Szerződéskötés

Érdemes hiteligényléssel indítani az új évet?

Szerződéskötés

Érdemes hiteligényléssel indítani az új évet?

Vrazsovits Rita
2021-01-15 Frissítve: 2022-01-18
2021-01-15 Frissítve: 2022-01-18
11846783

Az elmúlt három évre jellemző volt az a tendencia, miszerint az év első hónapjában több fogyott személyi kölcsönből, mint az azt megelőző év decemberében - dacára az ünnepeknek és az ezzel járó megemelkedett fogyasztásnak. Megnéztük, milyen lehetőségek közül választhatnak azok, akik az én elején keresnek kis összegű szabad felhasználású kölcsönt. 

 

Az új év több változást is hozott a szabad felhasználású kölcsönök piacán. Egyrészt véget ért a THM-plafon, ami azt jelenti, hogy ismét a bankok határozhatják meg a fogyasztási kölcsönök hiteldíját a teljes futamidőre, másrészt elérhetővé váltak a fogyasztóbarát személyi kölcsönök, amelyek új színt vihetnek a koronavírus-járvány miatt visszaeső piacra. 

 

A változások a kis összegű hiteleket is érintik, nagyobb mértékben, mint a hagyományos személyi kölcsönöket. Az alacsonyabb hitelösszeg és rövidebb futamidő mellé ugyanis gyakran magasabb kamat társul, ami a tavaly év végéig tartó 5,75 százalékos THM-plafonhoz képest szembetűnőbb változást jelent az árazásban - emellett viszont kedvezményes ajánlatokat is lehet találni a piacon.
 

Ezek a legkedvezőbb gyorskölcsönök 2021 elején
 

Az aktuálisan elérhető ajánlatok összehasonlításához a gyorskölcsön kalkulátort használtuk, és félmillió forintos hitelösszeggel számoltunk, 24 hónapos futamidőre, havi nettó 150 ezer forintos jövedelem mellett. Ezekkel a feltételekkel a CIB Banknál akár 11,73 százalékos THM-mel is igényelhetünk hitelt. A havi törlesztőrészlet 23 337 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 560 088 forint. Mivel a kamat fix, nem kell attól tartani, hogy a futamidő alatt megemelkedik a fizetendő törlesztőrészlet. A legalább 120 ezer forintos jövedelmi feltételen kívül egy további fontos kritérium van: számlát kell nyitni a CIB-nél.

 

A Cetelem gyorskölcsön ajánlata valamivel drágább, viszont bankváltás nélkül igényelhető. A THM 14,56 százalék, a havi törlesztőrészlet 23 689 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 573 536 forint. Ezen felül 5000 forint kezdeti költséggel kell számolni, ez a hitelösszeg egy százaléka, félmillió forint folyósítása esetén 5000 forint. 

 

Hasonló árazással vehető igénybe az UniCredit Bank Stabil kamat személyi kölcsöne, melynél havi nettó 150 ezer forintos jövedelem igazolása esetén már igénybe vehető az Aktív kamatkedvezmény. Így a THM 14,57 százalék, a havi törlesztőrészlet 23 930 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 574 320 forint. Kezdeti költséggel nem kell számolni, a számlanyitás azonban kötelező.

 

Nem találtad meg, amit kerestél, esetleg nagyobb hitelösszegre lenne szükséged, hogy megvalósítsd az újíévi fogadalmad? A személyi kölcsön kalkulátorral akár 10 millió forintos hitelösszegig is kalkulálhatsz!



 

Fontoljuk meg a döntést - akkor is, ha gyorsan kell a pénz
 

Egy kisebb összegű gyorskölcsön számos élethelyzetben nyújthat segítséget, például ha egy váratlan műszaki hiba miatt kell megjavíttatni az autót, vagy ha egy új háztartási gépre van szükség, mert a régi elromlott. Ideális esetben az ilyen költségek rendezésére rendelkezünk a szükséges tartalékkal, erre azonban sajnos nem mindig van lehetőség. Ilyenkor segíthet egy kis összegű gyorskölcsön, amihez akár egy-két nap alatt is hozzá lehet jutni - online igényléssel pedig akár 24 órán belül. Ennek ellenére nem érdemes elsietni a döntést: mielőtt kiválasztjuk az igényeinkhez leginkább illeszkedő ajánlatot, mindenképpen érdemes összehasonlítást végezni és mérlegelni, hogy biztosan tudjuk-e vállalni a törlesztőrészletek fizetését a futamidő alatt.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!