Kérdezd le a bankszámla egyenleged gyorsan és egyszerűen

Egyenleg lekérdezés – egyszerűen, gyorsan és ingyen

Kérdezd le a bankszámla egyenleged gyorsan és egyszerűen

Egyenleg lekérdezés – egyszerűen, gyorsan és ingyen

Bank360 tartalom
2018-10-03 Frissítve: 2023-08-09
2018-10-03 Frissítve: 2023-08-09
2133713

A bankszámlaegyenleg egy folyamatosan változó mutató, amelynek az aktuális értékével nem árt tisztában lenni. Bár a bank kérés esetén havonta küld az ügyfeleinek bankszámlakivonatot, ez általában kevés a tájékozódáshoz, hiszen az egyenleged aktuális értékére ennél többször is szükséged lehet. Ma már szinte minden banknál lekérhető ez az információ néhány perc alatt, személyesen, telefonon és online is. Összegyűjtöttük, melyik pénzintézet milyen megoldásokat kínál ezen a téren az ügyfeleinek.

 

A legtöbb pénzintézetnél offline és online, illetve belföldről és akár külföldről is lehetőséged van arra, hogy bármikor le tudd kérdezni az egyenleged. Rövid azonosítás, vagyis a személyes adataid ellenőrzése után személyesen is elérhető ez az információ, de ha nem szeretnéd kivárni a sort a bankfiókban, telefonon is érdeklődhetsz, vagy megkeresheted a bankodhoz tartozó legközelebbi ATM-et.

 

Ha ennél is kényelmesebben szeretnél tájékozódni, megoldást jelenthetnek a rendszeres SMS értesítések, de ez a szolgáltatás akár több ezer forinttal is megemelheti az éves bankszámlaköltségedet, így érdemes megfontolni és kalkulálni, mielőtt ezt választod. Egyre népszerűbb, és valószínűleg a legkényelmesebb módja az egyenleged lekérdezésének az internetbankos megoldás, amit a legtöbb pénzintézetben már külön mobilalkalmazáson keresztül is megtehetsz. Lássuk, melyik bank mit ajánl neked ezen a téren!

Az OTP Banknál a telefonos ügyfélszolgálat a nap 24 órájában elérhető, ezenkívül lehetőség van interaktív SMS igénylésére is, ha eseti jelleggel szeretnéd megtudni az aktuális egyenleged. Az interaktív üzenetnél neked kell kezdeményezni az interakciót: a megfelelő kóddal küldened kell egy SMS-t a bank felé, és néhány másodperc múlva meg fog érkezni az üzenet az egyenlegeddel.

 

Ha minden nap szeretnél informálódni az egyenleged felől, kérheted, hogy a bank minden reggel automatikusan küldjön neked erről egy SMS-t. Fontos, hogy ha akár az interaktív, akár az automatikus üzenetküldést választod, plusz költséggel kell számolnod. Attól függően, hogy melyik szolgáltatónál van a mobilod, eltérőek lehetnek a díjak: a Vodafone-nál 22 forintba, a Magyar Telekomnál 25 forintba, a Telenornál pedig 27 forintba kerül egy SMS. Lekérdezheted az aktuális egyenleged a legközelebbi ATM-nél is, de akkor is kapsz erről információt, ha pénzt veszel fel és kérsz a tranzakcióról egy bizonylatot.

 

Ha a digitális megoldások híve vagy, akkor megnézheted az egyenleged az OTP internetbank felületére belépve, vagy a bank saját mobil applikációját, az OTP SmartBankot használva. Az egyenleged megtekintéséhez nem feltétlenül kell belépned a kétszintű azonosítást alkalmazva, a gyorsegyenleg funkcióval néhány másodperc alatt elérhető a kért adat. Az egyenleg ezenkívül lekérdezhető a Simple by OTP felületen is, de ehhez előzetes regisztrációra van szükség.

 

A Budapest Bank Telebankján keresztül a személyesen vagy telefonon igényelhető Telekód megadása után belföldről a 1440, külföldről pedig +36 1 450 7777 telefonszámon kérdezhető le az aktuális egyenleg és az utolsó öt tranzakció részletei. A Budapest Mobil Internetbank mobil applikáció letöltése után egy okostelefonnal itt is lekérdezheted az egyenleged, bárhol és bármikor. Az internetbank természetesen elérhető személyi számítógépről is, ahol kétszintű azonosítás (felhasználónév és jelszó, majd egy SMS-ben kapott azonosító megadása) után megnézheted az aktuális egyenleged.

Szintén elérhető az interaktív SMS szolgáltatás, a Budapest Mobilbank. Már két telefonszámon keresztül is tájékozódhatsz, ha így szeretnéd lekérdezni az egyenleged, valamint ezeken keresztül működik az azonosítás az internetbankba történő belépéskor is. További szolgáltatásként kérheted, hogy minden tranzakció után kapj automatikus üzenetet az aktuális egyenlegedről, de ez megemeli a bankszámlád költségeit. A Budapest Bank telefonszáma a T-mobile szolgáltatóhoz tartozik, az interaktív SMS-ek díja így a szolgáltatód hatályos díjszabása szerint fog alakulni. Az aktuális egyenleged ezeken kívül lekérdezheted a Budapest Bank ATM-einél is.

 

Az UniCredit Banknál elérhetőek az ügyfelek számára a „hagyományos” és az elektronikus megoldások is. A bankfiókban személyesen is van lehetőség az egyenleg lekérdezésre, ehhez szükséged lesz a személyes okmányaidra az azonosításhoz. A telefonos lekérdezésnél és az ATM-eknél a négyjegyű PIN kódra lesz szükség. A leggyorsabb megoldás az egyenleg lekérdezésére az internetbank, valamint a 2015 óta elérhető mobil applikáció.

 

Az MKB Banknál hasonlóan a többi pénzintézethez elérhető az egyenleg lekérdezés az ATM-eknél, ezenkívül a telefonos ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll, ha szeretnéd megtudni az aktuális számlaegyenleged. Azoknak, akik rendszeresen szeretnének információt kapni, igényelhetik az SMS szolgáltatást, ami kérés szerint naponta, hetente vagy havonta érkezik meg a felhasználónak. Ha drágának tartod az SMS-eket, mégis szeretnél rendszeresen tájékozódni az egyenlegedről, kérhetsz úgynevezett push üzeneteket is a tranzakciókról; ehhez csupán egy mobil alkalmazást kell letöltened.

 

Ha a CIB Banknál van a bankszámlád, az aktuális egyenlegedet lekérdezheted a pénzintézet ATM-jeinél, a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül pedig belföldről és külföldről is hozzáférhetsz a számládhoz tartozó információhoz. Ha szeretnéd vásárlás előtt ellenőrizni az egyenleged, a CIB-nél ezt gyorsan megteheted a letölthető mobil alkalmazás segítségével. Választhatod a tájékoztató SMS-eket is, de ezek plusz költséggel járnak.

 

A K&H Bank is több opciót kínál az egyenleg lekérdezésre. A Telecenteren, vagyis a pénzintézet telefonos ügyfélszolgálatán keresztül is tájékozódhatsz, ezenkívül elérhető az SMS szolgáltatás is, ahol az aktuális tranzakció adatai mellett az egyenleg is megjelenik az üzenetben. A K&H e-bankjában is lekérdezhető az aktuális számlaegyenleg, ami a mobil applikációt letöltve is elérhető az ügyfelek számára.

 

A Sberbanknál telefonon keresztül az egyenleg lekérdezés a nap 24 órájában elérhető, viszont a számlamozgásról csak ügyintézővel tudsz egyeztetni, munkaidőben. Ha nem szeretnél telefonon érdeklődni, vagy személyesen bemenni valamelyik bankfiókba, igényelheted az SMS szolgáltatást, vagy beléphetsz a Sberbank weboldaláról elérhető internetbankba. A pénzintézet mobil applikációval is rendelkezik, amit az App Store-ból vagy a Google Play Áruházból lehet letölteni.

 

A Raiffeisen Banknál az iPhone és az Androidos okostelefonnal rendelkezők mellett a Windows Phone tulajdonosok is letölthetik a mobil applikációt, ahol elérhető a számlaegyenleg és a számlamozgások is. Az internetbank szolgáltatás természetesen PC-ről is elérhető. A telefonos ügyfélszolgálat 2018. szeptember 10. óta teljes körű szolgáltatással munkanapokon reggel 6 és este 22 óra között hívható, este 22 után és a munkaszüneti napokon szűkített szolgáltatással várják a bank munkatársai az ügyfeleket. Utóbbiba beleesik a bankszámla egyenleg lekérdezése is, így gyakorlatilag a hét minden napján, 0-24-ig lekérdezheted az egyenleged telefonon keresztül, ha a Raiffeisennél bankolsz.

 

Az Erste Banknál is több módon kérdezheted le az egyenleged. A bankfiókokban személyesen is van erre lehetőség, ehhez szükséged lesz a személyes okmányaidra az azonosításhoz. A telefonos lekérdezés munkanapokon, reggel 7 és este 21 óra között érhető el, az ezen kívül eső időszakban telefonon keresztül csak sürgősségi műveletek végezhetőek (pl. ilyen a bankszámla letiltása). Ha valamelyik ATM-nél kérdeznéd le az egyenleged, a négyjegyű PIN kódodra lesz szükség. A leggyorsabb megoldás az egyenleg lekérdezésére az internetbank, valamint az App Store-ból és a Google Play Áruházból letölthető mobil applikáció.

 

További egyenlegek – így kérdezheted le a SZÉP kártyád egyenlegét

Manapság nem a bankkártya az egyetlen, amit a tárcánkban hordunk. Különböző pontgyűjtő és egyéb kedvezményt biztosító kártyák, valamint az Erzsébet-kártya és a SZÉP kártya is rendelkezésünkre áll, ha fizetni szeretnénk, vagy valamilyen extra kedvezményre szeretnénk szert tenni. SZÉP kártyát jelenleg három szolgáltatónál lehet igényelni: az OTP Banknál, az MKB Banknál és a K&H Banknál. Attól függően, hogy melyik szolgáltatónál van a SZÉP kártya, az adott pénzintézet weboldalán belépve tudod ellenőrizni a SZÉP kártyád egyenlegét, mindössze néhány kattintással. Az Erzsébet kártyád egyenlegét pedig így tudod legegyszerűbben lekérdezni.

 

Bank360 Tipp: ha lehetőséged van rá, használd a bankfiókod mobil applikációját! A legtöbb banknál ez ingyenes (vagy ha nem ingyenes, akkor a legolcsóbb), emellett ez a leggyorsabb útja is annak, hogy lecsekkold az aktuális egyenleged. Ha szeretnéd tudni, hol a legkedvezőbbek a feltételek a bankszámla piacon, használd a Bank360 bankszámla kalkulátorát, és válaszd ki a legkedvezőbb ajánlatot!

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!