A szabad felhasználású jelzáloghitelek kamata is elkezdett csökkenni. Megnéztük, most mekkora havi törlesztővel kapsz bármire felhasználható 5 millió forintos hitelt, ha azt jelzálog nélküli személyi kölcsönként vagy ingatlanfedezetes hitelként veszed fel.
37990714
Jó hír a használt autó vásárlását tervezőknek, hogy az elmúlt egy évben már kissé mérséklődtek az árak a piacon a Covid-járványt követő hegymenet után. Megnéztük, hogy aki most vásárol autót, ehhez mekkora havi törlesztéssel vehet fel 1,5 és 5 milliós hitelt.
37878748
A személyi kölcsön nagy előnye, hogy arra költhetjük el, amire akarjuk. A Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával most egy 2 millió forint felvételénél hasonlítottuk össze a banki ajánlatokat. Ebből már kijön egy olcsó használt autó vagy egy lagzi indulóköltsége.
37465975
Ötmillió forintos szabad felhasználású kölcsön visszafizetésénél már több százezer forintot spórolhatsz, ha ingatlanfedezettel veszed fel, mint ha nélküle, személyi kölcsönként. Megnéztük, a lakáshitelek kamatplafonjának van-e már hatása a szabad felhasználású jelzáloghitelekre.
35288362
Megnéztük, hogy mekkora a különbség a havi törlesztőkben 8 millió forintnál, ha személyi kölcsönként vagy szabad felhasználású jelzáloghitelként igényeljük. Általában spórolunk a jelzáloghitelekkel, de találhatunk hasonlóan jó személyi kölcsönt is.
31299185
Több bank is jóváírásokkal vagy egyéb ajándékokkal próbál több hiteligénylőt szerezni, ha már azoknak a kedvező kamatoknak búcsút kellett inteniük. Összegyűjtöttük, mi mindent  kínálnak a személyi kölcsönért cserébe. 
30702863
Több hitelintézet is emeli a személyi kölcsönök kamatát, így a hóközi drágítás most sem maradtak el. Összefoglaltuk a legfontosabb változásokat. 
26905799
A szabadságnak a hitelezésben is ára van. Egy 10 millió forintos szabad felhasználású jelzáloghitel drágább, mintha ugyanennyit lakáscélra vennénk fel. De a személyi kölcsönnél még így is olcsóbb.
22926013
Az áruhiteleknél decemberben még nem érvényesült a személyi kölcsönökre már jellemző kamatemelés.
18737074
Lendületet vettek az áruhitelek a csábító akcióktól, és az utolsó “békebeli”, azaz banki kamatemelésektől még többnyire mentes hónapban az előző évinél és az októberinél is több fogyott belőlük.
18179974
Az MNB júniusban már hozzákezdett a kamatemelési-ciklushoz, de a személyi hiteleknél még nem látszik a legutóbbi adatok alapján semmilyen árnövekedés. A Bank360 a szeptemberben elérhető ajánlatokat mutatja be cikkében.
15789139
A népszerű személyi kölcsön és a lakáshitel közötti átmenetként létezik egy hitel, amely számos esetben jobb megoldást nyújt, mint az ismertebb hiteltípusok.
13858627
A nagycsaládosok számára aranyat ért a hétszemélyes autókhoz kapcsolódó állami támogatás, hiszen elérhető áron tudtak a legalább háromgyerekes szülők új autót vásárolni, amelyikbe mindenki kényelmesen elfér. De van-e értelme most igénybe venni ezt a kedvezményt és összekötni a fixált, 5,9 százalék THM-ű kedvezményes hitellel?
8690531
Egy új autó vásárlása az esetek többségében összetett folyamat. Elő kell teremteni a szükséges tőkét a vételár kifizetéséhez, s ennek szerves része az is, hogy eladjuk a régi autót. Ha készpénz szűkében vagyunk, az új autó ára úgy is összejöhet, hogy az egyik részét adja az eladott régi kocsi ára, a másik pedig hitel. De elképzelhető más formula is, saját erő hitellel, vagy használt autó eladása és saját erő.
8375072
Amikor hosszabb távra szóló pénzügyi döntéseket hozunk, érdemes alaposan körbejárni a kérdést, azonban a bankok, pénzügyi szolgáltatók - figyelembe véve a külső piacok változásait, az állami, jegybanki döntéseket - kénytelenek esetenként változtatni a hiteltermékek feltételein. Azonban ha a hiteligény nem várhat, az elérhető konstrukciók közül kell választani.
8344493
Az év vége a karácsony mellett a nagy bevásárlások és nagy beszerzések ideje is. A karácsonyi ajándékok mellett sokan ebben az időszakban cserélik le régi, elavult gépeiket, berendezéseiket és kütyüiket.
5823135
A babaváró hitel a rendeletben leírtak alapján leginkább a szabad felhasználású személyi kölcsönre hasonlít, hiszen az igényléshez nem kell önerő és ingatlanfedezet, a felvett összeget pedig bármilyen célra fel lehet használni. A gyakorlatban azonban nem ennyire egyszerű, ha ingatlant szeretnénk vásárolni, vagy a meglévő hitelünket szeretnénk kiváltani a babaváró hitel segítségével.
4459533
A minősített fogyasztóbarát hiteleket ma már jól ismerjük, tudjuk, hogy kiszámítható és megbízható kölcsöntermékek. De mi van akkor, ha nem konkrét lakáscélra szeretnénk jelzáloghitelt felvenni, hanem kiszámítható, átlátható hitelt keresünk szabad felhasználásra? Az alábbiakban megnézzük, hogy mit kínálnak a bankok ilyen esetben.
1409228
Mindannyian boldogabbak lennénk, ha hiteligényléskor nem kellene átesnünk hosszadalmas és szigorú banki vizsgálaton, az pedig még jobb lenne, ha úgy vehetnénk fel kölcsönt, hogy nem kellene fillérre pontosan elszámolni a hitelezővel, hogy mit mire költöttünk. A jó hír az, hogy a felsorolt problémák egy részétől elbúcsúzhatsz, ha szabad felhasználású hitelt választasz a céljaid eléréséhez.
352601
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!