Kismama és gyerek

Ezeknél a bankoknál érhető el az induláskor a babaváró hitel

Kismama és gyerek

Ezeknél a bankoknál érhető el az induláskor a babaváró hitel

Veres Patrik
2019-07-02 Frissítve: 2022-01-18
2019-07-02 Frissítve: 2022-01-18
4126614

Bár a rendelet mától hatályos, nem minden kereskedelmi banktól tudjuk igényelni a 10 millió forintos babaváró kölcsönt. A Bank360 összeállította az indulók listáját.
 

Hetekkel a start előtt jelezték a pénzintézetek, hogy készen állnak majd július elsejével az igénylések befogadására. Múlt héten megtudtuk, hogy nem lesznek sorok a bankfiókokban, hiszen a 3 éves folyamatos TB-jogviszony igazolását csak július elsejével lehet igényelni a járási hivatalokban és kormányablakokban, az átfutási idő pedig legfeljebb 8 nap. 
 

Mára viszont az is kiderült, hogy nem minden banknál vált elérhetővé a babaváró hitel. A Bank360 összeállítása szerint az alábbi kereskedelmi bankok kezdték meg a hitel forgalmazását, azaz ezeknél a pénzintézeteknél tudunk igényelni, amint minden szükséges dokumentum megvan és a feltételeknek eleget teszünk: 
 

  • Sberbank - csak időpontfoglalással
  • Erste Bank
  • OTP Bank
  • Budapest Bank
  • Raiffeisen Bank
  • K&H Bank
  • Takarék Csoport
     

Vannak olyan pénzintézetek, amelyek várhatóan a napokban fognak előrukkolni a termékkel, például július 8-án indul a termékkel a CIB Bank és napokon belül az UniCredit Bank is a Bank360 információi szerint. 
 

Több banknál a hét második felére van csak időpont
 

Kényelmesebb lehet a folyamat, ha az igényléshez bankfióki időpontot foglalunk, ám több bank is jelezte, hogy csak a hét második felére tud már adni.
 

A Bank360 fővárosi megfigyelése szerint egyik banknál sincsenek sorok a babaváróért, hiszen aki igényelni akar, az először a 3 éves folyamatos TB-jogviszony igazolást szerzi be a járási hivatalokban, kormányablakokban, ami legfeljebb 8 nap, plusz a postázás.
 

Jelenleg egyetlen olyan pénzintézet van, amelynél online igényelhető a hitel, a Gránit Bank. Itt a dokumentumok feltöltése a neten keresztül történik, a bankfiókot mindössze csak a sikeres elbírálás után, a szerződés aláírásakor kell meglátogatni. 
 

De miért fontos, hogy melyik banknál van babaváró?
 

Ahogy azt korábban már kifejtettük, egyáltalán nem mindegy, hogy melyik banknál igényeljük a  babaváró hitelt, hiszen a hitelbírálat banki hatáskörbe tartozik. A legnagyobb különbségek a jövedelmi elvárások között vannak. Míg van olyan pénzintézet, ahol akár minimálbér igazolásával is felvehetjük a 10 millió forintot, addig más bankoknál akár nettó 150 000 forintos is lehet az elvárt jövedelem. 
 

A Bank360 bankspecifikus babaváró kalkulátorával  Magyarországon elsőként vizsgálhatjuk meg, hogy a jövedelmünk melyik banknál mire elég. A kalkulátor https://bank360.hu/babavaro-hitel-kalkulator linken érhető el. Ha pedig minden a legnagyobb rendben van, és ellenőriztük a jogosultságunkat is, érdemes előregisztrálni a “Részletek” gombra kattintva az adott banknál, majd megkezdeni a szükséges dokumentumok beszerzését. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!