OTP hitelkártya

OTP Bank hitelkártyák 2024

OTP hitelkártya

OTP Bank hitelkártyák 2024

Bank360 tartalom
2019-10-19 Frissítve: 2023-12-28
2019-10-19 Frissítve: 2023-12-28
5310834

 

Mint a legtöbb bank, az OTP Bank is több féle hitelkártyát kínál ügyfeleinek: ezek körül két kártya szerepel a bank promóciójában. Ezek az OTP Bonus és az OTP Bonus Gold kártyák. Mindkét OTP hitelkártya igénylésének feltétele, hogy a leendő kártyabirtokos rendelkezzen legalább három hónapja munkaviszonnyal, legyen nagykorú, legyen magyarországi állandó lakcíme és legyen bármelyik banknál vezetett folyószámlája.

 

A két kártya között természetesen vannak különbségek: az OTP Bonus alacsonyabb jövedelem mellett is igényelhető, a Gold mellé ugyanakkor bónusz gyanánt kedvezmények járnak a magasabb visszatérítés mellé. A hitelkártyákkal lehet ugyan készpénzt felvenni, de ez nem javasolt, mert elég drága: az OTP hitelkártya esetében ez 2,85 százalék, minimum 1391 forint.

 

A kártya aktiválása egyszerű, egy vásárlást kell csak végrehajtani hozzá, a hitelkártya megszüntetése pedig a hitelkeret visszafizetését követően szintén egyszerű feladat. Az elfogadóhelyek száma végtelen, hiszen belföldön és külföldön egyaránt használható. 

 

A két kártya nem keverendő össze az OTP American Express hitelkártya konstrukcióval. Ezt 2017 óta már nem értékesíti a bank.

 

OTP Bonus Hitelkártya

 

A hitelkártyát már 80 ezer forint nettó jövedelem mellett igényelni lehet, vagyis a hitelkártya-igénylés szinte bárki számára lehetséges, mivel az igénylés feltételei nem túl szigorúak. Az elérhető hitelkeret 200 ezer és 1 000 000 forint között van. Az éves díjban nincs kedvezményes időszak, az 4 198 forint, a társkártyánál pedig 3 154 forint, de az első éves kártyadíj levásárolható. A hitel THM-e 38,6 százalék.

 

A visszatérítés minden kártyával elköltött összeg után 1 százalék, bizonyos esetekben pedig 3 százalék. A magasabb visszatérítés évszakonként más és más üzlettípusban érvényesíthető. Tavasszal a ruházati üzletek, cipőboltok, fehérnemű boltok, sportáruházak, nyáron a repülőjegyvásárlás, hotelszámla, utazási iroda díja, autóbérlés díja ér 3 százalékot, ősszel a műszaki és elektronikai áruházak, lakberendezési áruházak, bútorboltok a nyerők, télen pedig a könyvesboltok, mozik, színházak, éttermek, gyorséttermek, pubok, koncertek hozhatnak dupla visszatérítést.

 

Havi limit

 

Nem lehet ugyanakkor a végtelenségig gyűjteni, a havi limit ugyanis 2 500 az éves pedig 30 ezer forint. Vagyis havonta legfeljebb 250 ezer forint költés után jár visszatérítés – ha minden forintot 3 százalékos visszatérítést adó boltban költjük el, akkor 84 ezer forint költéssel összejön a limit, ha csak 1 százalékot tudunk érvényesíteni, akkor 250 ezer forintnál áll meg a számláló. Fontos, hogy a kártyával fizetett közüzemi számlák és a csoportos beszedés után is jár a visszatérítés.

 

Visszafizetés

 

A vásárlások összege akár 45 napig is kamatmentes lehet, vagyis a fordulónap utáni 15. napon kell a felhasznált hitelkeretet visszafizetni. Az elszámolási időszak a Bonus hitelkártyánál minden hónap 13-án jár le, vagyis minden hónap 28-ig kell visszatölteni a hitelkeretet. Ha ez nem megy, a tartozás 5 százalékát, legalább 5 000 forintot kell befizetni. 

 

Mivel a hiteltartozás kamata magas, érdemes nyomon követni, mennyi a hitelkártya-egyenleg, hogy azt lehetőség szerint minden hónapban vissza tudja tölteni az ügyfél. Ha mégsem sikerül visszatölteni a tartozást, lehetőség van automatikus részletfizetés kérésére, sőt ezt akár az igényléskor is be lehet állítani. Az OTP hitelkártya-törlesztés nem bonyolult: tíz hónapon át egyenlő összegben történik.

 

OTP Bonus Gold

 

Az OTP prémium kártyája alapvetően ugyanolyan, mint a Bonus, csak nagyobb a hitelkeret és a visszatérítés. Emellett a kártya mellé családi utasbiztosítás jár teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítással és 24 órás telefonos asszisztencia szolgáltatással a külföldi utazások során. Az OTP Bonus Gold hitelkártya havi nettó 170 ezer forint jövedelem felett igényelhető, a hitelkeret 750 ezer és 2,5 millió forint közötti. A hitel THM-e 39 százalék, ami magasabb, mint a Bonus kártyáé.

 

A visszatérítés menete ugyanaz, mint a Bonus kártyánál, azzal a különbséggel, hogy a Bonus Gold kártya esetében ez havonta 4 200 forint, vagyis évi 50 ezer. Ehhez legalább havi 140 ezer forint költés kell – ha csak a 3 százalékos csomagból letudja az ügyfél a vásárlást – de legfeljebb 420 ezer forint számít bele a visszatérítésbe.

 

A hitelkártya éves díja az első évben: 8 698 forint, a második évtől pedig 16 966. A társkártya esetében nincs első éves kedvezmény, a díj 9 164 forint. Az első éves díj itt is levásárolható. A Gold kártya fordulónapja nem 13-a, hanem 11-e. Vagyis visszatölteni nem minden hónap 28-ig, hanem 26-ig kell.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!