Itt lehet igényelni az otthonfelújítási támogatást

Ezekben a bankfiókokban lehet igényelni az otthonfelújítási támogatást

Itt lehet igényelni az otthonfelújítási támogatást

Ezekben a bankfiókokban lehet igényelni az otthonfelújítási támogatást

Bank360 tartalom
2024-06-17 Frissítve: 2024-06-25
2024-06-17 Frissítve: 2024-06-25
39426055

Ma teszik közzé az otthonfelújítási támogatás igénylésének végső feltételeit. A kamatmentes hitelt csak MFB Pont Plusz hálózatban, a Gránit Bank, az MBH és az OTP kijelölt fiókjaiban lehet majd személyesen igényelni július 1-től. Itt a lista, Budapesten és a vármegyékben hol lehet benyújtani a papírokat a támogatásért.

Az otthonfelújítási támogatást július 1-től a Magyar Fejlesztési Bank MFB Pont Plusz lakossági hálózatában lehet majd benyújtani személyesen. A program végső felhívása június 17-én jelenik meg, ebben szerepelnek majd a támogatás elnyerésének végleges előírások. A kormány közlése szerint az eddig ismertekhez képest kedvezőbbek lesznek a feltételek, amelyek többféle korszerűsítést és anyaghasználatot is lehetővé tesznek.

A kedvezményes, kamatmentes otthonfelújítási hitelt kínáló MFB Pont Plusz hálózat működtetésének jogát az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte el. A hitelintézetek a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait az erre kijelölt bankfiókjaikban teszik elérhetővé az ügyfelek részére.

A bankok összesen 266 MFB Pont Plusz megnyitását vállalták 134 járásban, az első 128-at május 30-ig, további 138 pedig június 30-ig. Az MFB közzétette azoknak a bankfiókoknak a listáját, ahol már működnek az otthonfelújítási támogatást befogadó egységek. Aki pályázni akar a hitelre, annak érdemes előre megnézni, hol adhatja le az igénylését, mert vármegyénként jellemzően csak néhány városban, azon belül pedig nem sokkal több fiókban teheti ezt meg. Nógrádban például két város három bankfiókjában, Fejérben pedig két város négy fiókjában adható be az igénylés egyelőre a jelenlegi lista alapján.

Aki tehát élni akar az egymilliós önrésszel együtt maximum 7 milliós otthonfelújítási támogatás lehetőségével (ezen belül 2,5-3,5 millió forint közvetlen támogatás és 2,5-3,5 millió forint kamatmentes hitel), az alighanem nagy tumultusra számíthat az első napokban a kijelölt fiókokban.

Az új Otthonfelújítási Programban mintegy 20 ezer, 1991 előtt épült családi ház korszerűsítésére osztanak szét 108 milliárd forintot az igénylők között.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!