Foci EB tévé

Foci EB-re új tévét? Nem árt óvatosnak lenni az ajánlatokkal

Foci EB tévé

Foci EB-re új tévét? Nem árt óvatosnak lenni az ajánlatokkal

Varga Zsombor
2021-06-15 Frissítve: 2022-04-03
2021-06-15 Frissítve: 2022-04-03
14756044

Néhány napja kezdődött el az eredetileg 2020-ra kiírt, de a járvány miatt elhalasztott foci EB. A nagy sportesemények a korábbi évek tapasztalatai szerint az új lapostévék iránti fokozódó keresletet jelentették, hiszen a rajongók minél jobb képminőségben szeretnék nézni a meccseket.  Egy drágább készüléket lehet akár részletre is venni, ráadásul kamatmentesen, de nem árt körültekintőnek lenni az ilyen ajánlatokkal. Ugyanis lehetséges, hogy máshol annyival olcsóbban találjuk meg ugyanazt a modellt, hogy jobban megéri piaci hitellel megvenni.

 

A fokozódó érdeklődést a nagyobb áruházláncok igyekeznek kihasználni, és nem ritkán akár nulla százalékos áruhitelt kínálnak a vásárlóiknak. Az ajánlat valóban lehet akár ingyenhitel is, de az ördög nem alszik, így érdemes ellenőrizni, hogy az adott modell nem érhető-e el esetleg máshol lényegesen alacsonyabb áron. A termék árazását könnyen ellenőrizhetjük a népszerű összehasonlító oldalakon – akár telefonunkon keresztül is, a boltban állva.

 

Ha megtaláltuk máshol olcsóbban is a kiválasztott terméket, akkor egy hitelkalkulátor segítségével azt is ellenőrizhetjük, jobban megéri-e piaci hitel segítségével megvenni, vagyis olcsóbb-e a termék annyival, ami fedezi a kamatköltségeket - amivel az kamatmentes kölcsön esetén közvetlenül nem szembesültünk.

A drágább tévék esetén lehet nagyobb a különbség

Egy nagyképernyős, OLED technológiával rendelkező tévé belekerülhet 800 ezer forintba. Ezt a típusú tévét nem feltétlenül kell szemből nézni, hiszen oldalról is éles képet ad. Bár egyértelműen nem mindenki engedhet meg egy ilyen magas árkategóriájú tévét, ebben az esetben lehetnek a nagyobb eltérések az egyes ajánlatok között.

 

Tegyük fel, hogy egy nagyobb üzletben ki is néztünk egy ilyen modellt, ami pont 800 ezer forintba kerül, és akár nulla százalékos THM-ű áruhitel segítségével, tehát ingyenhitellel vehetjük meg részletre. Ezért a kedvezőnek tűnő ajánlatért ugyanakkor az áruház gyakran fizet a pénzügyi szolgáltatónak, hogy minél többet tudjon eladni a termékből. Az ingyenhitel valódi ára így beépülhet a termék, jelen esetben az OLED tévé árába.

 

Ezt a csapdát úgy lehet elkerülni, hogy valamelyik online áruösszehasonlító oldal segítségével ellenőrizzük, mennyibe kerül máshol a kinézett tévé. Ha pedig továbbra is részletre szeretnénk megvenni, de a tévét olcsóbban kínáló bolt már nem ad mellé kedvezményes áruhitelt, érdemes lehet a piaci kamatok mellett elérhető személyi kölcsönöket számításba venni. Ez persze nem lesz kamatmentes, de az olcsóbb termék mellett még így is lehet, hogy összességében alacsonyabb lesz az összes felmerülő költségünk, mint az eredeti, 0 százalékos hitel, de drágább termék mellett.

 

Ekkor éri meg személyi kölcsönnel felvenni a 800 ezres tévét

Ha a 800 ezres tévét máshol olcsóbban is meg lehet venni, érdemes megfontolni, hogy az áruhitel helyett személyi kölcsön segítségével vesszük-e meg azt.

 

Ha egy 800 ezres tévét 0 százalékos áruhitel mellett kínál egy áruház, akkor a Bank360 Személyi kölcsön kalkulátora szerint 680 ezer forintért kell azt megtalálnunk máshol, hogy személyi kölcsön segítségével olcsóbban vehessük meg hároméves futamidő mellett.

A saját számlavezető bankunknál gyakran elérhetőek kiemelt ajánlatok is, de mivel az eredeti áruhitel esetében sem feltétel a jövedelem érkeztetése, ezért a személyi kölcsönök között is csak azokat az ajánlatokat vettük figyelembe, melyek bankváltás nélkül is elérhetőek.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!