Bicikli hitelből

Hogyan veheted meg Valter Attila biciklijét?

Bicikli hitelből

Hogyan veheted meg Valter Attila biciklijét?

Varga Zsombor
2021-05-18 Frissítve: 2022-01-18
2021-05-18 Frissítve: 2022-01-18
14297332

Magyar sporttörténelem született az olasz országúti kerékpáros versenyen, a Giro d'Italián. 2021. május 13-án először vette át az összetett versenyt egy magyar kerékpáros, Valter Attila. Az ifjú sportoló így nemzetközi sikert ért el, ami itthon is fellendítheti a sportág iránti figyelmet. Milyen kerékpárt használ egy ilyen magas szintű eredményt elérő versenyző, és hogy juthatunk hozzá egy hasonló modellhez?

 

Eláruljuk: a kerékpár magyar kereskedelmi forgalomban is kapható, viszont egyáltalán nem olcsó. A Bank360 elemzői megnézték, milyen módon, áruhitellel, vagy esetleg személyi kölcsönnel teremthetjük-e elő ezt az összeget, ha mindenképpen a professzionális versenyzők kerékpárján szeretnénk tekerni.

 

Mennyibe kerül?

A professzionális kerékpársportban csapatok indulnak, és ezek a csapatok szerződnek le az egyes kerékpárgyártókkal. Valter Attila a francia Groupama-FDJ csapatban versenyez, akik a szintén francia Lapierre kerékpárgyártóval állnak szerződésben, a legtöbb alkatrész pedig a Shimano terméke. A csapat a Xelius Sl és az Aircode DRS modelleket használja. A magyar forgalmazó honlapja szerint a 7.0 változat 1 619 990 forintba kerül a Xelius és 1 999 990 forintba az Aircode modell esetében, vagyis kétmillió forintból már mindenképp megszerezhetjük a professzionális kerékpárt.

Ennyit kell fizetni áruhitellel

Az áruhitelek előnye, hogy nagyon rövid a hitelbírálati folyamat, vagy egyáltalán nem is szükséges ilyennek megfelelni, de általában már a vásárlás napján elvihetjük a boltból a kiválasztott terméket. Ez az előny azonban egyáltalán nincs ingyen, igen magas kamatköltségekkel kell számolni. A kétmillió forintos kerékpár megvétele esetén a Cetelem ajánlata 39,49 százalékos THM mellett vehető igénybe, amit 89 062 forintos törlesztőrészlet mellett 3 évig kell fizetni. A Cofidisnál 38,99 százalékos THM-mel kell számolni a kétmilliós összeg mellett, így 5 évig szükséges havi 68 918 forintot fizetni.

Összesen a Cetelem áruhitelére 3 206 232 forintot, a Cofidis ajánlatára pedig 4 135 080 forintot kell visszafizetni. Ez jóval a kétmilliós összeg felett van, tehát megkérik az árát a bankok az azonnali termékelvitel kényelmének. Ezek a bankok összes partnerénél tetszőleges termékre érvényesek. Egyes esetekben, meghatározott termékkörre ennél jóval kedvezőbb kamatokat is elérhetünk. Ha betartjuk a rövidebb futamidőre vagy az esetleges önrészre vonatkozó feltételeket, akár 0 százalékos kamat mellett is felvehetünk áruhitelt.

 

Személyi kölcsönnel így vehetjük meg

A személyi hitelek minden esetben szabad felhasználásúak, így akár profi országúti kerékpárt is vehetünk rajta. Mivel az áruhitelek esetén sem szükséges jövedelmet érkeztetni, így a személyi kölcsönöknél sem számoltunk ezzel a lehetőséggel. A hiteligénylő esetében a legutóbbi magyar nettó átlagkeresettel, 275 600 forinttal számoltunk. A kétmilliós összeget 3 éves futamidőre így a Bank360 személyi kölcsön kalkulátora alapján a Raiffeisen Banknál 10,08 százalékos THM mellett érhetjük el, ha a bank új ügyfelei vagyunk. A Cetelem ajánlata bankváltás nélkül is elérhető, a THM így 11,73 százalék. Az Erste Banknál 12,67 százalékos éves THM-mel kell számolni. A törlesztőrészlet mindhárom esetben 63 és 66 ezer közötti összeget tesz ki havonta.

A visszafizetendő összeg jóval alacsonyabb, mint az áruhitelek esetében, 2,3 és 2,4 millió forint közötti összeget tesz ki. Így a személyi kölcsönnel egyértelműen jobban megéri a kerékpár megvétele, mint az áruhitelek esetében. Ez azonban csak a minden termékre felhasználható áruhitelre érvényes, egyes termékeknél kifoghatunk olyan ajánlatot, ami olcsóbbá teszi az áruhiteleket, akár az ingyenhitel is lehetséges bizonyos esetekben.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!