csaló

Nagyon durva átveréssel támadják csalók a bankok ügyfeleit, vigyázzon az OTP nevében érkező levelekkel

csaló

Nagyon durva átveréssel támadják csalók a bankok ügyfeleit, vigyázzon az OTP nevében érkező levelekkel

Herman Bernadett
2024-09-03 Frissítve: 2024-09-03
2024-09-03
40684708

 

Sikertelen tranzakcióról szóló levelet küldenek csalók egy valódi OTP-s dolgozó nevében. Ha a csatolmányban meg akarja nézni az ügyfél a részleteket, kártékony programot telepítenek a gépére. 

 

Nagyon hatékonynak tűnő csalási kísérletre figyelmeztet az OTP Bank. A csalók magukat az OTP Bank munkavállalójának adják ki, és egy valóban létező OTP-s munkavállaló nevét használva, ám hamisított e-mail címről küldenek levelet a potenciális áldozatoknak. A leveleket nem csak az OTP ügyfelei kapják meg, más bankok klienseinek is elküldik. 


 

A csalók azt írják, egy fizetési megbízást töröltek, mert a címzett bankja zárva volt, nem fogadta. Ha a részleteket meg szeretné nézni az e-mail címzettje, akkor azt egy csatolt fálj megnyitásával teheti meg. Ezt semmiképpen nem tanácsos megnyitni. 


 

Az e-mail csatolmánya ugyanis tartalmaz egy tömörített mappát (Törölt fizetési megbízás.tar), amelyben kártékony fájl található. Ez a fájl képes arra, hogy a felhasználó számítógépén található személyes adatokat, például elmentett felhasználónév/jelszó párosokat, e-mail hitelesítő adatokat tulajdonítson el, ezért semmiképp se kattintson, ha ilyen vagy ehhez hasonló tartalmú levelet kap.


 

A csalók e-mailje így néz ki, a címet és a személynevet az OTP Bank szándékosan törölte ki: 


 

A csalók levele



 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!