Kézfogás

Ezért fontos a családoknak Orbán mai bejelentése

Kézfogás

Ezért fontos a családoknak Orbán mai bejelentése

Bank360 tartalom
2020-12-19 Frissítve: 2022-01-18
2020-12-19 Frissítve: 2022-01-18
11553182

Mégis mindenki számára marad a moratórium, kedvezményes hitelt kapnak a gyereket nevelő családok – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök 2020. deecember 19-én a Facebookon.“Járvány idején az emberi életek mellett a családokat és a válallkozásokat is védenünk kell” – közölte a miniszterelnök, ezzel indokolva, hogy a kormány módosítja a gazdaságvédelmi akció tervet.Orbán bejelentése alapján 
 

  • 2020. július 1-jéig marad a hitelmoratórium, tehát a korábbi bejelentéssel szemben nem csak az egyes kiemelt társadalmi csoportokba tartozók kapják meg ezt a kedvezményt.
     
  • A gyermeket nevelő s váró családok számára kedvezményes, legfeljebb három százalékos THM-ű hitelt tesznek elérhetővé, melyet lakásfelújításra lehet költeni. Ez a bejelentés a korábban már bejelentett lakásfelújítási támogatást egészíti ki kedvezményes hitellel.
     
  • A járványügyi intézkedések hatásait mérséklendő, a kormány elengedi a munkavállalók után fizetett járulékokat, valamint átvállalja a bérköltségek kétharmadát decemberre és januárra a vendéglátó és idegenforgalmi szektorban, valamint a buszos társaságok esetében.
     
  • A kkv-k és egyéni vállalkozók által fizetett iparűzési adót a felére csökkentik.


 

Tartogatott tehát még meglepetést ez az év a hazai bankok számára, melyek gőzerővel készültek a csak néhány társadalmi csoport számára elérhető Moratórium 2-re, ehhez képest a miniszterelnök mai bejelentése szerint július 1-jéig mindenki maradhat a törlesztési moratórium hatálya alatt. Orbán másik bejelentése, mely szerint lakásfelújításra fordítható kedvezményes hitel válik elérhetővé a családok számára, egy már bejelentett lakásfelújítási támogatási csomagot egészít ki.

 

A Bank360.hu szakértői szerint a kormány így próbálhatja orvosolni azt a helyzetet, hogy a kedvezményes hitel nélkül viszonylag magas, hatmillió forintos önerőre lett volna szükség a lakásfelújítási támogatás igénybevételéhez.

 

A támogatást az állam ugyanis csak a felújítást követően fogja folyósítani, ráadásul – egyéb megkötések mellett – csak az összes költség felét, legfeljebb hárommillió forintot fedeznek a felújításra költött kiadásokból.

 

Bár sok még a nyitott kérdés a kedvezményes hitel körül, de az jelentős könnyebbséget jelenthet majd a családok számára. A Bank360.hu személyi kölcsön kalkulátora alapján ugyanis jól látszik, hogy egy hatmillió forintos személyi kölcsön THM-e 10-13 százalék körül mozog, így egy három százalékos hitel háromszor-négyszer olcsóbb, mint egy piaci árazású.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!