Babavárás egészségpénztárral

Gyermeket várva – pénzügyileg is tudatos szülővé válás 7+1 lépésben

Babavárás egészségpénztárral

Gyermeket várva – pénzügyileg is tudatos szülővé válás 7+1 lépésben

MBH Gondoskodás Egészségpénztár
2024-07-02 Frissítve: 2024-07-02
2024-07-02
39732610

A pénzügyi tudatosság kialakítása és fenntartása fontos lépés a szülővé válás folyamatában. Ha már a terhesség alatt szeretnél pénzügyileg is felkészülni a gyermek érkezésére, néhány lépést érdemes fontolóra venned:

 

  1. Költségvetés készítése: Ülj le a pároddal, és határozzátok meg a jelenlegi pénzügyi helyzeteteket. Készítsetek költségvetést, amely tartalmazza a jelenlegi kiadásaitokat, bevételeiteket és megtakarítási célotokat. 

  2. Költségek előrejelzése: Gondoljátok át, milyen új költségekkel kell majd számolnotok pl. terhesgondozás vizsgálatai, ultrahang vizsgálatok, laborvizsgálatok, fogászati szűrések, vitamin készítmények, csecsemő- és babaápolási termékek, ruhák, babaszoba berendezés stb. 

  3. Megtakarítások: Ha még nem tettétek, kezdjetek el pénzt félretenni a gyermek érkezésére és az egészségügyi kiadások finanszírozására. Ha még nem rendelkeztek egészségpénztári számlával érdemes pénztártaggá válni és rendszeresen befizetni. A pénztári befizetések után 20% adó-visszatérítés jár, ami évi akár 150.000 forintot is jelenthet szülőnként. Az egészségpénztári egyenlegből pedig széles körben tudjátok akár az egész család egészségügyi költségeit finanszírozni. 

  4. Biztosítások és egyéb pénzügyi védelem: Vizsgáljátok át meglévő biztosításaitokat, beleértve az egészség- és életbiztosításokat. Győződjetek meg róla, hogy megfelelő védelemmel rendelkeztek a váratlan eseményekre.

  5. Költségcsökkentési lehetőségek keresése: Tekintsetek át olyan területeket, ahol csökkenthetitek a kiadásokat.

  6. Pénzügyi vésztartalék kialakítása: Fontos, hogy legyen egy kis pénztartalékotok a váratlan kiadásokra, mint például sürgősségi orvosi kezelések.

  7. Pénzügyi terv kidolgozása a szülés utáni időszakra: Ne feledjétek, hogy a gyermek érkezése után, további egészségügyi költségekkel kell szembe néznetek, például az oltások és beadásuk költségei, rendszeres gyermekorvosi vizsgálatok, babaápolási termékek, gyógyszerek, pelenka, és még sok egyéb. Készítsetek pénzügyi tervet arra vonatkozóan, hogy hogyan fogtok megbirkózni az új költségekkel és az esetleges jövedelemcsökkenéssel.

 

+1 Kommunikáció és együttműködés: Fontos, hogy nyitottak legyetek egymással szemben a pénzügyekkel kapcsolatban, és együtt dolgozzatok azon, hogy megbirkózzatok az új kihívásokkal.

 

A terhesség alatt a pénzügyi felkészülés segíteni fog abban, hogy magabiztosan tudjátok kezelni az új helyzetet, és biztosítani tudjátok az új családtag szükségleteit. 

 

Gondoskodás egészségpénztárral

Az MBH Gondoskodás Egészségpénztár széleskörű szolgáltatási palettát kínál minden élethelyzetben az egész család számára.

 

  • Akár évi 20%-os, akár 150 ezer forint adókedvezmény a személyi jövedelemadóból, mely az adott évben történő 750 ezer forintos befizetéssel érhető el.
  • Egyéni és munkáltatói hozzájárulással, illetve adománybefizetésekkel is gyarapítható megtakarítás.
  • Családi felhasználás: A közeli hozzátartozók (szolgáltatásra jogosultak) számlái is elszámolhatók.
  • Alacsony, kiszámítható díjak: A havi tagdíj 6.000 Ft, melyből 5.520 Ft felhasználható pénztári szolgáltatásokra.
  • Széleskörű szolgáltatói partnerhálózat: több mint 16.900 szerződött szolgáltatási hely, több mint 9.600 Egészségkártya elfogadóhely (pl. DM, Rossmann, gyógyszertárak, egészségügyi szolgáltatók)
  • Egészségbiztosítások már havi 118 forinttól
Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!