közzétett dokumentum további részleteket tisztáz a kamattámogatással igényelhető hatmillió forintos kölcsönnel kapcsolatban. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat, illetve azt is, hogy a lakásfelújítási támogatás hogyan kombinálható a tetőtér-beépítéssel.
11562365
Az év utolsó napjain sem maradtunk új információ nélkül a lakásfelújítási támogatással kapcsolatban - kiderült ugyanis, hogy a támogatás akár egy kedvező, legfeljebb három százalékos kamattal felvehető hitel segítségével is megelőlegezhető lesz. Egyelőre csak a támogatás részletes feltételei ismertek, ezzel kapcsolatban már körvonalazódik, hogy milyen esetekben utasíthatják el az igénylést. Összefoglaltunk több élethelyzetet, amelyek meghiúsíthatják az igénylést.
11556071
További részleteket árult el Novák Katalin Facebook oldalán közzétett videójában az otthonfelújítási támogatás előtt igényelhető otthonfelújítási kölcsönről. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.
11556005
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!