Kormányablak

Mi történik a Teve utcai kormányablakban?

Kormányablak

Mi történik a Teve utcai kormányablakban?

Veres Patrik
2019-07-01 Frissítve: 2022-01-18
2019-07-01 Frissítve: 2022-01-18
4123065

 

“Nagyjából negyed órát vártunk, gyorsan pörög a sor” - megannyi várandós anyuka közül egy jövendőbeli szülő tájékoztatta erről a Bank360 tudósítóit, akik ellátogattak július elsején a Teve utcai kormányablakba. Hogy miért pont ide? Mert a két helyszín közül ez az egyik, ahol lehet igényelni a 3 éves TB-jogviszonyról szóló igazolást, ami alapkövetelmény a babaváró hitelhez. Az átfutási idő legfeljebb 8 nap, a dokumentumot pedig mától lehet igényelni. 
 

Tömeg tehát nem a bankfiókokban volt, hanem ennél a kormányablaknál és a XI. Budafoki út 59. szám alatti kormányhivatalban, de igényelhetünk még a lakóhely szerinti járási hivatalokban is.
 

A Bank360 11:00 magasságában látogatott el az előbbibe. Kint nem volt sor, de bent dugig volt fiatal párokkal, kismamákkal, kisgyermekes családokkal, akik közül többen elmondták: az elérhető ablakok nagy része a babaváró roham miatt a TB-igazolásokkal foglalkozik, ráadásul nem bonyolult az igénylés leadása sem. Így a sor gyorsan apad, ám folyamatosan érkeztek a tudósítóink, Vrazsovits Rita és Veres Patrik ottléte alatt újabb igénylők. 
 

A megkérdezettek többsége szerint nagyon jól vette a két kormányablak az akadályt még annak ellenére is, hogy időpontot előre nem lehet foglalni. 
 

Voltak ugyanakkor, akik megjárták: nem mindenki akar ugyanis babaváró hitelt felvenni. Az egyik megkérdezett házaspár a szintén július elsejétől igényelhető falusi CSOK-kal kapcsolatban intézkedett volna. Ők több mint két órája várakoztak, hogy sorra kerüljenek. 
 

Amíg várakozunk, érdemes számolgatni
 

A Bank360 azt tanácsolja: amíg várjuk az igazolást, járjunk utána, hogy hol mehetünk biztosra az igénylésünkkel. Ebben nagy segítség Magyarország első, bankspecifikus babaváró kalkulátora, amely a jövedelemünk alapján mutatja meg, hogy melyik banknál lehet sikeres az igénylésünk. Jelentős különbségek vannak például, ha 10 millió forintot vennénk fel. Míg az egyik banknál elég hozzá a minimálbér, a másiknál akár 150 000 forint havi nettó is kevés lehet. 
 

A Bank360 kalkulátora abban segít, hogy ne kelljen felesleges köröket futni és elbukni az igénylést, sőt, a babaváró hitel igénylés menete is lépésről lépésre megtalálható az oldalon. Csak adjuk meg az adatokat és már láthatjuk is, hogy melyik banknál mire elegendő a jövedelmünk. Ha pedig megvan a kiválasztott pénzintézet, a “Részletek” gombra kattintva előregisztrálhatunk, jelentősen meggyorsítva  az igénylés folyamatát. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!