Ma még köthetsz lakástakarékszerződést állami támogatással

Megvan, meddig köthetsz lakástakarékszerződést állami támogatással

Ma még köthetsz lakástakarékszerződést állami támogatással

Megvan, meddig köthetsz lakástakarékszerződést állami támogatással

Vrazsovits Rita
2018-10-16 Frissítve: 2022-01-18
2018-10-16 Frissítve: 2022-01-18
2193921

Ha most rohannál lakástakarékszerződést kötni, előtte olvasd el ezt a cikket, és tájékozódj, hogy melyik lakástakarékpénztárnál mire számíthatsz, és hogy meddig tudod új szerződéskötés esetén igénybe venni az állami támogatást.


Magyarországon jelenleg három lakástakarékpénztárnál tudsz szerződést kötni, a Fundamenta Lakáskasszánál, az Erste Lakástakarékpénztárnál és az OTP Lakástakarékpénztárnál. A tegnapi bejelentés hatására megindult a dömping, az LTP fiókokban hosszú sorokban állnak az ügyfelek, hogy a ma megszavazott törvény hatályba lépése előtt megköthessék a szerződést. A módosítás akár már holnap vagy csütörtökön hatályos lehet, attól függően, hogy a köztársasági elnök mikor írja alá az erre vonatkozó dokumentumot.


Az OTP Lakástakarékpénztárnál a mai napon lehet utoljára megbízást felvenni


Ha az OTP-nél tervezel lakástakarékszámlát nyitni, a következő információkat jó, ha tudod:
 

  • a törvény hatályba lépését követően kötött lakás-előtakarékossági szerződés esetében az állami támogatás nem vehető igénybe,
  • a törvény hatályba lépését megelőzően kötött lakás-előtakarékossági szerződés megtakarítási idejének meghosszabbítása esetén az állami támogatás a meghosszabbított megtakarítási időre nem illeti meg a lakás-előtakarékoskodót, vagyis az állami támogatás ezen meghosszabbított megtakarítási időre nem igényelhető.


A törvénymódosítás a folyamatban lévő hosszabbítási igényekről nem rendelkezik egyértelműen, így ezzel kapcsolatban a törvény hatályba lépését követően lesznek tájékoztatva az ügyfelek.


Az OTP Lakástakarékpénztárnál még a mai nap folyamán, vagyis október 16-án van lehetőség a megbízásokat felvenni. A szerződések leadási határideje a szerződéskötést követő második munkanap, ami október 18., csütörtök. Az OTP weboldalán már nem elérhető az online lakástakarékpénztár-nyitási opció, így aki a weben keresztül tervezett szerződni az OTP lakástakarékpénztárral, annak más lehetőség után kell néznie.


Fontos, hogy a törvény hatályba lépésének napjától kötött lakástakarékpénztári szerződésre nem jár az állami támogatás, a hatályba lépés napja viszont még mindig bizonytalan.


Az Erste Lakástakarékpénztárnál mai dátummal kell aláírni a szerződést az állami támogatáshoz


Az Erste Lakástakarékpénztár is hangsúlyozza, hogy a Magyar Közlönyben való megjelenésének napján lehet utoljára állami támogatással megtakarítási szerződést kötni. Ez azt jelenti, hogy a szerződő ügyfélnek legkésőbb ezen a napon alá kell írnia a lakástakarékpénztár ajánlatát. A várakozások szerint még a mai napon megjelenik a Közlönyben a törvénymódosítás, így állami támogatással nagy valószínűséggel már csak a mai napon van lehetőség szerződést kötni. Az Erste Lakástakarékpénztárnál a már aláírt ajánlatokat legkésőbb október 19-ig, vagyis péntek délutánig lehet eljuttatni a pénzintézethez.


A Fundamenta Lakáskasszánál is mai dátummal köthető új ajánlat


A Fundamenta Lakáskasszánál is arra számítanak, hogy a köztársasági elnök minél előbb alá fogja írni a módosítást, így a ma délben megszavazott törvény akár már a holnapi napon hatályba léphet. A lakáskasszánál az aláírt szerződések beküldésére három munkanap áll rendelkezésre, vagyis péntek a legkésőbbi határideje a dokumentumok leadásának. Azok a kedvezmények, amelyeket jelenleg a pénzintézet kínál, ugyanaddig érhetőek el, ameddig az állami támogatás, utána kivezetik őket.
 

Használd ki az utolsó pillanatokat, és köss lakástakarék szerződést 30%-os állami támogatással! Ha régóta gondolkodsz a szerződéskötésen, és nem szeretnél lemaradni az évente elérhető 72 000 forintos állami támogatásról, itt az idő, mert lehet, hogy csütörtökön már nem lesz rá lehetőséged! A Bank360 Lakástakarék Kalkulátorával könnyen kiszámolhatod, hogy lakáscéljaidhoz melyik a számodra megfelelő lakástakarék-számla, és ha igényelnél, szakértőink segítenek a szerződés megkötésében is. Add meg elérhetőséged, és visszahívunk, szakértőink segítenek minden kérdést megválaszolni.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!