Erste bankfiók

Kispénzű, rendszeres megtakarítóknak nyújt megoldást az Erste Future befektetési programja

Erste bankfiók

Kispénzű, rendszeres megtakarítóknak nyújt megoldást az Erste Future befektetési programja

Veres Patrik
2019-09-27 Frissítve: 2023-08-09
2019-09-27 Frissítve: 2023-08-09
5024865


Erste Future néven indít egyszerűen kezelhető befektetési programot a lakossági ügyfelek számára az Erste Bank.

A néhány ezer forintot rendszeresen félretenni akaró ügyfeleket célozza az Erste Bank új befektetési programja, az Erste Future. Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón elmondta: a program célja egyrészt, hogy a szélesebb ügyfélkör is megismerkedjen a banknál elérhető befektetési és megtakarítási lehetőségekkel, továbbá, hogy azok is részesedhessenek az értékpapírpiac nagyobb hozamaiból, akik rendszeresen, kisebb összeget takarítanának meg.
 

Az Erste Future működése egyszerű: a bank 12 befektetési csomagot állított össze alacsony, mérsékelt és magas kockázatúakat, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő befektetési stílust. Ezekben - akár csak a befektetési alapokban - vegyesen találunk részvényeket, kötvényeket és más eszközöket.  A csomagok között találunk például olyat, amely a zöldenergiával dolgozó cégek és vállalatok részvényeit tartalmazza, vagy éppen a technológiai szektorból álló válogatást is megtalálhatjuk, de van osztalékfizető, fejlődő piacokra fókuszáló vagy éppen egészségügyre koncentráló csomag is. 
 

Ezekből kell a lakossági bankszámlával és értékpapírszámlával rendelkező ügyfélnek választania, majd néhány kattintással átutalhatja a befektetés céljára szánt összeget, a csomag kódját megadva a közlemény mezőben.  Az értékpapírszámlára így beérkező összegből automatikusan a választott csomaghoz tartozó befektetési alap kombinációt vásárolja meg a bank. Állandó átutalási megbízás segítségével lehetőség van havonta kisebb összegeket folyamatosan félretenni, így a megtakarítás automatizálható. A csomagokat NYESZ-re és TBSZ-re, és egyelőre forintban vásárolhatják meg az ügyfelek. 
 

Kalkulátort is használhatunk, amely segít eldönteni, hogy melyik lehet a céljainknak és befektetési magatartásunknak megfelelő csomag. Meghatározhatjuk, hogy mennyit akarunk félretenni és meddig, vagy éppen azt, hogy mennyi pénzt remélünk a jövőben.
 

Cselkovszki Róbert azt is elmondta: a program már elindult az Erste Group leányvállalatai közül Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, Romániában, és Horvátországban is elérhető, összesen közel félmillió ügyfél használja a szolgáltatást. Magyarországon jelenleg 20 ezer ügyfél alkalmazza, átlagosan havonta 30 ezer forintot tesznek félre. A magyar Erste által kezelt lakossági értékpapír vagyon jelenleg 1 300 milliárd forint, az ügyfelek 13,44 százaléka tart értékpapírt, ami kimagasló az Erste Csoporton belül, ugyanakkor a rendszeresen megtakarítók aránya 2,01 százalék, ezen szeretne javítani a Future programmal a bank. 
 

„Az Erste Bank kétszáz évvel ezelőtt azért alakult, hogy a legszegényebbeket megtakarítási termékekkel segítse a boldogulásban. Ez a hagyomány kötelez bennünket arra, hogy a magasabb hozam lehetőségével kecsegtető befektetési termékeket azok számára is elérhetővé tegyük, akik csak kisebb összegeket tudnak félretenni” – hangsúlyozta Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

 


Kedvezményes bankszámlát keresel a megtakarításodhoz? A Bank360 bankszámla kalkulátorával összehasonlíthatod a legkedvezőbb csomagokat.


 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!