Kamatstop, THM-plafon, önkéntes kamatplafon: az utóbbi időben rendszeresen találkozhatunk ezekkel az egymáshoz hasonló kifejezésekkel. Valamilyen formában mindegyik hatással van a lakossági hitelek kamatára, így nem nehéz ezeket összekeverni. Különbség azonban van köztük, nem is kevés, ezért most rendet vágtunk közöttük, megmagyarázzuk, melyik mire vonatkozik.
36080479
Látványosan esett a banki feketelistán lévők száma, tavaly százezren kerültek le róla. 2023-ban azonban törlesztési moratórium vége miatt és a jelzáloghitelek kamatstopjának megszűnése esetén sokan kerülhetnek a KHR-listára.
31664699
A magyar bankrendszer továbbra is stabil, erős tőkehelyzettel és jelentős likviditási tartalékokkal rendelkezik. Kihívások persze vannak bőven: a szomszédban zajló háború, a növekvő infláció és az energiaválság sem könnyítik meg a pénzügyi szereplők helyzetét. Megjelent az MNB Pénzügyi Stabilitási Jelentése, ennek foglaljuk össze a fontosabb elemeit.
30462935
Virágnyelven megfogalmazva ugyan, de súlyos következményekre figyelmeztet a bankszövetség a most bevezetett vállalati kamatstop miatt. A bankok szerint ennek komoly hatása lehet a cégeknek újonnan nyújtott hiteleire is.
30154331
A kis- és középvállalatok hiteleire is kamatstopot vezet be a kormány június végéig, ennek a feltételei szerda éjjel jelentek meg egy kormányrendeletben. Ezt kell tudni a cégeknek nagy megtakarítást jelenti szabályokról.
30134858
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!