kkv

Még több 5 százalékos Széchenyi-hitelt igényelhetnek a cégek

kkv

Még több 5 százalékos Széchenyi-hitelt igényelhetnek a cégek

Bank360 tartalom
2023-08-02 Frissítve: 2023-12-23
2023-08-02 Frissítve: 2023-12-23
34095374

A duplájára, egymilliárd forintra emelték a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ beruházási hiteleinek felső határát, míg a lízingkontrukcióban igényelhető összeget 200-ról 400 millió forintra. A kkv-s Széchenyi-hitelek a legalacsonyabb, fix 5 százalékos ügyleti kamattal érhetők el.

 

A kormány augusztustól a duplájára, 500 millióról 1 milliárd forintra emeli a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ - és az annak részét képező agrár célú Széchenyi Beruházási Hitel - maximális hitelösszegét, valamint szintén duplájára, 200 millióról 400 millió forintra emeli a Széchenyi Lízingkonstrukcióban igényelhető maximális összeget - jelentette be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

 

A kis- és középvállalkozások (kkv-k) beruházásainak megvalósítására - a Kavosz Zrt. és partnereinek irodáiban - igényelhető hitel futamideje akár 10 év lehet, legfeljebb két év türelmi idős törlesztéssel. A hitel kamata a jelenlegi magas piaci kamatokhoz képest rendkívül kedvező, 5 százalék lehet a futamidő végéig. Az igénylőnek legalább 10 százalékos önerővel kell rendelkezni.

 

A GFM szerint a 2023 elején elindult Széchenyi Kártya MAX+ Program keretében július végéig közel 30 ezer kérelmet fogadtak be, 1200 milliárd forint értékben, amelyből 600 milliárd forintnyi az eddig leszerződött ügyletek állománya. A legnépszerűbb termékek az azonnali likviditást biztosító termékek, amelyek a hitelállomány közel háromnegyedét teszik ki. 

 

A kkv-k körében kedvelt továbbá a Széchenyi Lízing konstrukció, amely az állomány közel kétötödét teszi ki. A hosszabb távú finanszírozási célokat szolgáló termékek, mint a Széchenyi Beruházási Hitel és az annak részeként működő agrár célú Széchenyi Beruházási Hitel pedig a befogadott állomány közel 5 százalékát teszik ki.

 

A Széchenyi Kártya Program és a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram jelentős mértékben, nagyságrendileg 1,2 százalékponttal járul hozzá a gazdasági növekedéshez - állítja közleményében a GFM.



 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!