OTP személyi kölcsön termék

OTP személyi kölcsön érdekel? Tudj meg mindent az ország legnagyobb bankjának hiteléről

OTP személyi kölcsön termék

OTP személyi kölcsön érdekel? Tudj meg mindent az ország legnagyobb bankjának hiteléről

Veres Patrik
2018-05-02 Frissítve: 2022-03-16
2018-05-02 Frissítve: 2022-03-16
1199543

Az OTP személyi kölcsön a jó választás? Így válassz a termékpalettáról

 

Szinte minden célra megtalálhatod az OTP kínálatában a legmegfelelőbb pénzügyi eszközt. Ha lakásvásárlás a cél, ott vannak a jelzáloghitelek, vagy az OTP Lakástakarékpénztár. (Frissítés! Az OTP Lakástakarék termékei 2019. október 31-ig elérhetőek, utána felfüggeszti az OTP az értékesítést.) Ha a vásárláshoz keresel pénzvisszatérítéses plasztikot, akkor több hitelkártya közül is választhatsz, ha pedig szabad felhasználású hitelt keresel, amelyet bármire elkölthetsz úgy, hogy a törlesztőrészlet miatt sem fog fájni a fejed, ott van az OTP fix kamatozású, szabadon felhasználható személyi kölcsöne, amelyet akciósan vehetsz fel.
 

Ha hirtelen kiadásaid merültek fel, vagy átmenetileg több pénzre van szükséged egy nagyobb összegű vásárláshoz, esetleg lakásfelújításhoz, okosan felhasználva segíthetnek neked a személyi kölcsön termékek.
 

Nézzük meg, hogy mit érdemes tudni erről a népszerű hiteltermékről!

 

Ha a legjobb szabad felhasználású személyi kölcsönt keresed, mindenképp hasonlítsd össze a bankok ajánlatait! A Bank360 hitelkalkulátorával személyre szabható módon, csak a számodra legmegfelelőbb hiteltermékek közül tudsz válogatni. Nézd meg most, mit kínálnak a bankok!
 


Személyi kölcsön bármilyen célra – ez lehet a megoldás számodra is?

 

Az OTP Bank szabad felhasználású személyi kölcsönével maximum 7 millió forintot vehetsz fel, a futamidő pedig 13-84 hónap közé eshet. Attól függően, hogy mekkora összeget, milyen futamidőre veszel fel és milyen ügyfél vagy a hitelbírálat alapján, a teljes hiteldíj mutató 8,3 és 23,1 százalék között alakulhat. Például 500 000 forintos hitelösszegnél, ha a kölcsön futamideje 3 év, a THM értéke akciósan 21,9 százalék, a törlesztőrészlet havonta 18 579 forint. A visszafizetendő teljes összeg így minden díjjal együtt 668 844 forint lesz.
 

A kölcsön összege igazolás nélkül bármire felhasználható, tehát költheted akár vásárlásra, kocsira, orvosi beavatkozásra, fordíthatod a vállalkozásod beindítására, a lehetőségek tárháza végtelen. Mindezek mellett a kölcsön kamatozása fix, tehát attól sem kell tartanod, hogy a devizahitelekhez hasonlóan megszalad a törlesztőd. Végig kiszámítható, biztonságos törlesztésre számíthatsz.
 

Ráadásul most, ha a neten keresztül igényelsz, online kedvezmény is jár a kölcsönnel, így alacsonyabb kamatot kapsz.
 

Az OTP Bank Magyarország vezető pénzintézete, így számíthatsz a pénzintézet több évtizedes múltjára és nemzetközileg elismert megbízhatóságára. Ha személyesen intéznéd a hitelfelvételt, országszerte közel 400 bankfiókban kezdheted meg a folyamatot. A teljes listáért és elérhetőségekért kattints ide!


Az OTP személyi kölcsön igénylés folyamata

 

Nagyon egyszerűen igényelhetsz az OTP-től ma már személyi kölcsönt, ha kicsit otthonosabban mozogsz a digitális térben és OTP-s netbankod is van. az egész folyamat mindössze 45 percet vesz igénybe, és már használhatod is a pénzt.
 

Persze ahhoz, hogy OTP személyi kölcsönt vehess fel, meg kell felelned a banki és jogszabályi kritériumoknak, amelyek nem csak a bankot, hanem a te védelmedet is szolgálják eladósodottság ellen. Az alábbi feltételeknek kell megfelelned igényléskor:
 

  • Elmúltál már 21 éves

  • Van állandó magyarországi lakcímed

  • Van már összesen legalább 6 hónapos munkaviszonyod

  • A jelenlegi munkahelyeden legalább 3 hónapos munkaviszonyod van

  • Nem szerepelsz a KHR negatív adóslistáján


Ha megfelelsz a követelményeknek és ezeket kipipálhatod, van néhány dokumentum, amelyet be kell mutatnod az OTP Banknak a hitelbírálathoz. Attól függően, hogy melyik banknál vezetett folyószámlára érkezik a fizetésed, más és más dokumentumokra van szükség. Nézzük a bank aktuális feltételeit:


Ha az OTP Banknál vezetett folyószámlára kapod a fizetésedet vagy a nyugdíjadat az elmúlt 6 hónapban

 

  • Alkalmazottként:
     

    • Érvényes magyar személyazonosító igazolvány vagy jogosítvány, illetve útlevél a személyazonosításhoz

    • Lakcímkártya, amin állandó magyarországi lakcím szerepel
       

  • Nyugdíjasként:
     

    • Szintén érvényes magyar személyazonosító igazolvány, jogosítvány, vagy útlevél

    • Nyugdíjas igazolvány vagy érvényes utazási igazolvány, de igazolhatod a jogosultságodat a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tárgyévi éves értesítőjével is, vagy az igazgatóság által kiadott dokumentum 30 napnál nem régebbi másolatával is.
       

  • Egyéni vállalkozóként:
     

    • Ebben az esetben is kelleni fog személyazonosító igazolvány, vagy útlevél, esetleg jogosítvány

    • Lakcímkártya

    • Vállalkozói igazolvány, vagy jegyző által kiadott igazolás, illetve NAV által kiadott jövedelemigazolás az utolsó lezárt üzleti évről.


Inkább lakásvásárláshoz vennél fel nagyobb összeget? Hasonlítsd össze a Bank360 kalkulátorával a legjobb jelzáloghiteleket, legyen szó akár hagyományos hitelekről, vagy Minősített Fogyasztóbarát Kölcsönről. Találd meg a céljaidhoz leginkább illő pénzügyi megoldást!


Ha nem az OTP Banknál vezetett folyószámlára érkezik a fizetésed

  • Alkalmazottként:
     

    • Érvényes magyar személyazonosító igazolvány, útlevél vagy jogosítvány

    • Lakcímkártya

    • Maximum 30 napos munkáltatói jövedelemigazolás vagy az utolsó 3 havi bankszámlakivonatod, ami igazolja, hogy rendszeres jövedelmed érkezik

    • 1 millió forintnál magasabb összeget igényelsz? Kelleni fog előző havi vezetékes vagy mobilszámla, ami a nevedre és a lakcímedre szól, befizetési igazolással együtt. Ezt egyszerűbben megúszhatod, ha magaddal viszed a mobiltelefonodat is, mert a készülék segítségével az OTP meg tudja állapítani, hogy rendszeresen fizeted a számláidat.
       

  • Nyugdíjasként:
     

    • A szokásos azonosításra alkalmas igazolványok közül valamelyik

    • Lakcímkártya

    • Nyugdíjasigazolvány vagy érvényes utazási igazolvány

    • Tárgyévi éves értesítés a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól vagy legalább egy legfeljebb 30 napos igazolás másolata. Jó lehet még az utolsó havi nyugdíjutalást tartalmazó bankszámlakivonat másolata.

    • Ha nincs nálad a mobilod, szintén kelleni fog befizetéssel együtt az előző havi mobiltelefon-számla, vagy a vezetékes telefon számlája.
       

  • Egyéni vállalkozóként:
     

    • Útlevél, jogosítvány vagy személyazonosító igazolvány

    • Lakcímkártya

    • NAV által kiadott jövedelemigazolás az előző lezárt üzleti évről

    • Mobil, vagy a legutóbbi telefonszámla és befizetési igazolás



Előfordulhat, hogy az OTP Banknak további adatokra, információra van szüksége a hitelbírálathoz, ezért készülj fel arra, hogy netán további dokumentumok leadását kérik majd, mint például őstermelői igazolványt, vagy kamarai tagságot igazoló dokumentumot. Ha külföldön dolgozol, ugyanúgy igényelhetsz személyi kölcsönt, ha megfelelsz a fenti követelményeknek.


Akkor is van lehetőséged igényelni, ha csak határozott idejű a szerződésed. Igaz, ebben az esetben a futamidő annyi időre szól majd, mint a szerződésed. Azaz, ha 12 hónapig tart még, akkor csak 12 hónapos futamidővel vehetsz fel kölcsönt.
 

Így kezdd meg az OTP személyi kölcsön igénylést

 

Gyerekjáték a hitel felvétele, szinte tucatnyi olyan felület van, ahol igényelheted az OTP Bank személyi kölcsönét, ha pedig rendszeresen az OTP-hez érkezik a jövedelmed, az igénylés után percek alatt megvan a bírálat. Itt tudsz igényelni:
 

Online, most kedvezménnyel: ha az OTP weboldalán keresztül megadod a személyes adataid, az email címedet és visszahívást kérsz, kamatkedvezményre jogosító kupont kapsz. A telefonon keresztül az ügyintéző előszűrést végez, így nem kell feleslegesen bemenned a fiókba, ha esetleg mégsem lennél alkalmas a hitelfelvételre. Ha sikeres az előszűrés, az egyeztetett időpontban menj be a bankba a kuponnal és kösd meg az OTP személyi kölcsön szerződést.
 

Internetbankon keresztül: ha van OTPDirekt hozzáférésed és legalább 6 hónapja az OTP-s folyószámládra érkezik a fizetésed, van lehetőséged a netbankban is megkötni a szerződést a géped előtt ülve, otthonról, ráadásul a kamatkedvezmény is a tiéd. A folyamat mindössze 40 percet vesz igénybe, pár perc alatt pedig a folyósítás is megtörténik, így egy órán belül juthatsz pénzhez.
 

Bankfiókban: hagyományos módon elmehetsz a bankfiókba a papírokkal, és kérheted az OTP szabad felhasználású személyi kölcsönét.
 

Figyelj, ne okozzon meglepetést – ezek az OTP személyi hitel költségei

 

A korábban már említett THM nem csak a kölcsön kamatát tartalmazza. Az OTP személyi kölcsön konstrukciónak egyéb díjai is vannak, mint például folyósítási díj, számlavezetési díj, amelyek neked jelentenek költséget. Az alábbi díjakra számíthatsz, ha felveszed a kölcsönt:
 

  • Ügyintézési díj: 8 346 forint, amelyet minden olyan ügyben meg kell fizetned, amikor a bank a szerződésben foglaltaktól eltérő feladatot lát el. A digitális okiratok hiteles papíralapú kiadványaiért 921 forintot kell fizetned. Az egyszerű papíralapú másolat 614 forint.

  • Előtörlesztési díj részletes előtörlesztés esetén: 8346 forint, de maximum az előtörlesztett összeg 1 százaléka, ha több mint egy év van még hátra a szerződésből. Ha kevesebb, mint egy év, akkor 0,5 százalék a díj. Évente egyszer díjmentesen törleszthetsz elő, ha az előtörlesztés összege nem haladja meg a 200 000 forintot.

  • Teljes előtörlesztés díja: 44 637 forint, de szintén maximalizálva van 1 vagy 0,5 százalékban attól függően, hogy mennyi van még hátra a szerződésedből. Ha OTP személyi kölcsönből végtörlesztesz, díjmentes, de akkor is megúszod, ha 200 000 forintnál kevesebbet végtörlesztesz úgy, hogy előtte egy évig nem törlesztettél elő.

  • Ügyleti kamat, költség, vagy díjváltozás esetében kiküldött levél: 89 forint

  • Törlesztés felfüggesztése: 12 472 forint
     

Ezen a néhány tételen kívül persze továbbiak is felmerülhetnek, mint például késedelmi kamat, ha nem törleszted időben a tartozásod. A hitelt az OTP-nél nyitott folyószámlára kapod majd, amelynek szintén van fenntartási költsége.
 

Szintén díjként merülhet fel a törlesztési biztosítás, más néven a hitelfedezeti biztosítás, amely akkor jöhet nagyon jól, ha nem vagy biztos a törlesztésben. Bármikor jöhet egy nem várt betegség vagy munkanélküliség, amikor a bevételeid megcsappannak. Ebben az esetben a biztosító átvállalhatja a díjfizetést, így te nem csúszol el a hiteltörlesztéssel. Az OTP Bank törlesztési biztosítása akkor lép életbe, ha életedet veszted vagy baleset miatt legalább 51 százalékban károsodik az egészséged. A szolgáltatásért rendszeres díjat fizetsz, amelyet havonta automatikusan levonnak.
 

Az OTP személyi kölcsön törlesztőrészleteit havonta automatikusan levonja a bank csoportos beszedési megbízással. Ha neked a törlesztési nap nem megfelelő, ezen is módosíthatsz.
 

Személyre szabva – így módosíthatod a hitelszerződést7

 

Ha a kölcsön igénylése után legalább egy hónap már eltelt és befizetted a törlesztőrészletet, van lehetőséged a szerződés módosítására, így például a törlesztőrészlet nagyságát is módosíthatod a futamidő alatt. Ez kifejezetten hasznos lehet akkor, amikor nem látod biztosnak a rendszeres törlesztést. Sok bajt előzhetsz meg azzal, ha inkább kommunikálod ezt a bank felé és együtt kerestek megoldást.

 

Igényeld azonnal és egyszerűen, a Bank360-on keresztül!

 

Igazán alapos és megfontolt döntést akarsz hozni? Hasonlítsd össze az OTP Bank akciós személyi kölcsönét más bankok hiteltermékeivel a Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával. Ha meggyőztek a számok, akár már egyből el is tudod indítani a folyamatot. Add meg elérhetőségeidet akár itt fentebb, akár a kalkulátoroldalon az „Érdekel” gombra kattintva, hogy a bank munkatársai mihamarabb segíthessenek a további teendőkben!

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!