Sokkal többen regisztráltak a Napenergia Plusz Program akár ötmillió forintot is adó támogatására, mint amennyien végül nyerhetnek. Ezért érdemes lesz sietni a pályázat benyújtásával a sikeresen regisztrálóknak.
36921538
Kiírták a 75 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett Napenergia Plusz Programot, amelyből magánszemélyek igényelhetnek maximum ötmillió forintos támogatást új napelemes rendszerek és -tárolók kiépítésére. Összefoglaltunk minden fontos információt a pályázathoz. 
36122821
Szerda este megjelent az a kormányrendelet, ami meghatározza, hogy milyen feltételekkel és meddig lehet éves elszámolást alkalmazni a háztartási napelemrendszereknél a hálózatba táplált és onnan vásárolt áramra. 
34671109
Szeptembertől korlátozottan újra megnyitják a lehetőségét annak, hogy új napelemekkel rá lehessen kapcsolódni az áramhálózatra. Január 1-től viszont az eddigieknél kedvezőtlenebb elszámolási rendszerben veszi át a szolgáltató a napelemesektől a fel nem használt áramot.
34446673
Megteremti a lehetőséget az ingatlanalapok számára a napelembizniszbe való befektetésre az a rendelettervezet, amit társadalmi egyeztetésre tett közzé a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. Az új szabályok a tervek szerint június 30-án lépnének hatályba.
32427053
A rezsiemelkedés miatt ugyan jó lenne, de az égbe szökő költségek, a támogatása program lezárulása és a napelemszabályok megváltozása mégis csökken a lakásfelújítási kedv.
30296561
Közzétették a kormányrendeleteteket a napelemek telepítésének új szabályairól. Ezek szerint az október 31-i utáni igénybejelentők már nem táplálhatják be a fel nem használt áramukat a hálózatba.
30134738
Hiába nincs még mindig jogszabály a napelemek által termelt áram betáplálási lehetőségének megszűnéséről, a cégek a Kormányinfón hallott október 31-i határidő alapján már akcióztatják az ügyfeleket a gyors jelentkezésre.
30113879
Egyszerre jó és rossz hír a napelemet tervezőknek az a bejelentés, hogy az új fejlesztéseket a szolgáltató engedélye nélkül, csak saját felhasználásra is meg lehet valósítani.
29940107
Két olyan rendeletet is hozott a kormány, ami a segíti a társasházas rezsicsökkentést. Az egyik a társasházzá alakulás során nyújt speciális lehetőséget a kedvezményes gázárra, a másik pedig a napelem-telepítést könnyíti meg.
29236181
Már a rezsinövelés előtt is hatalmas volt az érdeklődés a napelemes rendszerekre ingyenmilliókat adó támogatásért, most pedig bejelentették: november végén újra megnyílik ez a lehetőség.
29153270
A háztól és fogyasztásunktól függően 1,5 és 3,5 millió forint közötti összegből hozhatók ki érdemi napelemrendszerek. Ha belevágunk hitelből, havi 50-60 ezer körüli törlesztőrészleteket kell vállalnunk érte.
28843739
Hiába fordítunk a lakásunk energiahatékonyságára akár milliókat is, ha azt nem jól csináljuk, elmaradhat a várt eredmény. De legalábbis rosszabb lesz, mintha okosan költenénk rá.
21703351
Nem kell számolgatni, mire lesz elég a plusz pont, végül minden jogosult megkaphatja az igényelt támogatását a napelem pályázaton. Ha még marad pénz, újra lehet rá pályázni.
20062222
A napelemes pályázattal olyan értékes berendezések kerülnek egy házra és házba, amit már a kivitelezés során érdemes lehet biztosítani. Az átadás után pedig mindenképpen érdemes beletenni a lakásbiztosításunkba.
17864347
Az eredetileg tervezett három héthez még 20 napot kapnak azok, akik indulni akarnak a rendkívül kedvező napelemes pályázat ingyen millióiért. A beadási sorrend nem számít, de a pályázni csak úgy lehet, ha már van előszerződésünk a kivitelezővel.
17819245
Egyre több helyen érhető el a Napelem pályázat, a Dunántúlon és a Dél-Alföldön már beadható a pályázati anyag. A program keretében azonban csak regisztrált vállalkozók végezhetik el a napelemes rendszer beépítését és a fűtéskorszerűsítést. A listán ugyan több mint ezren vannak, de néhány szegényebb megyében kevesebb az elérhető kivitelező, generálkivitelezést pedig csak szűk 200 vállalkozás végez el közülük.
17774437
Ma délután 5 órakor nyílik meg az ingyen milliókat osztó Napelem pályázat online jelentkezési felülete. Egyelőre hat dunántúli megyéből pályázhatnak az ingatlantulajdonosok, de hetente újabb régiókkal bővül a kör. A Bank360.hu összegzése szerint érdemes időben elkezdeni a pályázat megszervezését, hogy ne maradjunk le a kivételesen kedvező lehetőségről.
17481901
December 6-án indul a Napelem pályázat, amely átfogó energetikai korszerűsítésre ad lehetőséget. A kihasználására pályázatot kell beadni, ide azonban már fel kell tölteni a vállalkozóval megkötött előszerződést.
17473477
Magyarországon a gáz, illetve villany árát is állami szabályozás befolyásolja. A koronavírus-járvány gazdasági hatásai azonban ezt az iparágat sem kímélték, a magas inflációról nem is beszélve.
17186683
A lakosságnak szóló napelemes pályázaton nagyösszegű támogatást kaphatnak napelem építésére és fűtéskorszerűsítésre azok a háztartások, ahol az egy főre jutó kereset az átlagos alatt van. Csak napelemes rendszer telepítése esetén közel 3 millió forint kapható, ha azonban az ingatlan energetikai korszerűsítését is vállalja a pályázó, technológiától függően 9-11 millió forintot is kitehet a támogatás, amit teljes mértékben az előírt célokra kell fordítani.
15953032
Az otthonfelújítási támogatást napelemes rendszer építésére vagy akár bővítésére is lehet költeni, az ilyen célú felújításoknak azonban egy különleges, egyedi határideje közeledik. Június 30-ig, vagyis a hónap végéig ugyanis meg kell lennie a kész napelemes rendszernek ahhoz, hogy az elszámolás a jelenleg kedvezőbbnek tartott szaldós legyen, és ne a későbbiekben egységesen kötelezővé váló bruttó elszámolás.
14783329
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!