Megjelent csütörtök éjjel a CSOK Plusz hitelprogramról szóló rendelet a Magyar Közlönyben. A részletszabályok zöme megfelel a múlt héten közzétett jogszabálytervezetnek, de van meglepetés is az új igénylők számára. Szintén érinti a CSOK-osokat, hogy jövőre megváltozik az illetékmentességük is.
36060058
Összefoglaltuk, mire érdemes figyelni, ha használt ingatlant adunk el vagy ilyen ingatlant vásárolunk, mennyi adót és illetéket kell fizetni, illetve mikor mentesülünk a terhek megfizetése alól.
34836388
Összefoglaltuk, hogy mit kell tudni az ingatlanajándékozásról: mit tartalmaz a szerződés, mikor és mennyi illetéket és adót kell fizetni, mikor szól bele a gyámhivatal a gyerekünk tulajdonszerzésébe, és visszakövetelhetjük-e az ajándékot, ha meggondoljuk magunkat.
33926858
A lakásárak brutális emelkedése miatt az évek óta változatlan állami támogatások folyamatosan veszítenek az értékükből. A családosok hiába kapnak sokféle kedvezményt, egyre több saját forrás kell a vásárláshoz.
31555865
A családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódóan 2021. januártól több kedvezmény is elérhető: használt és új lakás vásárlása esetén nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni, új lakás vásárlásánál pedig visszaigényelhető az 5 százalékos általános forgalmi adó, azaz az áfa is. Csak ez a két támogatási forma több millió forintos segítséget jelenthet a családok számára, az óvatosság azonban nem árt.
13546702
Az otthonteremtési program öt új elemmel bővült az utóbbi hetekben, valamint maximalizálni akarja a kormány a jelzáloghitel felvételekor esedékes közjegyzői díjakat is. Összefoglaltuk a tudnivalókat, és kiszámoltuk, milyen megtakarítások jelenthetnek egy ingatlan vásárlásnál.
10853720
Szinte minden hétre jut egy új bejelentés a családtámogatások bővítésével kapcsolatban. Az októberben beharangozott változások 2021. januártól lépnek életbe, és valamennyi a családi otthonteremtési kedvezményhez, röviden a csokhoz kapcsolódik. Cikkünkben összefoglalunk minden eddig ismert változást, illetve azt is kiszámoljuk, hogy mennyivel lehet olcsóbban hozzájutni egy új ingatlanhoz csokkal, mint anélkül.
10653101
Januártól nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni azoknak a családoknak, akik családi otthonteremtési kedvezmény (csok) segítségével vásárolnak ingatlant. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter bejelentése szerint az illetékmentesség jövő év elejétől él és minden családra érvényes lesz a következő két évben.
10595933
Összefoglaltuk, milyen segítségre számíthatsz fiatal házasként. Minden tudnivaló az állami támogatásokról, kedvezményekről, kamattámogatott hitelekről és egyéb lehetőségekről. Azt is elmondjuk, hogy mit kell tenned az igényléshez.
8989499
A vagyont szerző fél örökösödési illetéket köteles fizetni minden belföldön örökölt hagyatékra, valamint bizonyos esetekben a külföldi ingó hagyatékra is. A köznyelv sokszor az örökösödési adó kifejezést használja az illetékre.
6618532
A magyar jogszabályok szerint alapesetben minden jövedelem után adózni kell és a vagyonszerzés után illetéket kell fizetni. Vagyis egy ingatlan vagy gépjármű eladása után a régi tulajdonos adózik, az új pedig illetéket fizet. Ezek alól persze egy sor kivétel van, de a kiindulás minden esetben ez.
4487940
Autóvásárlásnál nemcsak az autó árát kell kifizetni, hanem ezen felül még egy sor költség is van, attól függetlenül, hogy új vagy használt autót vásárolunk. Az egyik ilyen kötelező kiadás a vagyonszerzési illeték, ennek a részleteit gyűjtöttük össze ebben a cikkben.
3948849
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!