Erste Google Pay

Elindult a Google Pay az Erste Banknál

Erste Google Pay

Elindult a Google Pay az Erste Banknál

Erste Bank tartalom
2021-10-26 Frissítve: 2022-01-18
2021-10-26 Frissítve: 2022-01-18
16757011

Mától az Erste Bank kártyáival is elérhető a Google Pay, ami azt jelenti, hogy az ügyfelek érintéses fizetésre képes androidos telefonjukat használhatják ilyen tranzakciókra Mastercard vagy Visa kártyával is. Az Erste a mobilfizetési megoldásokat az üzleti kártyái esetében is elérhetővé teszi. Az újításnak köszönhetően a bank szerint óriási ugrás várható a mobilfizetésekben a jövőben.

 

Az Erste Bank kártyáival is elérhető a Google Pay Magyarországon, ehhez a George platformon keresztül lehet néhány kattintással regisztrálni a kártyáikat. A bank minden kártyája alkalmassá tehető, függetlenül attól, hogy Mastercard vagy Visa, betéti vagy hitelkártyáról van szó. Ezzel az Erste a magyar bankok közül elsőként teszi elérhetővé a Google Pay szolgáltatást Visa kártyákra, és elsőként kínál kártyaplatform-független megoldást a mobilfizetésre Android és iOs rendszereken egyaránt

 

A mobilfizetési megoldások rendkívüli biztonságot garantálnak a felhasználóknak, az érintésmentes fizetés során a készülékek biometrikus azonosítása pedig tovább növeli a biztonságot, miközben a felhasználók számára a tranzakciók egyszerűek és gyorsak maradnak.

„Az Erste Bank törekszik arra, hogy ügyfeleinek teljes körű, nemzetközileg elterjedt mobilfizetési szolgáltatást kínáljon, válasszanak akár android, akár ios alapú telefont vagy bármely nagyobb kártyatársaságot” – hangsúlyozta Harmati László, a pénzintézet lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese. 

A bank a Google Pay bevezetésétől a mobilfizetések még gyorsabb terjedését várja. Magyarországon az androidos készülékek száma mintegy ötszöröse az Apple-nek, egyelőre mégis az utóbbi ügyfélkör sokkal aktívabban használja a mobilfizetési megoldást. Az Ersténél jelenleg a tokenizált kártyák és ügyfelek 60 százaléka az Apple Payhez köthető, míg az aktív eszközöknél még magasabb, 70 százalékos a megoldás részesedése. 

 

Újítások jönnek a George-nál is

Az idén februárban bevezetett George felhasználóinak száma fél év alatt meghaladta a félmilliót, az Erste Banknál a digitálisan aktív ügyfelek aránya a tavaly év végi 54 százalékról közel 60 százalékra emelkedett. Az ügyfelek 70 százaléka használja a mobilalkalmazást, sőt 50 százaléka már csak mobilon bankol George-dzsal, és ügyfelek fele legalább minden negyedik nap belép a platformra. 

 

A George emellett új fizetési funkciókkal is bővül: képes már a számlaszámokat egy számlalevélről egyszerűen beolvasni, scannelni, vagy QR kód alapján megtalálni. Míg az online pénzügyi piactér, a George Store folyamatosan gyarapodó kínálatában nem csak új számlát, kártyát vagy hitelkártyát lehet igényelni, de értékpapírszámlát is nyithatnak az ügyfelek, és állampapírokat illetve befektetési jegyeket is vásárolhatnak a mobiljuk segítségével.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!