Szerződéskötés

Egymillió forinttal járhat jobban az, aki megfontoltan vesz fel 5,9-es kölcsönt

Veres Patrik Bank360 pénzügyi szakértő Veres Patrik
2020.05.15.
Frissítve: 2020-05-15 Létrehozva: 2020-05-15
8862089

Mostanra már minden jelentősebb kereskedelmi banknál tudunk igényelni kedvezményes THM-mel személyi hitelt, amelyről mára kiderült: csak az év végéig érvényes a THM-plafon, utána viszont bankonként eltérőek lesznek az ajánlatok. Ami biztos: januártól majdnem minden bank kölcsönénél drágul majd a törlesztő. Nem mindegy viszont, hogy mennyivel. Akár 1 millió forinttal is jobban járhatunk egy megalapozott döntéssel.
 

A kormány márciusi, a fogyasztási kölcsönök - például személyi kölcsönök, gyorskölcsönök, áruhitelek, hitelkártyák -  hiteldíjmutatójára vonatkozó rendelete után gyorsan léptek a hazai pénzintézetek, május elejére szinte minden bank megjelent az új, év végéig 5,9 százalékban maximalizált THM-ű személyi kölcsönével. 
 

Március közepén azt gondolhattuk, hogy a költség szempontjából nem számít majd, melyik banktól vesszük fel a kölcsönt, hiszen a THM mindenhol legfeljebb 5,9 százalék, mára kiderült: a kedvezményes hiteldíjmutató csak idén decemberig érvényes, onnantól viszont a magasabb, piaci áron kell visszatörlesztenünk a kölcsönt a legtöbb pénzintézetnél.
 

A Bank360.hu most összeszedte, hogyan változtatnak a bankok a THM-en január után. Kiderül, mennyivel kell többet fizetni havonta decembertől, de azt is kiszámolták, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg 1, 3 és 5 millió forint igénylése esetén.

 

 
Láthatjuk: a kedvezményes időszakot követően a legtöbb banknál 2-3 ezer forinttal, de egy drágább hitel esetében decemberről januárra akár több mint 10 ezer forinttal is nő a törlesztőrészlet 3 millió forintos hitelösszeg esetén. 5 millió forintos hitelösszegnél még szembetűnőbb a törlesztők közti különbség, hiszen van olyan pénzintézet, ahol kevesebb mint 3 ezer forinttal kell többet fizetni a váltáskor, míg máshol ez az ugrás közel 20 ezer forintos.
 

A Bank360.hu személyi kölcsön kalkulátorával nem csak a törlesztőrészlet nagyságáról győződhetünk meg, hanem arról is, hogy összességében mennyit fogunk visszafizetni a futamidő végén kamattal, tőkével és egyéb, előre kalkulálható költségekkel együtt, ha minden a szerződés szerint zajlik. 
 

Ebből a szempontból is látható - ahogy a választás előtt bankszámláknál vagy éppen lakáshiteleknél - mennyire fontos személyi kölcsönöknél is felmérni a bankok ajánlatait: 3 milliós hitelösszegnél a legkedvezőbb és egy kevésbé olcsó ajánlat teljes visszafizetendő összege között csaknem 800 000 forint, 5 millió forintos hitelösszegnél pedig közel 1 millió forint a különbség, pedig mindkét pénzintézettől ugyanakkora kölcsönt kapunk. 

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!