Tengerpart

Kivel nyaralunk szívesebben: családdal vagy barátokkal?

Tengerpart

Kivel nyaralunk szívesebben: családdal vagy barátokkal?

Bagyinszki Dániel
2021-07-25 Frissítve: 2022-01-18
2021-07-25 Frissítve: 2022-01-18
15252469

Felmérést készített a Bank360 az Opinio okostelefonos applikáció segítségével a magyarok idei nyaralási terveiről. A kutatást 1491-en töltötték ki, az eredmények a 16 és 59 év közötti, okostelefonnal rendelkező magyarországi lakosságra reprezentatívak nem, kor iskolai végzettség, településtípus és régió szerint. Az eredményekből többek között az is kiderült, hogy milyen úti célokat preferálnak azok, akik a barátaikkal, illetve azok, akik a családjukkal mennek nyaralni.

 

A kutatás alapján a magyarok két legnépszerűbb úti célja idén nyáron Horvátország és Olaszország. A családdal és a barátokkal utazók is nagyobb arányban választják Horvátországot, ám az útitárs-választást tekintve egyértelmű különbség van a két ország között.

 

Többen terveznek ugyanis a közeli hozzátartozójukkal Horvátországba utazni (32%), mint amennyien a barátaikkal (24%). Ezzel szemben Olaszországba inkább azok a magyarok tervezik az utazást, akik a baráti társaságukkal utaznak (15%) és kevesebben vannak azok, akik a párjukkal, illetve családjukkal mennek oda nyaralni (11%). 

 

A családdal és a barátokkal utazók között is 5-5 százalék azoknak az aránya, akik nem európai országokba terveznek nyaralást. Az is kiderült a felmérésből, hogy a barátokkal utazók nem sietik el az úticél kiválasztását: a barátokkal utazók 20 százaléka, a családdal utazók pedig mindössze 8 százaléka nem döntötte még el, hogy hova megy idén nyaralni. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!