MBH Egészségpénztár

Így cselezd ki a magánegészségügy pénzügyi kihívásait

MBH Egészségpénztár

Így cselezd ki a magánegészségügy pénzügyi kihívásait

MBH Gondoskodás Egészségpénztár
2024-02-05 Frissítve: 2024-04-25
2024-02-05 Frissítve: 2024-04-25
37128505

Biztosan gondolkodtál már azon, hogy az egészséged védelme mennyire szorosan kapcsolódik a pénzügyeidhez. Elég, ha az ember végignézi egy-egy egészségügyi probléma miatt szükséges vizsgálatok, konzultációk árlistáját és szinte másra se tud gondolni, nem igaz? Mégis Magyarországon egyre többen választják a magánegészségügyi megoldásokat, hogy kézben tartsák gyógyulásukat ,és persze egyre többen keresik ehhez azokat a megoldásokat is, amivel csökkenthetik az egészségmegőrzéshez kapcsolódó költségeiket. Az egészségpénzügyek terén történő tudatos döntések ma már szerves részét képezik az okos pénzügyi tervezésnek. Az Egészségpénztár pedig mindehhez az egyik legjobb eszköz. Pénztártagként valódi pénzügyi biztonságot teremthetünk akár az egész családnak. Mutatjuk, miért és hogyan.

 

Az egészségügyi költségek nagy részét a magán járó- és fekvőbeteg ellátások, fogászati beavatkozások, valamint a diagnosztikai vizsgálatok teszik ki. A gyógyszertárak és gyógyászati segédeszköz boltok is fontos szerepet játszanak az egészség-célú kiadások összetételében. Akár a megelőzésre és rendszeres ellenőrzésekre tesszük a hangsúlyt helyes életmóddal és szűrővizsgálatokkal, akár már megtörtént a baj és gyógyulni akarunk, az egyre növekvő árak mellett muszáj csökkentenünk egészségügyi költségeinket. Amikor pedig az akár milliós tételekre rúgó drága magánkórházi ellátások kerülnek szóba, még fontosabb tudatosan tervezni. 

 

Az egészségpénztárak rugalmassággal, 20% adókedvezménnyel és szolgáltatói kedvezményekkel ebben segítenek. Pénztártagként megfelelő tervezéssel és szükségleteinkhez igazodó megtakarításokkal elkerülhetők az állami várólisták és a hosszú várakozási idők. Saját erőből finanszírozva a szükséges beavatkozást és az ellátást, minimalizálhatók a késésekből eredő kockázatok és javulhatnak a gyógyulás esélyei is. Olyan Pénztárt érdemes választani, ahol csoportos egészségbiztosítás is védi a tagokat és – ha bejelentkeznek rá – szeretteiket is. Ezekkel a megoldásokkal alacsony, párszáz forintos havi biztosítási díj mellett értékes egészségügyi szolgáltatásra szóló biztosítási védelem jár MR, CT, PET-CT, egynapos sebészeti ellátásokra, vagy éppen a legjobban rettegett kiemelt kockázatú betegségek esetére ellátásszervezéssel, asszisztencia szolgáltatással. Sőt, opcionális biztosítások között járóbeteg, de akár kórházi ellátást igénylő esetekre is van mód csatlakozni a pénztáron keresztül. 

 

Gondolj csak bele, egy komolyabb kiadás, például magánkórházi műtét esetén, ha valaki hitelt vesz fel, és belépve egy Pénztárba ezt a felvett összeget befizeti az egészségszámlájára, akkor ő rögtön élhet a tagoknak kínált egyedi szolgáltatói kedvezményekkel és az adóbevallás idején a befizetése 20%-át, akár 150 000 forintot adóvisszatérítésként igényelheti vissza. 

 

Ha pedig tagként eleve van valakinek (kórházi) biztosítása is, ami fedezi a szükséges szolgáltatást, akkor előrelátó tervezéssel, a biztosítási havidíj ellenében váratlan helyzetekben akár súlyos milliókat spórolhat. A pénztári befizetés ezzel jelentős segítséget nyújthat a komoly pénzügyi teher enyhítésében. Ugyanez igaz arra is, aki saját erőből hónapról-hónapra szorítja ki a saját és akár családtagjai szükségleteire a pénzt, vagy munkáltatójától kéri/kapja az egészségpénztári hozzájárulást.

 

Nem véletlen, hogy az egészségpénztári befizetések évről-évre számottevően emelkednek, jelezve, hogy akik már megismerték a tagság előnyeit elkötelezettek az egészséget kedvezményekkel támogató megtakarítási mód iránt. Az egészségpénztár, mint sokoldalú pénzügyi eszköz nem csak a hétköznapi kiadásokat fedezi, hanem segít okosan tervezni a jövőt és felkészülni váratlan eseményekre is. A változatos és rugalmas felhasználási módokkal személyre szabott egészségügyi tervek kialakításában is segíthet.

 

Az egyre növekvő érdeklődés és az egyéni tagdíjbefizetések emelkedése azt mutatja, hogy egyre többen köteleződnek el egészségük és pénzügyi biztonságuk iránt, és aktívan keresik a megoldásokat mindennapi és váratlan kiadásaik optimalizálására. Nem érdemes kimaradni.

 

Főbb egészségpénztári előnyök

 

  • Akár évi 20%-os, akár 150 ezer forint adókedvezmény a személyi jövedelemadóból, mely az adott évben történő 750 ezer forintos befizetéssel érhető el
  • Egyéni és munkáltatói hozzájárulással, illetve adománybefizetésekkel is gyarapítható megtakarítás
  • Családi felhasználás | A közeli hozzátartozók (szolgáltatásra jogosultak) számlái is elszámolhatók
  • Elektronikus ügyintézési kényelmi szolgáltatás, dokumentum feltöltés
  • Egészségbiztosítások már havi 118 forinttól (az MBH Gondoskodás Egészségpénztár Bázis biztosításával)
  • Széleskörű szolgáltatói partnerhálózat | több mint 16 900 szerződött szolgáltatási hely, több mint 9 600 Egészségkártya elfogadóhely (pl. Rossmann, DM, gyógyszertárak, egészségügyi szolgáltatók)
  • Egyedi kedvezmények | akár 5-20%-os árengedmény a szolgáltató partnereknél
Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!