Kütyük az asztalon

Ekkora a törlesztője októberben egy 4, 6 és egy 8 millió forintos személyi kölcsönnek

Kütyük az asztalon

Ekkora a törlesztője októberben egy 4, 6 és egy 8 millió forintos személyi kölcsönnek

Bank360 tartalom
2020-10-30 Frissítve: 2022-01-18
2020-10-30 Frissítve: 2022-01-18
10653131

Az őszi fűtési szezon indulásával sok háztartásban kerül előtérbe a korszerűsítés igénye, ugyanis egy-egy jól időzített felújítással már a közelgő télen realizálható megtakarítás, a fűtési vagy energiaköltségek, azaz a rezsi csökkentésével. Érdemes hitelből finanszírozni egy több milliós felújítást? Megnéztük, mit kínálnak októberben a bankok.

 

Tudatos döntéssel jól tervezhető egy ilyen jellegű beruházás megtérülése is, hiszen a számottevően alacsonyabb fűtési költségek akár jelentős arányban is hozzájárulhatnak egy hitel törlesztéséhez, majd ha a kölcsönt visszafizettük, a fűtésen spórolt összeget más cél megvaósítására használhatjuk.

 

A háztartásokban felmerülő korszerűsítések során a teljes fűtési rendszerek felújítása akár több millió forint is lehet. Nézzük meg, milyen kondíciókkal ajánlják a pénzintézetek a szabad felhasználású személyi kölcsönöket októberben a Bank360.hu Személyi Kölcsön Kalkulátorával.

 

4 millió forint személyi kölcsön

 

Vizsgált példánkban a hitelösszeget az ügyfél 6 év alatt fizeti vissza a banknak, és igazoltan legalább nettó 240 000 Ft rendszeres jövedelemmel rendelkezik, továbbá azt is vállalja a hiteligénylő, hogy jövedelmét a hitelt nyújtó banknál nyitott folyószámlára utaltatja.

 

A banki ajánlatok havi törlesztőrészletei 72 974 Ft és 91 738 Ft között érhetők el, a THM-ek pedig 9,90-17,21% között. Fontos tudni, hogy a kalkulációnál az idei évben rendeletben szabályozott személyi kölcsön THM utáni adatokkal számoltunk. A THM-plafon időszakának végéig legfeljebb 5,75 százalék a THM, 2021-től viszont a fenti piaci kondíciókkal számolnak a bankok. 

 

Mindegyik banki ajánlat fix kamatozással érhető el, azaz a törlesztőrészletek mértéke nem változik a futamiő alatt.

 

Nagy könnyebbség, hogy a kalkuláició szerint akár online is igényelhetünk kölcsönt. Ezzel például a Cofidisnél, a K&H Banknál és az OTP Banknál élhetnek az ügyfelek.

 

A folyamat szerint kiválasztott bank online felületén lehet megkötni a hitelszerződést. A szerződéskötés során lépésről lépésre segítik az ügyfeleket. Ennek előnye - különösen járvány is dején - a teljes érintésmentesség, valamit a gyorsaság, azaz sokkal hamarabb juthat a kölcsönhöz az ügyfél.

 

Videós azonosítás segítségével szóbeli és papíralapú szerződéssel, valamint elektronikus aláírással is meg lehet kötni a hitelszerződést. Érdemes már előre kikészíteni a szükséges dokumentumokat, például a személyi igazolványt és a lakcímkártyát (ezeket egyébként természetesen javasolt előzetesen már beszkennelni, hiszen ezek megküldésére is szükség lehet). Ehhez persze az is szükséges, hogy előre, akár a hitelkalkulátorral kiválasszuk a konkrét kölcsön feltételeit, hitelösszeget, futamidőt stb. 

 

A Bank360.hu Személyi Kölcsön kalkulátora a bankok ajánlatai között külön jelzi az ügyfelek számára, melynél lehet ilyen módon is elindítani a szerződéskötést.

 

6 millió forint személyi kölcsön

 

Ugyanezen feltételek mentén azt is megnéztük, hogy 6 millió forintot milyen kondíciókkal vehetünk fel. 

 

Ennél a hitelösszegnél a törlesztőrészletek növekednek, méghozzá 109 461 Ft és 137 607 forint között érhetők el ajánlatok. A THM-ek megegyeznek a négymilliós ajánlatoknál látottakkal. 

 

Szintén érdemes kalkulálni, hiszen a visszafizetendő összegek között 6 millió forintnál akár már több százezer forint is lehet az eltérés, azaz ennyivel is többet fizethetünk vissza, hiába veszünk fel ugyanakkora hitelt. 

 

8 millió forint személyi kölcsön

 

A 8 millió forintos személyi kölcsön a Bank360.hu által vizsgált pénzintézteknél az alábbi feltételeken belül érhető el: a THM 9,90% és 12,24% közötti, a havi törlesztőrészletek pedig 145 948, 155 334 és 155 610 forintra rúgnak a futamidő végéig. Azaz szintén nem mindegy, melyik bank ajánlatát választjuk, hiszen már a törlesztőrészleteken is látjuk, hogy akár havi 10 000 forinttal olcsóbb is lehet a hitel.

 

A Bank360.hu személyi kölcsön kalkulátorával érdemes a kereséseket személyre szabni, hogy átlátható módon tudjunk eligazodni októberben is a tucatnyi banki ajánlat között. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!