Autóvásárlás

Mekkora kölcsönből tudjuk megvásárolni a magyarok legkeresettebb autóit?

Autóvásárlás

Mekkora kölcsönből tudjuk megvásárolni a magyarok legkeresettebb autóit?

Veres Patrik
2021-03-02 Frissítve: 2022-01-18
2021-03-02 Frissítve: 2022-01-18
12802253

Ha nincs meg az önerő és hitelből kell finanszírozni az autóvásárlást, érdemes az igénylés előtt összehasonlítani a bankok kölcsöneit.

 

A koronavírus-járvány ellenére is közel változatlan a legkeresettebb márkák és leggyakrabban vásárolt új autók toplistája 2020-ban.

 

Továbbra is a Suzuki a legkeresettebb, és sokat adnak el a Toyota, a Ford, Opel, Dacia és a Skoda modelljeiből is a Datahouse adatai alapján. 2020-ban Suzuki Vitarát vettek legtöbbször, közel 7 000 darab ment el, de jól fogyott a Suzuki SX4 S-Cross is (közel 5 500). Sokat adtak még el Skoda Octaviaból (4 929), Fiat 500-asból (4 420) és Dacia Lodgy-ból (3 915) illetve Dusterből is (3 806).

 

Ha ránézünk a kereskedők árlistáira, kiderül: egy Suzuki Vitarát vásárolni újonnan, 6,6 millió forintért tudunk, az S-Crossért 6,7 millió forintot kell fizetni, a Skoda Octaviát újonnan 7,8 millió forintért, a Dacia Dustert pedig 5 millió forintért vihetnénk el készletről.

 

Hova fordulhatunk, ha nincs meg az önrész?

 

A legtöbb háztartás számára ez jelentős kiadás lehet, így felmerül a külső finanszírozás lehetősége. Bár több gyártó és márkakereskedés kínál lízinges vásárlást, magánszemélyek számára fontos lehet, hogy ne kelljen önerőt és cascot fizetni, valamint hogy az autó egyből a tulajdonukba kerüljön, így szükség esetén gyorsan továbbértékesíthető legyen. Ha ezek a szempontok fontosak, találhatunk kedvező banki kölcsönöket önerő és autófedezet nélkül is.

 

A háztartási büdzséhez mérve is megfelelő banki ajánlatok felkutatásához autóhitel kalkulátorral érdemes ellenőrizni az igénylés előtt, hogy biztosan a számunkra legkedvezőbb banki kölcsönt igényeljük. Az autóvásárláshoz is felhasználható kölcsönök között ugyanis jelentős eltérés lehet árazásban. Ugyanarra a hitelösszegre az egyik banknál többet, a másiknál kevesebbet kell visszafizetnünk.

 

Ha a Suzuki Vitarát szeretnénk megvásárolni kölcsön segítségével, és ehhez keresünk 6,6 millió forintos finanszírozást, az autóhitel kalkulátor alapján gyorsan megállapíthatjuk, hogy nettó 300 000 forintos fizetés bankhoz való érkeztetésével és 84 hónapos futamidővel a februári ajánlatok alapján nagyon kevéssel több mint havi 100 000 forintos törlesztőrészlettel is igényelhetünk autóhitelt 7,39 százalékos THM mellett, ugyanakkor találhatunk ajánlatot hasonló hitelösszegre 115 276 forintos törlesztőrészlettel is, tehát havonta több mint 15 000 forinttal többért. 

 

A Bank360 öt, hét és nyolc éves futamidőre is megvizsgálta, hogy a népszerűbb modellek vásárlását milyen banki konstrukciókból finanszírozhatjuk februárban:

 

Nagycsaládos autóvásárlás: a Lodgy még mindig kelendő

A járvány ellenére (vagy éppen amiatt) tavaly meglehetősen sokan, mintegy 20 000 család használta ki a nagycsaládosok autóvásárlási programját Varga Mihály pénzügyminiszter nemrégiben tett közlése szerint. 

 

Mint ismert, az állam a vételár 50 százalékát, de legfeljebb 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a legalább 3 gyermeket nevelő családoknak legalább 7 személyes autó vásárlására. 

 

A támogatás segítségével a feltételeknek megfelelő modellek közül a legolcsóbbat vették a legtöbben, ez a 2020-as toplistába is bekerülő Dacia Lodgy volt. Dacia egyébként 5 767 nagycsaládhoz került, a márkát a Volkswagen követi 2 238 darabbal.

 

A Lodgy kezdő listaára 5 549 000 forint a gyártó honlapja szerint, ebből vonhatjuk le a 2,5 millió forint állami támogatás, tehát 3 millió forintra van még szükség a vásárláshoz. Ha nincs meg a kellő önerő és autóhitelt keresnénk, a Bank360 kalkulátora alapján ezt a 3 millió forintot 60 hónapos futamidővel nettó 300 000 forintos havi jövedelem bankhoz való érkeztetésével akár 60 089 forintos törlesztőrészlet mellett is igényelhetjük februárban.

 

Érdekesség egyébként, hogy 2019 közepén, amikor a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása elindult, a Lodgy belépő ára még nem érte el a 4 millió forintot, ezért ki sem lehetett vele használni a teljes 2,5 millió forintos támogatást. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!