Kormányablak

Mi történik a Teve utcai kormányablakban?

Veres Patrik Bank360 pénzügyi szakértő Veres Patrik
2019.07.01.
Frissítve: 2019-07-02 Létrehozva: 2019-07-01
4123065

 

“Nagyjából negyed órát vártunk, gyorsan pörög a sor” - megannyi várandós anyuka közül egy jövendőbeli szülő tájékoztatta erről a Bank360 tudósítóit, akik ellátogattak július elsején a Teve utcai kormányablakba. Hogy miért pont ide? Mert a két helyszín közül ez az egyik, ahol lehet igényelni a 3 éves TB-jogviszonyról szóló igazolást, ami alapkövetelmény a babaváró hitelhez. Az átfutási idő legfeljebb 8 nap, a dokumentumot pedig mától lehet igényelni. 
 

Tömeg tehát nem a bankfiókokban volt, hanem ennél a kormányablaknál és a XI. Budafoki út 59. szám alatti kormányhivatalban, de igényelhetünk még a lakóhely szerinti járási hivatalokban is.
 

A Bank360 11:00 magasságában látogatott el az előbbibe. Kint nem volt sor, de bent dugig volt fiatal párokkal, kismamákkal, kisgyermekes családokkal, akik közül többen elmondták: az elérhető ablakok nagy része a babaváró roham miatt a TB-igazolásokkal foglalkozik, ráadásul nem bonyolult az igénylés leadása sem. Így a sor gyorsan apad, ám folyamatosan érkeztek a tudósítóink, Vrazsovits Rita és Veres Patrik ottléte alatt újabb igénylők. 
 

A megkérdezettek többsége szerint nagyon jól vette a két kormányablak az akadályt még annak ellenére is, hogy időpontot előre nem lehet foglalni. 
 

Voltak ugyanakkor, akik megjárták: nem mindenki akar ugyanis babaváró hitelt felvenni. Az egyik megkérdezett házaspár a szintén július elsejétől igényelhető falusi CSOK-kal kapcsolatban intézkedett volna. Ők több mint két órája várakoztak, hogy sorra kerüljenek. 
 

Amíg várakozunk, érdemes számolgatni
 

A Bank360 azt tanácsolja: amíg várjuk az igazolást, járjunk utána, hogy hol mehetünk biztosra az igénylésünkkel. Ebben nagy segítség Magyarország első, bankspecifikus babaváró kalkulátora, amely a jövedelemünk alapján mutatja meg, hogy melyik banknál lehet sikeres az igénylésünk. Jelentős különbségek vannak például, ha 10 millió forintot vennénk fel. Míg az egyik banknál elég hozzá a minimálbér, a másiknál akár 150 000 forint havi nettó is kevés lehet. 
 

A Bank360 kalkulátora abban segít, hogy ne kelljen felesleges köröket futni és elbukni az igénylést, sőt, a babaváró hitel igénylés menete is lépésről lépésre megtalálható az oldalon. Csak adjuk meg az adatokat és már láthatjuk is, hogy melyik banknál mire elegendő a jövedelmünk. Ha pedig megvan a kiválasztott pénzintézet, a “Részletek” gombra kattintva előregisztrálhatunk, jelentősen meggyorsítva  az igénylés folyamatát. 

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!