Napelem Plusz Program pályázati határidő

Nagy a túljelentkezés a napelempénzekre, jó lesz sietni a pályázat beadásával

Napelem Plusz Program pályázati határidő

Nagy a túljelentkezés a napelempénzekre, jó lesz sietni a pályázat beadásával

Bank360 tartalom
2024-01-22 Frissítve: 2024-01-22
2024-01-22
36921538

Már egy nap alatt többen regisztráltak a Napenergia Plusz Program akár ötmillió forintot is adó támogatására, mint amennyi pályázó végül nyerhet. A túljelentkezés mostanra 40 százalékos, így ugyancsak érdemes lesz sietni a pályázat benyújtásával azoknak, akik megkapják a visszajelzést a sikeres regisztrációról.

 

A kormány 75,8 milliárd forintos keretösszeggel hirdette meg a Napenergia Plusz Programot, amiben a pályázók új napelemrendszer valamint a megtermelt áramot tároló akkumulátorok kiépítésére maximum ötmillió forintos támogatást kaphatnak a teljes költségük 66 százalékáig.

 

A pályázatra január 15-étől lehetett előregisztrálni az ingatlantulajdonos vagy haszonélvezeti joggal bíró magánszemélyeknek. A nagy érdeklődés az első napon rögtön le is fagyasztotta a rendszert a regisztrációhoz szükséges ügyfélkapuval együtt, amit végül hétfő délutánra tudtak helyreállítani.

 

A napelemes ingyenpénz iránti éhséget jól mutatja, hogy még így is több előregisztrációs kérelem érkezett az első 24 órában, mint amennyi, 15 160 támogatandó pályázat a kiírásban szerepel. Az Energiaügyi Minisztérium friss közlése szerint pedig január 22-ig már 21503 pályázó nyújtott be előregisztrációs kérelmet.

 

A beküldött előregisztrációk jóváhagyásáról 15 munkanapon belül dönt a támogató. A pályázók ezután jelölhetik ki a három lehetséges kivitelezőt, akik közül a rendszeren keresztül beérkező ajánlataik alapján választhatnak. Támogatási kérelmeket az aláírt kivitelezői szerződéssel rendelkezők nyújthatnak majd be.

 

Ezzel is érdemes lesz sietni a sikeresen előregisztrálóknak, hiszen a pályázati pénzt nem az előregisztráció, hanem a benyújtott pályázatok sorrendjében ítélik oda, így aki előbb nyújtja be a pályázatát, nagyobb eséllyel kapja meg a pénzt.

 

Mivel már most többen regisztráltak, mint amennyi az elvileg támogatható pályázat, ráadásul a regisztrációt még le sem állították, akár az is lehet, hogyha valaki gyors, akkor olyat előz be a pályázatával, aki előbb regisztrált, mint ő. A konkrét pályázati igények összege és száma alapján természetesen a kormánynak elvileg arra is módja van, hogy megemelje a kiosztható összeget, illetve a támogatható pályázatok számát, de ez még a jövő zenéje.

 

Tavaly rekordmértékben nőtt az össze naperőművi beépített teljesítmény, és a jellemzően magánszemélyek által üzemeltetett háztartási méretű napelemes kiserőművek száma is Magyarországon. A kisebb napelemes rendszerekből több készült el 2023-ban, mint a megelőző két évben együttesen, és közel ugyanannyi, mint 2020 végéig összesen. A 85 ezres bővüléssel már több mint 255 ezresre nőtt az állomány, ami további gyarapodhat a Napenergia Plusz Programmal.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!