Ma még köthetsz lakástakarékszerződést állami támogatással

Megvan, meddig köthetsz lakástakarékszerződést állami támogatással

Vrazsovits Rita Vrazsovits Rita
2018.10.16
Frissítve: 2018-10-16 Létrehozva: 2018-10-16
2193921

Ha most rohannál lakástakarékszerződést kötni, előtte olvasd el ezt a cikket, és tájékozódj, hogy melyik lakástakarékpénztárnál mire számíthatsz, és hogy meddig tudod új szerződéskötés esetén igénybe venni az állami támogatást.


Magyarországon jelenleg három lakástakarékpénztárnál tudsz szerződést kötni, a Fundamenta Lakáskasszánál, az Erste Lakástakarékpénztárnál és az OTP Lakástakarékpénztárnál. A tegnapi bejelentés hatására megindult a dömping, az LTP fiókokban hosszú sorokban állnak az ügyfelek, hogy a ma megszavazott törvény hatályba lépése előtt megköthessék a szerződést. A módosítás akár már holnap vagy csütörtökön hatályos lehet, attól függően, hogy a köztársasági elnök mikor írja alá az erre vonatkozó dokumentumot.


Az OTP Lakástakarékpénztárnál a mai napon lehet utoljára megbízást felvenni


Ha az OTP-nél tervezel lakástakarékszámlát nyitni, a következő információkat jó, ha tudod:
 

  • a törvény hatályba lépését követően kötött lakás-előtakarékossági szerződés esetében az állami támogatás nem vehető igénybe,
  • a törvény hatályba lépését megelőzően kötött lakás-előtakarékossági szerződés megtakarítási idejének meghosszabbítása esetén az állami támogatás a meghosszabbított megtakarítási időre nem illeti meg a lakás-előtakarékoskodót, vagyis az állami támogatás ezen meghosszabbított megtakarítási időre nem igényelhető.


A törvénymódosítás a folyamatban lévő hosszabbítási igényekről nem rendelkezik egyértelműen, így ezzel kapcsolatban a törvény hatályba lépését követően lesznek tájékoztatva az ügyfelek.


Az OTP Lakástakarékpénztárnál még a mai nap folyamán, vagyis október 16-án van lehetőség a megbízásokat felvenni. A szerződések leadási határideje a szerződéskötést követő második munkanap, ami október 18., csütörtök. Az OTP weboldalán már nem elérhető az online lakástakarékpénztár-nyitási opció, így aki a weben keresztül tervezett szerződni az OTP lakástakarékpénztárral, annak más lehetőség után kell néznie.


Fontos, hogy a törvény hatályba lépésének napjától kötött lakástakarékpénztári szerződésre nem jár az állami támogatás, a hatályba lépés napja viszont még mindig bizonytalan.


Az Erste Lakástakarékpénztárnál mai dátummal kell aláírni a szerződést az állami támogatáshoz


Az Erste Lakástakarékpénztár is hangsúlyozza, hogy a Magyar Közlönyben való megjelenésének napján lehet utoljára állami támogatással megtakarítási szerződést kötni. Ez azt jelenti, hogy a szerződő ügyfélnek legkésőbb ezen a napon alá kell írnia a lakástakarékpénztár ajánlatát. A várakozások szerint még a mai napon megjelenik a Közlönyben a törvénymódosítás, így állami támogatással nagy valószínűséggel már csak a mai napon van lehetőség szerződést kötni. Az Erste Lakástakarékpénztárnál a már aláírt ajánlatokat legkésőbb október 19-ig, vagyis péntek délutánig lehet eljuttatni a pénzintézethez.


A Fundamenta Lakáskasszánál is mai dátummal köthető új ajánlat


A Fundamenta Lakáskasszánál is arra számítanak, hogy a köztársasági elnök minél előbb alá fogja írni a módosítást, így a ma délben megszavazott törvény akár már a holnapi napon hatályba léphet. A lakáskasszánál az aláírt szerződések beküldésére három munkanap áll rendelkezésre, vagyis péntek a legkésőbbi határideje a dokumentumok leadásának. Azok a kedvezmények, amelyeket jelenleg a pénzintézet kínál, ugyanaddig érhetőek el, ameddig az állami támogatás, utána kivezetik őket.
 

Használd ki az utolsó pillanatokat, és köss lakástakarék szerződést 30%-os állami támogatással! Ha régóta gondolkodsz a szerződéskötésen, és nem szeretnél lemaradni az évente elérhető 72 000 forintos állami támogatásról, itt az idő, mert lehet, hogy csütörtökön már nem lesz rá lehetőséged! A Bank360 Lakástakarék Kalkulátorával könnyen kiszámolhatod, hogy lakáscéljaidhoz melyik a számodra megfelelő lakástakarék-számla, és ha igényelnél, szakértőink segítenek a szerződés megkötésében is. Add meg elérhetőséged, és visszahívunk, szakértőink segítenek minden kérdést megválaszolni.

 

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük,
a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
lead sikeresen elküldve