Babaváró hitel kedvezmények

Babaváró hitel: több bank is kedvezményekkel indul

Babaváró hitel kedvezmények

Babaváró hitel: több bank is kedvezményekkel indul

Vrazsovits Rita
2019-07-02 Frissítve: 2022-01-18
2019-07-02 Frissítve: 2022-01-18
4126722

 

2019 július 1-től startolt a babaváró hitel igénylése, és már több bank is jelezte, hogy induló kedvezményekkel várja az igénylő házaspárokat. Ezzel kapcsolatban foglaltuk össze a legfontosabb tudnivalókat.

 

Miben térhetnek el a bankok ajánlatai?

 

A rendelet minden igénylőre egyformán vonatkozik, így a kamatmentesség időszakában minden hitelintézetnél ugyanakkora a kezdő törlesztőrészlet. A hitelintézetek a rendeletben szereplő kedvezményeken felül viszont további akciókat kínálhatnak a fiatal házasoknak, és a több bank él is ezzel a lehetőséggel.

 

Ha szeretnéd tudni, hogy melyek a legfontosabb különbségek a bankok között a babaváró hitelnél, akkor ezt a cikket ajánljuk, itt összefoglaltunk minden fontos információt.

 

Az Erste Banknál különböző kedvezmények várnak

 

Az Erste Banknál 2019. július 1. és szeptember 30. között kell beadni a babaváró hitel igényléseket, és október 31-ig meg kell történnie a folyósításnak ahhoz, hogy igénybe vehessük a bank kedvezményeit. 

 

20 000 forint jóváírás

 

A kedvezmény feltételei:

  • legalább 3,5 millió forintos hitelösszeg és 120 hónapos futamidő,
  • az adós vállalja, hogy a jövedelmét az Erste Banknál nyitott számlájára érkezteti.
     

Számladíj elengedése

 

A főadós, illetve az adóstárs számára nyitott Erste EgySzámla Díjcsomaghoz kapcsolódó havi ügyfélkapcsolati díjat a bank elengedi a babaváró hitel folyósításától számított 2 éven keresztül. Az igénylőnek vállalnia kell, hogy az Erste Bankhoz fog érkezni a jövedelme.

 

10 000 forint kedvezmény két számlanyitás esetén

 

Ha az adós és az adóstárs sem rendelkezett korábban bankszámlával az Erste Banknál, és mindketten nyitnak Erste EgySzámlát, akkor 10 000 forint kedvezményben részesülnek. Szintén feltétel, hogy a házaspár jövedelme az Erste Bankhoz érkezzen.

 

20 000 forint kedvezmény rendszeres díjas biztosítás kötése esetén

 

Ha a babaváró hitel igénylésével párhuzamosan UNION-Pezsgő nyugdíjbiztosítást vagy UNION-Nyitány életbiztosítást kötünk, akkor az elérhető kedvezmény 20 000 forint. A jóváírás feltétele, hogy a biztosítási ajánlatot legkésőbb 2019. október 31-ig aláírjuk, illetve hogy az ajánlat november 30-ig kötvényesedjen. Ebben az esetben is csak akkor vehető igénybe a kedvezmény, ha az ügyfél vállalja, hogy a jövedelme az Erste Bankhoz fog érkezni.

 

10 000 forint kedvezmény Erste Önkéntes Nyugdíjpénztári belépés esetén

 

A kedvezmény feltételei:

  • Erste Önkéntes Nyugdíjpénztári pénztártaggá kell válni,
  • 2019. szeptember 30-ig be kell adni a babaváró hitel igénylését,
  • legalább 7000 forintos tagdíjat kell vállalni,
  • regisztrálni kell az elektronikus iratküldés szolgáltatásra,
  • a tagdíjbefizetést csoportos beszedéssel kell teljesíteni,
  • legalább egy havi tagdíjat egyénileg be kell fizetni legkésőbb 2019. november 15-ig.

 

A fenti kedvezmények összevonhatóak, így összesen akár egyszeri 60 000 forint kedvezményre is szert tehetünk.

 

Sberbank: gördülékeny ügyintézés és akár 50 000 Ft jóváírás

 

A Sberbank a babaváró hitel feltételeit tekintve az engedékenyebb bankok közé tartozik, mert az igényléshez az is elég, ha a pár havi nettó összejövedelme eléri a mindenkori minimálbért - ez jelenleg 99 085 forint. A rendeletben szereplő feltételekhez képest nem szigorítanak, sőt, további kedvezményt adnak azoknak, akik őket választják. 

 

A szerződést kötő pároknak visszavonásig a hitelösszeg 0,5 százalékát jóváírja, ha három hónapon belül legalább két alkalommal 100 000 forint jóváírás történik a számlán - megfelelő az utalás és a készpénzes befizetés is. A jóváírás a negyedik hónap 15-éig vehető igénybe. 10 millió forintos hitelösszeg esetén ez 50 000 forintot jelent, ami a futamidő elején egy teljes havi törlesztőrészletnek felel meg.

 

Indítsd el a babaváró hitel igénylést online, mindössze néhány kattintással a Bank360 oldalán! Az ország egyetlen bankspecifikus babaváró hitel kalkulátorával megnézheted, hogy melyik banknál mekkora jövedelem szükséges a hiteligényléshez.

 

A K&H Bank is visszatérít akár 50 000 forintot 

 

A K&H Bank 50 000 forintos jóváírást kínál azoknak az ügyfeleknek, akik 2019. augusztus 31-ig hiánytalanul benyújtják hitelkérelmüket a bankhoz. A jóváírás a folyósítást követően történik meg a K&H-s babaváró hitel törlesztőszámlán. Az elbírálás terén egyébként a K&H is az engedékenyebb hitelintézetek között van, mivel hozzájuk is elég 100 000 forint havi nettó jövedelmet igazolni. A minimálisan igényelhető hitelösszeg 2 millió forint.

 

Budapest Bank: akár 30 000 forintos visszatérítés

 

A babaváró hitelt igénylő ügyfeleknek július 19-től egészen október 31-ig vehető igénybe kedvezmény. Nincs más teendő, mint megigényelni a kedvezményes kölcsönt, és nyitni egy bankszámlát: ha ezzel megvagyunk, akár 30 000 forintot is visszatérít a bank. A jóváírás mértéke attól függ, hogy mekkora hitelösszeget igényeltünk. 1 millió forint után 3000 forint kedvezményt kapunk, és az összeg a folyósított hitelösszeggel arányosan nő - így a maximális hitelösszegnél a jóváírt összeg 30 000 forint.

 

A kedvezmény feltételei: 

 

  • az újonnan nyitott bankszámla nem szüntethető meg a kedvezmény teljesítéséig,
  • a számlanyitást követő két hónapban a számlán jóváírás történik legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő összegben (99 085 forint),
  • az ingyenes készpénzfelvétel nyilatkozatát a Budapest Banknál kell megtenni.
     

A Raiffeisen akár a havi kezességvállalási díj felét is jóváírja

 

A Raiffeisen Bank a sok kicsi sokra megy alapon a kezességvállalási díjból enged, mégpedig a következőképpen: 

 

  • A Raiffeisen a havonta fizetendő kezességvállalási díj 50 százalékát írja jóvá: ha az adós a törlesztőrészletet időben kifizeti, és legalább 400 000 forint legfeljebb két részletben jóváírásra kerül a tárgyhónapot megelőző három hónapból legalább kettőben a Raiffeisennél vezetett bankszámlán.

  • A Raiffeisen havonta fizetendő kezességvállalási díj 20 százalékát írja jóvá: ha az adós a törlesztőrészletet időben kifizeti, és legalább a mindenkori minimálbér összege legfeljebb két részletben jóváírásra kerül a tárgyhónapot megelőző három hónapból legalább kettőben a Raiffeisennél vezetett bankszámlán.

 

Az elvárt havi jóváírási kötelezettséget a bank a folyósítást követő negyedik hónaptól kezdi el számolni. A jóváírás készpénz befizetéssel és saját számlák közötti tranzakciókkal nem teljesíthető. 

 

A jóváírási kedvezmény a babaváró hitel futamidejének első 5 évében vehető igénybe. Ha minden feltétel teljesül az igénylő részéről, akkor az első esetben a bank 5 év alatt összesen körülbelül 45 000 forintot ír jóvá, a második esetben pedig akár 110 000 forint is lehet ez az összeg.

 

Gránit Bank: online babaváró igénylés és kezességvállalási díj átvállalás

 

A Gránit Banknál akár online is elindíthatjuk a babaváró hitel igénylését, ezenkívül a bank átvállalja az első három hónap kezességvállalási díját - ez 10 millió forintos hitelösszegnél 12 500 forint. 

 

Az igénylés menete abban tér el a többi banktól, hogy az igényléshez szükséges dokumentumokat nem a bankfiókba kell bevinni, hanem e-mailben kell elküldeni a hitelintézetnek. Ha itt minden rendben van, akkor a bank 8 napos elbírálási határidőt ígér. Pozitív hitelbírálat esetén a bank e-mailben elküldi az igénylőknek a szerződéstervezetet, valamint azt is, hogy a személyes szerződéskötéshez mely dokumentumokat kell elvinni.

 


Nézd meg, hogy pontosan milyen papírokat kell beszerezned, és hogy milyen feltételeknek kell megfelelned az igényléshez. Ebben a cikkben lépésről lépésre átnéztük a babaváró hitel igénylési menetét


 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!