LFT folyósítás

Holnap kapják meg az első igénylők a lakásfelújítási támogatást

LFT folyósítás

Holnap kapják meg az első igénylők a lakásfelújítási támogatást

Bank360 tartalom
2021-02-09 Frissítve: 2022-01-25
2021-02-09 Frissítve: 2022-01-25
12401261

Az első otthonfelújítási támogatásokat kedden utalja a Magyar Államkincstár (MÁK), átlagosan egymillió forint értékben. Az érintett 17 család szerdán kapja meg a pénzt - ezt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter mondta el kedden az MTI-nek.

 

A mai napon folyósítja a Magyar Államkincstár (MÁK) az első lakásfelújítási támogatásokat, az első körben 17 család kapja meg a vissza nem térítendő támogatást, ők átlagosan egymillió forint értékben tudták igénybe venni a felújításra fordítható állami pénzt. Novák Katalin hozzátette, a 17 családból 11 egygyermekes, négy kétgyermekes, a többiek pedig nagycsaládosok. A tapasztalatok szerint a családok elsősorban belső munkálatokat végeztek otthonaikban, például bútorokat építenek be - közölte. A miniszter tájékoztatója szerint január óta 213 család nyújtotta be támogatási kérelmét.

 

Az otthonfelújítási támogatás, amelyet az otthonteremtési program részeként hirdettek meg január 1-jétől, vissza nem térítendő támogatás, amelyből a felújítási költségek felét lehet finanszírozni, maximum 3 millió forintot. Emellett február 1-jétől érhető el a lakásfelújítási hitel, amellyel legfeljebb hatmillió forint kamattámogatott hitelhez juthatnak a családok. 

 

Az államkincstár elnöke azt kérte a lakosságtól, hogy a családok, amelyek pályáznak, lehetőség szerint az elektronikus csatornán, az ügyfélkapun keresztül adják be kérelmeiket, ugyanis így kisebb a hibázási lehetőség. Ugyanakkor elmondta, hogy a MÁK a kormányablakon és a postán érkezett kérelmeket is befogadja.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!