iPhone nyomkodás

Működik az Apple Pay az Ersténél és Gránitnál

iPhone nyomkodás

Működik az Apple Pay az Ersténél és Gránitnál

Veres Patrik
2019-07-05 Frissítve: 2022-11-09
2019-07-05 Frissítve: 2022-11-09
4140327

Az OTP Bank után kedden két hazai pénzintézetnél is lehetővé vált a mobilos fizetés Apple-készüléken keresztül. Az Apple Pay az Erste Banknál és a Gránit Banknál vált elérhetővé. Harmati László, a magyarországi Erste Bank lakossági vezérigazgató helyettese elmondta: az első percekben nagyjából ezren regisztrálták bank- vagy hitelkártyáikat a készülékeken. 
 

Az Apple Pay-t aktiváló felhasználók minden olyan előnyt, akciót vagy pontgyűjtési lehetőséget, amit hagyományos betéti- vagy hitelkártyás vásárlások során kihasználhattak az Apple Pay használatával is elérhetnek. A fizetési megoldás használható a Safari böngészővel történő online vásárlások során bármely 2012 utáni, MacOS Sierra rendszert futtató Macen, ahol a fizetést az iPhone 6-os vagy annál újabb verziójú telefonnal vagy az Apple Watch-al erősíthetjük meg, illetve az új MacBook Pro esetén a Touch ID-vel, az üzletekben pedig iPhone SE, iPhone 6 vagy annál újabb telefonokkal és az Apple Watch-al használható.
 

Az Erste és ügyfelei számára az Apple Pay bevezetése rég várt lépés, hiszen MobilBank alkalmazást használó ügyfeleinek körében másfélszer nagyobb – mintegy harmada a teljes felhasználók között – az iPhone aránya, mint a magyar okostelefon tulajdonosok esetében – hangsúlyozta Harmati László.
 

Az Erste Bankkal egy időben a Gránit Banknál is élesedett az Apple Pay, így a bank ügyfelei szintén regisztrálhatják kártyájukat Apple-készülékeikben mobilfizetéshez.
 

A Bank360 értesülései szerint hamarosan újabb pénzintézeteknél lesz elérhető az Apple Pay, mint például a CIB Banknál vagy a magyarok körében is igen közkedvelt neobanknál, a Revolutnál. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!