A jövőtervezésben és a nyugdíjkomfort elérésében az idő és a kitartás a két legfontosabb összetevő. Az anyagi jólét egyre inkább függ a folyamatos öngondoskodás és pénzügyi tudatosság szintjétől.
38443267
A jelenlegi pénzügyi-gazdasági környezetben az egyik legfontosabb kérdés, hogy miként őrizhetjük meg vásárlóerőnket hosszú távon is és hogyan alapozhatjuk meg jövőnket kényelmesen. A mindennapi pénzügyi döntéseink komoly hatással vannak jövőnkre, és bár a pénz nem nő fán, a jólét magjait könnyen el lehet ültetni. Ebben segíthet a nyugdíjpénztár. Így indulhatsz el a gondoskodás és pénzügyi egyensúly útján.
37128055
A nyugdíjas éveinkben is szükségünk lehet nagyobb összegű kölcsönre, amit a nyugdíjunk mellett ingatlanfedezetre igényelhetünk. Összegyűjtöttük, hogy hány éves korig, mekkora jövedelemre és milyen egyéb feltételekkel hiteleznek a bankok.
36649024
Az infláció mérséklődésével kis mértékben javult ugyan a magyar lakosság pénzügyi helyzete az előző negyedévhez képest, de ez még romlást jelent az előző évhez képest, és a közeljövőben sem várható jelentős javulás - derül ki az Intrum és a GKI kutatásából.
35301064
Tévhit, hogy a nyugdíjas éveire csak az tud félretenni, aki az átlagosnál magasabb jövedelemmel rendelkezik. A nyugdíj megtakarítás mindössze havi néhány ezer forinttal is elindítható, és minél előbb szánjuk rá magunkat erre a lépésre, annál jobb, hiszen a pénzünk annál tovább kamatozik. Az alábbiakban az egyik legolcsóbb nyugdíj előtakarékossági megoldás, az önkéntes nyugdíjpénztár költségeit gyűjtöttük össze. Ezt a megtakarítást adókedvezménnyel is támogatja az állam, amit az év végéig plusz befizetéssekkel is ki tudunk használni.
35259406
Fontos az öngondoskodás a 30-59 évesek számára, akik szívük szerint már 57 évesen letennék a munkát. Akiknek van megtakarítása, átlagosan 2,2 millió forinttal rendelkeznek.
35259394
Mennyit költöttél az elmúlt évben különféle előfizetésekre? Zene, újság, filmnézés? És mennyit költöttél arra, hogy a saját életed filmjében főszereplőként hosszú távon (is) a vágyott jólét vegyen körül? Ha a válaszod, hogy legalább ugyanannyit vagy többet, jó úton haladsz. Sokan viszont úgy vélik, hogy mivel a nyugdíj messze van, nem kell róla túl korán gondolkodni, gondoskodni. Ez hiba. A valóság ugyanis az, hogy e tekintetben egy kis odafigyelés és tervezés hatalmas előnyökkel járhat. Akár csak havi párezer forinttal előfizethetsz a jövődre. Mutatjuk hogyan.
34902550
Hozzáigazította a valósághoz a nyugdíjemelés mértékét a kormány. Az általa vártnál magasabb infláció miatt az év eleji 15 százalék után az év egészére még 3,1 százalékkal növeli a nyugdíjakat, hogy az emelés mértéke beérje a tényleges inflációt.
34901956
Végigvettük, melyik pénzintézet hány éves kortól és korig, valamint milyen plusz elvárásokkal nyújt kölcsönt. Kitérünk a babaváró és csok-hitelre is.
32185115
Kihirdette a kormány a rendeletét azokról a jövedelmi szorzószámokról, amelyeket a 2023-ban megállapított nyugdíjaknál és más nyugellátásoknál kell alkalmazni a korábbi években megszerzett keresetekre.
32070731
Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kormány azt a nyúlfarknyi jogszabálytervzetet, amelyben kihirdeti a nyugdíjak megállapításához nélkülözhetetlen szorzószámot a tavalyi 17,5 százalékos bruttó átlagkereset-növekedés alapján.  
31964807
A bankok 100 ezer forinttól, más pénzügyi szolgáltatók ennél kisebb összegű nyugdíjra is nyújtanak személyi kölcsönt. Most 170 ezer forintos nyugdíjjal kétmilliós hitelt két évre havi 57 ezer forintos törlesztővel lehet felvenni.
31687349
Elindult a legnagyobb hazai magánnyugdíjpénztár tagdíjbefizetésre ösztönző kampánya. Lassan gyűlik a pénz, a tagok 70 százalékának kell fizetni ahhoz, hogy az intézmény elkerülje a végelszámolást. A megmaradt négy magánnyugdíjpénztárnak ez folyamatos veszélyt jelent.
31596464
Heti egy kávé árából hosszútávon már rengeteg célt megvalósíthatsz, ha jól csinálod! Mutatjuk mire érdemes figyelni.
30822395
Kisebb összeggel is el lehet kezdeni takarékoskodni a nyugdíjra, az erre megspórolt pénzt rugalmasan változtathatjuk, ha megfelelő befektetési formát választunk.
30113861
Ha valódi nyugdíjkiegészítést akarunk magunknak öregkorunkra, akkor el kell kezdenünk elég korán és elég nagy összeget rendszeresen félretenni erre. Ha már viszont ennyit spórolunk rá, akkor érdemes profikra bízni a megtakarításunk biztonságos kezelését.
29002628
Rosszul teljesítettek tavaly a magánnyugdíjpénztárak. Az összesített hozamukat az mentette meg, hogy a megtakarított összeg nagy részét a kockázatosnak számító, tavaly nagy nyereséget elérő portfóliókban helyezték el.
19906351
Az önkéntes nyugdíjpénztárak alacsony átlaghozamot értek el 2021-ben, ami mögött veszteséges és kiemelkedően nyereséges portfóliók is akadtak. A veszteséges alapok éppen a kockázatkerülők voltak, ezzel szemben a lakossági állampapírok egyre magasabb hozamot nyújtanak.
19764565
A nyugdíjunk biztos jövedelemnek számít, amire személyi kölcsönt és jelzáloghitelt is felvehetünk néhány korlátozás mellett.
17923459
- Pedig vonzóak az adókedvezmények. A magyarok közel felének nincs semmilyen nyugdíjmegtakarítása - derül ki egy európai kutatásból, amely szerint ezzel jóval az átlag alatt vagyunk a felmérésbe bevont 16 ország között.
17546815
Hidd el önbizalmat ad és büszkeséggel tölt el, ha elindulsz ezen az úton. Lehet, hogy elsőre nehéznek tűnik, de nem is olyan bonyolult, és ha belevágsz, nem fogod megbánni.
17305306
Hosszú távra terveznél és tanácstalanul nézelődsz a termékek közt, hogy mibe is fektesd megtakarításodat, vagy már a befektetés gondolata is távol áll tőled, mert a hétköznapok nyomása alatt kevésnek érzed az erre kiszorítható összegeket? Mindkét esetre van gyógyír.
16738570
Az elmúlt hetekben számos információ és hír látott napvilágot a kormány döntése kapcsán, mely szerint a gyermeket nevelő családok adó-visszatérítésben részesülhetnek 2022-ben.
16566925
Novemberben a prémium mellett a vártnál magasabb infláció miatt elrendelt nyugdíjkorrekcióra is számíthatnak a nyugdíjasok.
16235830
Az egyösszegű nyugdíjkorrekció egy hónapban emeli meg a nyugdíjasok jövedelmét, a jövedelemvizsgálatnál viszont a hitelintézetek nem egy, hanem három-hat hónapot vesznek figyelembe
15922492
Az inflációhoz igazított 3 százalékos emelés mellett februárban érzik meg először a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj visszaépítését - ennek az első részletét ebben a hónapban fogják kézhez kapni. Mennyit számít ez a kiegészítés, ha hitelt szeretnének felvenni, illetve általánosságban mekkora hitelre számíthatnak, ha átlagnyugdíjjal kalkulálunk? Ezeknek a kérdéseknek számoltunk utána.
12287096
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!