A szabad felhasználású jelzáloghitelek kamata is elkezdett csökkenni. Megnéztük, most mekkora havi törlesztővel kapsz bármire felhasználható 5 millió forintos hitelt, ha azt jelzálog nélküli személyi kölcsönként vagy ingatlanfedezetes hitelként veszed fel.
37990714
Csökkennek a hitelkamatok, de nem mindenhol és nem feltétlenül azoknál a kölcsönöknél, ahol azt sokan várnák. A kamatplafonos lakáshiteleknél alig van változás, a jobb személyi kölcsönök viszont egyre közelebb kerülnek a néhány évvel ezelőtti ajánlatokhoz.
37770499
A nyugdíjas éveinkben is szükségünk lehet nagyobb összegű kölcsönre, amit a nyugdíjunk mellett ingatlanfedezetre igényelhetünk. Összegyűjtöttük, hogy hány éves korig, mekkora jövedelemre és milyen egyéb feltételekkel hiteleznek a bankok.
36649024
Ötmillió forintos szabad felhasználású kölcsön visszafizetésénél már több százezer forintot spórolhatsz, ha ingatlanfedezettel veszed fel, mint ha nélküle, személyi kölcsönként. Megnéztük, a lakáshitelek kamatplafonjának van-e már hatása a szabad felhasználású jelzáloghitelekre.
35288362
A töredékére eshet vissza a babaváró támogatás jövőre - mondják a bankok. A lakáshitelezés is csökkenhet emiatt. Az is kiderült, hogy a gazdagok a lakásukra felvett hitelből állampapírt vettek, a szegények pedig egyre nagyobb adósságba keveredtek az idén. 
34566055
Hiába mérsékelte az MNB már kétszer is 1-1 százalékkal az irányadó kamatát, a bankok egyelőre csak szórványosan követték ezt a hiteleiknél. Július elsejével három nagybank vágott a személyi kölcsönei és lakáshitelei kamatain, de a legnagyobb is csak 0,51 százalékos volt.
33667445
Júliustól a JTM-korlát változása miatt a korábbinál kisebb havi törlesztővel alacsonyabb összegű hitelt lehet csak kapni bizonyos jövedelmeknél. Aki június 30-ig igényli a kölcsönt, még az enyhébb feltételeket kell teljesíteni, így az érintett fizetésűeknek érdemes sietni.
33516086
Hiába magasak a hitelkamatok, a befektetések még többet fizetnek. Ilyen helyzetben, érdemes kihasználni ezt a különbözetet, és annak is felvennie a lakáshitelt, aki egyébként készpénzért venne ingatlant. A készpénznek egyelőre jobb helye van bankbetétben vagy állampapírban. 
33210101
Februárban és márciusban már kissé csökkent a lakáshitelek THM értéke. Megnéztük, hogy most mekkora törlesztővel vehetünk fel 20 és 30 millió forintos lakáshitelt, valamint 12 millió forint szabad felhasználású jelzáloghitelt.
32800034
A harmadára esett a lakáshitelek iránti kereslet, amit tökéletesen megmagyaráz, hogy a 20 éves futamidejű 20 millió forintos kölcsönt most 178 ezer forintos törlesztővel lehet fel venni, míg három éve még csak 116 ezer forintossal.
32245544
A babaváró hitel csapdája, hogy még a vállalt gyermek megszületése sem garancia a kamatmentes futamidőre. Válás vagy külföldre költözés esetén ugyanis ugyanúgy piaci kamatozású hitellé alakul a babaváró, mintha nem lenne gyerek, a büntetésnek csak egy részét lehet elkerülni. A válással a törlesztőrészlet az egekbe szökhet, akár a triplája is lehet a korábbinak, ahogy az a cikkünkben leírt konkrét esetben is történt. A magyar válási statisztikákat ismerve előbb-utóbb sokezer babaváró hitelest érheti ez a pénzügyi csapás.
32049083
Megnéztük, hogy mekkora a különbség a havi törlesztőkben 8 millió forintnál, ha személyi kölcsönként vagy szabad felhasználású jelzáloghitelként igényeljük. Általában spórolunk a jelzáloghitelekkel, de találhatunk hasonlóan jó személyi kölcsönt is.
31299185
A lakásfelújítási támogatáshoz járó kedvezményes hitel már nem igényelhető, de a bankok az államtól függetlenül is díjazzák a korszerűsítést jóváírási akcióval, kamatkedvezményekkel. Összegyűjtöttük az ilyen hitelajánlatokat.
31233362
Az energiazabáló házakat vétek nem felújítani. Még magas kamatú hitelt is érdemes felvenni erre, mert behozza az így elérhető rezsimegtakarítás. Jelzáloghitelből most akár inflációkövető állampapírt is nyereséggel vásárolhatunk.
31211855
Januárban elindultak lefelé a referenciakamatok, ez azonban a lakáshitelek árán még nem látszik. A nagy bankoknál beálltak a kamatok, így az ingatlanszerzés továbbra sem lett olcsóbb a kölcsönből vásárlóknak. Ha azonban tartósan alacsonyak maradnak a referenciakamatok, az a lakáshitelek árazására is ki fog hatni.
31179161
Újabb nagybankok emelték meg jelentősen jelzáloghiteleik kamatát. Ezek után végleg eltűntek a 9 százalék alatti THM-ek, és egyre több bank ajánlata kezdődik tízessel a lakáskölcsönökre.
30358436
Bepótolták a kamatemelést a napokban azok a bankok is, amelyek még nem reagáltak az MNB legutóbbi lépéseire. A lakáshiteleknél egyre gyakoribb a 10 százalék feletti kamat, a személyi kölcsönöknél pedig a 20 százalék körüli. 
30195158
A Takarékbank az MKB Bankkal összhangban 19-étől módosított a jelzáloghitelek kamatain, és az Erste Bank is emelt lakáshitelkamatain hétfőtől.
29345858
Belehúztak a legnagyobb hazai bankok a kamatemelésbe. Szeptember közepén többük is 1 százalékkal vagy még annál is jobban növelte a lakáshitelei kamatait.
29312234
Négy nagybank is változtatott a hitelei kamatain szeptember elsejétől. Kettő azonban a jegybanki emelés ellenére is csökkentette azokat, ami azt mutatja, hogy ilyen drágán egyre nehezebb eladni a kölcsönöket az ügyfeleknek. 
29108474
Most lenne csak igazán igény a zöld lakáshitelekre, azonban egyelőre a bankok még csak a kezdeti lépéseknél járnak ebben. Kisebb kedvezmények már elérhetőek a rezsicsökkentő beruházások pénzeléséhez. 
28915352
Két hét alatt valamennyi nagybank drágított a hitelein azt követően, hogy az MNB 10 százalék fölé vitte az alapkamatát. Személyi kölcsönt már ennél drágábban adnak, a lakáshiteleknél pedig általánossá vált a 8 százalék feletti THM.
28882352
A háztól és fogyasztásunktól függően 1,5 és 3,5 millió forint közötti összegből hozhatók ki érdemi napelemrendszerek. Ha belevágunk hitelből, havi 50-60 ezer körüli törlesztőrészleteket kell vállalnunk érte.
28843739
A bankok az MNB kamatemeléseire válaszul folyamatosan drágítják a hiteleiket, de ennek mértéke és ideje nagyon változatos. A legolcsóbb 2 milliós személyi kölcsönök egy hónap alatt alig lettek drágábbak. 
28612928
Ha szabadon elkölthető ötmillió forintot akarunk, akkor nem sokkal drágább a személyi kölcsön, mintha ingatlanfedezettel veszünk fel jelzálogkölcsönt.
25913143
A háztartások hitelállománya szezonális igazítás nélkül 72,5 milliárd forintos növekedést mutatott áprilisban. A háztartások betétállománya szezonális igazítás nélkül 20,9 milliárd forinttal csökkent. 
24236329
Az MKB Bank mellett a szintén a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarékbank is csökkenti júniustól egyes jelzáloghiteleinek kamatát.
24019384
Váratlan húzással számos lakáshitelének csökkenti a kamatát az MKB Bank júniustól. A lépés növeli a versenyt a legalacsonyabb törlesztőjű kölcsönök között.
23950138
A szabadságnak a hitelezésben is ára van. Egy 10 millió forintos szabad felhasználású jelzáloghitel drágább, mintha ugyanennyit lakáscélra vennénk fel. De a személyi kölcsönnél még így is olcsóbb.
22926013
Nem fulladt még ki a bankok kamatemelése áprilisban. Húsvét után több hitelintézet is drágította a jelzálogkölcsöneit. Összegyűjtöttük a fontosabb módosításokat. 
20882569
Ahogy drágulnak a piaci kamatozású személyi és lakáskölcsönök, úgy lehet egyre többet nyerni az állam által támogatott hitelek. Aki ezeket igénybe tudja venni, az most már akár sok millió forintot is megspórolhat.
20780119
Nagyobb összegű hitelt általában lakáscélra szoktak felvenni, de a szabad felhasználású jelzáloghitelt bármilyen célra lehet igényelni akár 50 millió forintos összegig is. Az elmúlt hónapokban ezek a kölcsönök is drágultak, de még így is jóval 10 százalék alatti THM mellett lehet igényelni a jelzálogfedezetre hitelt. Mutatjuk, milyen törlesztőrészletek mellett lehet felvenni.
19668649
Az áruhiteleknél decemberben még nem érvényesült a személyi kölcsönökre már jellemző kamatemelés.
18737074
Előfordul, hogy rövid időn belül van szükségünk egy nagyobb pénzösszegre, ám nem tudunk, vagy nem áll szándékunkban az állami támogatások egyikével sem élni. Ebben a helyzetben jelenthet segítséget egy személyi kölcsön, amivel át tudjuk hidalni a pénzügyi nehézségeket. 
16095613
Az elmúlt évekre jellemző alacsony kamatkörnyezetnek köszönhetően a hitelek többségét kedvező kamatozás mellett lehetett felvenni - a piaci konstrukciók egy része még az állami kamattámogatással igényelhető kölcsönökkel is fel tudta venni a versenyt. A Magyar Nemzeti Bank június végén indított kamatemelési ciklusa ezen a helyzeten változtathat - cikkünkben annak számoltunk utána, hogy milyen kamatszinttel vehetők igénybe jelenleg a piaci jelzáloghitelek.
15759442
Már a negyedik hónapja haladja meg a havi kihelyezés a 100 milliárd forintot.
15617449
A Bank360 két példán keresztül mutatja be, milyen hitellel érhető el a kiválasztott kocsi: egy átlagosnak számító 7 millió forintos elektromos autónál és egy magasabb minőségű, 13 millió forintba kerülő modellnél.
15388069
Az áprilisi hitelfolyósítási adatok alapján nagy népszerűségnek örvendő szabad felhasználású személyi kölcsönök számos élethelyzetben nyújthatnak megoldást. A Bank360 elmezőiként három jövedelemre, nettó 200, 250 és 500 ezer forintra vizsgáltuk meg, hogy milyen kikötések kikötésekkel lehet 3, illetve 5 millió forintot felvenni július első felében.
15080290
Új autót venni sosem olcsó mulatság, még egy kedvezőbb árú modell ára is négy-öt millió forint körül kezdődik. Elemzésünkben annak jártunk utána, hogy milyen kölcsönből érdemes finanszírozni egy új autó megvásárlását.
14408128
Az új évhez új remények és megvalósítandó célok is tartoznak. Idén még jobban számítanak az év eleji elvárásaink, hiszen a 2020-as tervek egy részét valószínűleg nem sikerült megvalósítani a koronavírus-járvány miatt. Az is lehet, hogy nem vágynánk semmilyen nagyléptékű változásra, de az élet közbeszól és nem várt kiadással szembesülünk az év elején. Év eleji elemzésünkben bemutatjuk, milyen hiteleket érhetünk el jelenleg, ha nagyobb összeget, például 6 millió forintot szeretnénk felvenni.
11997062
2020 végén robbant a hír, miszerint hivatalos Tesla bemutató-szalon érkezhet a már meglévő szerviz mellé. Modellt persze már most is vásárolhatunk Magyarországon, a hír apropóján pedig megnéztük, milyen finanszírozással érhető el valamelyik villanyautó.
11784128
A Bank360.hu megnézte, a jelenleg elérhető banki hiteltermékek közül melyiket, milyen feltételekkel igényelhetné az ingatlanfelújítást lebonyolító család, ha nincs meg az önerő az előfinanszírozáshoz.
11418932
Januártól tovább bővül az ingatlanvásárlásra és -felújításra fordítható eszközök repertoárja: az új támogatások közül érezhetően a lakásfelújítási támogatás mozgatta meg leginkább az igénylőket. Ezzel akár hárommillió forint vissza nem térítendő állami támogatáshoz juthatnak hozzá a legalább egy gyermeket nevelő családok, azzal a feltétellel, hogy a támogatás csak a költségek felét fedezheti. Annak jártunk utána, hogy melyik a legkedvezőbb pénzügyi eszköz, ha az állami támogatás kiegészítése a cél.
11200496
A fűtéskorszerűsítés egyik módja a régi kazán cseréje egy új, energiatakarékos készülékre. Belevágni azonban nem egyszerű, ráadásul a családi kasszát is jelentősen megterheli - akár milliós tétel is lehet attól függően, hogy mekkora ingatlant kell fűteni. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy mire érdemes odafigyelni egy kazáncserénél, illetve, hogy miből lehet finanszírozni a tervezett fűtéskorszerűsítést.
11050019
Amikor hosszabb távra szóló pénzügyi döntéseket hozunk, érdemes alaposan körbejárni a kérdést, azonban a bankok, pénzügyi szolgáltatók - figyelembe véve a külső piacok változásait, az állami, jegybanki döntéseket - kénytelenek esetenként változtatni a hiteltermékek feltételein. Azonban ha a hiteligény nem várhat, az elérhető konstrukciók közül kell választani.
8344493
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!