Jóváírás jár a személyi kölcsön igénylésért is

Így versenyeznek értünk a bankok: már a személyi kölcsönért is jóváírást kaphatunk

Jóváírás jár a személyi kölcsön igénylésért is

Így versenyeznek értünk a bankok: már a személyi kölcsönért is jóváírást kaphatunk

Bank360 tartalom
2024-07-05 Frissítve: 2024-08-04
2024-07-01 Frissítve: 2024-08-04
39732403

Nem csak a kamatokban versenyeznek egymással a bankok, a hitelekhez is adnak olyan plusz jóváírásokat, amivel csökkenthetjük a kiadásainkat. Ezért az ajánlatok összehasonlításánál az akciókat is érdemes figyelni, mert például van olyan bank is, amelyiknél személyi kölcsön felvételekor akár 80 ezer forint jóváírást is kaphatunk a feltételek teljesítése esetén.  

 

Egyre gyakrabban kínálnak a bankok különböző jóváírási akciókat az ügyfelekért versenyezve, ami röviden azt jelenti, hogy valamilyen szolgáltatás igénybevételéért cserébe egy előre meghatározott pénzösszeget írnak jóvá a bankszámlánkon. Tulajdonképpen ennyivel olcsóbban jutunk hozzá a bankszámla-szolgáltatáshoz vagy a hitelhez, amiért általában még néhány, többnyire egyszerű feltételnek kell eleget tennünk.

 

A jóváírási akciókkal leggyakrabban két banki terméknél találkozhatunk. Az egyik a számlacsomag, amelyekre rendszeresen hirdetnek ilyen kedvezményeket a bankok, tehát ha éppen bankszámlát akarunk választani vagy váltani, akkor mindenképpen érdemes megnézni az aktuális akciós ajánlatunkat, mert akár az éves számlaköltségeinket kitevő összeget is megspórolhatjuk így.  

 

A kölcsönök közül babaváró hiteleknél vált szinte teljesen általánossá az, hogy a bankok legalább 100-150 ezer forintos jóváírás adnak a sikeres igénylésért cserébe, ami akár három havi törlesztőrészlet megtakarítását jelentheti. Ennek az az oka, hogy a babaváró támogatás feltételei kötöttek, abban a bankok nem tudnak versenyezni egymással, így a jóváírás lehet az egyik legfontosabb érvük az ügyfelekért folyó harcban.

 

Személyi kölcsön igénylésnél is kaphatunk jóváírást

 

Más hiteleknél eddig ez a kedvezményforma nem terjedt el ennyire. Most már azonban az egyik legkeresettebb hiteltípus, a szabad felhasználású személyi kölcsön ajánlatai között is találni olyat, ami mellé jóváírás jár, ha teljesítünk néhány egyszerű feltételt. Az UniCredit Banknál az „Online Plusz 30 000 forint visszajár” promóció keretében a 2024. július 31-ig személyi kölcsönt online igénylők 30 ezer forint jóváírást kapnak, azzal a feltétellel, hogy a folyósított hitelösszegnek el kell érnie a másfél millió forintot és a szerződést is online kell megkötni. 

 

Ez a kedvezmény összevonható az UniCredit Bank „Egy havi törlesztő visszajár” akciójával, ami alapján legalább 3 millió forint Fix Kamat személyi kölcsön igénylése és sikeres folyósítása esetén egy havi törlesztőrészletet, de legfeljebb 50 ezer forintot jóváír a bank az ügyfél számláján. Így összesen akár 80 ezer forint jóváírásra is szert lehet tenni. 

 

Tudni kell, hogy a jóváírás nem érkezik meg azonnal a számlánkra, csak a szerződés megkötése után három hónappal. Az online igénylés és a legalább 3 millió forintos hitelösszeg után járó kedvezményre vonatkozó feltételek teljesülését a bank a folyósítást követő harmadik törlesztőrészlet kifizetése után fogja ellenőrizni. Majd az ellenőrzést követő második naptári hónapban történik meg a jóváírás.

 

A jóváírási akciókról azt is érdemes tudni, hogy azoknak az összege nem jelenik meg a hitelek teljes hiteldíj mutatójában (THM), szemben a különböző kamatkedvezményekkel. Az UniCreditnél például az online igénylés és szerződéskötési jóváírási akció mellett van hitelösszegtől és vállalt havi jóváírás mértéktől függő sávos kamatkedvezmény is, ez azonban a kalkuláció során már beépül a THM-be illetve megjelenik a törlesztőrészletekben.   

 

Mennyiért vehetünk most fel személyi kölcsönt?

 

Ha mindezek alapján megnézzük, hogy a kedvezmények kihasználásával milyen feltételekkel kaphatunk személyi kölcsönt, akkor azt látjuk, hogy online igénylés és szerződéskötés esetén 5 millió forintot 72 hónapra 450 ezer forintos havi nettó jövedelemmel 11,15 százalékos kamattal és 11,92 százalékos THM-mel tudunk felvenni. Az UniCredit Fix Kamat személyi kölcsönének a havi törlesztőrészlete 95 953 forint, a teljes visszafizetendő összeg a futamidő alatt  6 911 740 forint. Emellett akár 80 ezer forint jóváírásra is jogosultak lehetünk.

 

Hárommillió forintos hitelt 60 hónapra 68 303 forintos havi törlesztővel kaphatunk, a  (THM 13,84 százalék) teljes visszafizetendő összeg pedig 4 100 078 forint ebből jöhet le még a 80 ezer forint jóváírás a feltételek teljesítése esetén. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!