Sokan vannak, akik nem jönnek ki a havi fizetésükből, pedig nem keresnek rosszul. A családon belül is sok vita forrása, hogy ki mire szórta el a pénzt, és mennyivel járult hozzá a közös kiadásokhoz. A Pénzkérdés szakértői most abban segítenek, hogyan lehet nyomon követni a költségeket, és igazságosan fizetni a közös számlákat.
36775501
Bankszámlát akár már rögtön a születés után is nyithat a szülő a gyerek számára, azonban jellemzően először a felső tagozatban válik ez hasznossá neki. A pénzügyi nevelésnél a legfontosabb, hogy a szülő rendszeresen és nyíltan beszélgessen erről a gyerekkel - derül ki a Bank360.hu szakmai támogatásával készülő Pénzkérdés műsorsorozat első részéből.
35804857
Az elmúlt tíz évben jelentősen csökkent azoknak az aránya, akik pénzügyi tervet készítettek a következő hónapra - derül ki az OTP Bank közleményéből. 2011-ben még a magyarok közel 60 százaléka készült fel anyagilag a következő hónapra, 2021-ben ez az arány már csak 40 százalék volt. Ennek ellenére az elmúlt időszakban sokan tudták növelni a megtakarításaikat.
22723261
Az újranyitás lehetősége hetek óta napirenden van, sok tekintetben azonban még mindig nem térhettünk vissza a vírus előtti életünkhöz, aminek pénzügyi vonzata is van. Akinek nem befolyásolta a járvány a munkáját és a bevételeit, az akár spórolhatott is az elmúlt évben, sokak számára viszont a pandémia egyet jelentett a pénzügyi problémákkal való küzdelemmel. Megnéztük, mit tehetünk magánszemélyként, hogy a lehető legkisebb veszteséggel kerüljünk ki a járványhelyzetből - illetve milyen lehetőségeink vannak, ha szeretnénk elkerülni a jövőben a hasonló helyzeteket.
13812124
A koronavírus-járvány miatt sokan kezdtek el nagyobb hangsúlyt fektetni a spórolásra, emellett visszafogják a költéseiket és igyekeznek tudatosabb pénzügyi döntéseket hozni. Ennek ellenére a lakosság jelentős része még mindig nem rendelkezik annyi megtakarítással, hogy jövedelemkiesés esetén legalább három, de inkább hat hónapig fedezni tudja a kiadásait. Korábban már összegyűjtöttünk számos tippet, ami abban segít, hogy jobban be tudd osztani a jövedelmed, ehhez most egy sorvezetőt is adunk segítségül.
12035753
A koronavírus minden téren próbára tett bennünket 2020-ban, a pénzügyek terén is volt mit tanulni. Összefoglaltuk, milyen tanulságokat vonhatunk le a járványnak köszönhetően a pénzügyeinkkel kapcsolatban, és mi az, amit 2021-ben is tudunk alkalmazni.
11750357
Rendszeres pénzügyeink, költéseink és tranzakcióink nyomon követése, tervezése nemcsak havi, de akár napi szinten is bonyolult lehet. A bankkártya használat és az ATM készpénzfelvételi műveletek után kaphatunk ugyan SMS értesítést a banktól, ám ez alapvetően csak az egyenlegünket és az aktuálisan elköltött pénzt mutatja. Ha egy sokkal átfogóbb képet szeretnénk kapni költéseinkről, érdemes lehet bizonyos applikációkat igénybe venni.
10255277
A koronavírus járvány miatt sokaknak apadnak el részben vagy teljesen a bevételi forrásai. Ez különösen akkor jelent gondot, ha valaki hitelt is törleszt - erre a problémára év végéig a moratórium nyújt átmeneti megoldást. Felmerül a kérdés, hogy mit tehetnek azok, akiknek a moratórium végéig nem sikerül anyagilag talpra állni, és nem tudnak miből törleszteni? Erre a helyzetre ad néhány tanácsot a Bank360.hu.
9666776
Hónapról-hónapra kifutsz a pénzedből és fogalmad sincs miért? Szeretnél félretenni, de valahogy sehogy se jön össze? Vagy csak kíváncsi vagy, mennyit költesz felesleges dolgokra? Bármi is legyen az ok, nem kell papírral és plajbásszal a kézben gondolkodni, mi mennyi is volt, számos telefonra letölthető applikáció nyújthat segítséget a tervezéshez vagy egyszerűen saját költésed tanulmányozásához.
4886439
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!