Ezt akarja a magyar utazó télen: vagy a közelbe síelni vagy messzire nyaralni

Télen melegre vágynak a magyarok és Ausztriába

Ezt akarja a magyar utazó télen: vagy a közelbe síelni vagy messzire nyaralni

Télen melegre vágynak a magyarok és Ausztriába

Bank360 tartalom
2023-02-08 Frissítve: 2023-02-07
2023-02-08
31457834

Ausztria bizonyult a legnépszerűbb utazási célpontnak a magyarok körében a Bank360.hu utasbiztosítási kalkulátorával decemberben megkötött szerződések adatai alapján. Az igazi meglepetést azonban a második helyre ugró Lengyelország szolgáltatta. A legtávolabbi célpont Új-Zéland volt, a legdrágább szerződést egy két hónapos ausztráliai tengerparti nyaralásra kötötték 160 ezerért két főnek, míg a legolcsóbbakat 225 forintért egynapos osztrák utakra.

 

A magyarok nem csak dolgoznak, de várost nézni és síelni is szeretnek Ausztriában – ez derül ki a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával kötött szerződések decemberi adataiból. Míg nyáron Horvátország, kora ősszel Olaszország, télen Ausztria a legnépszerűbb úti cél azok között, akik utasbiztosítást kötöttek.

 

Novemberben még szűken, egy százalékkal előzte meg Ausztria Olaszországot (a részesedésük 12, illetve 11 százalék volt a létrejött szerződésekből), decemberben már több mint 28 százalékkal végzett az élen nyugati szomszédunk. A hűvösebb idő beálltával Olaszország jócskán vesztett a vonzerejéből: jó 4 százalékos részesedésével visszacsúszott a képzeletbeli lista 6. helyére. Horvátország érthetően már nem fért be a top 10-be.

 

Lengyelország viszont meglepetésre bekerült az élbolyba: decemberben már a második legnépszerűbb ország volt, közel 14 százalékos részaránnyal. A top 5-be sorrendbe Szlovákia, az Egyesült Királyság és Németország fért még be.

 

Télen melegre vágyunk

Az utasbiztosítást kötők körében a legnépszerűbb Európán kívüli helyszín Egyiptom és az Amerikai Egyesült Államok volt, a legtávolabbi célpont Új-Zéland. A legdrágább szerződéskötésnek egy két fős, több mint két hónapos, ausztráliai tengerparti nyaralás bizonyult, 160 ezer forintért. Ez egyben a leghosszabb utazás is volt a decemberi szerződések között, megelőzve egy közel két hónapos, szintén ausztráliai, üzleti és egyéb célú látogatást. A legolcsóbb biztosításokat egynapos osztrák utakra igényelték, autós asszisztencia nélkül, 225 forintért. 

 

Számos távoli és egzotikus országba is utaztak decemberben magyarok: a már „bejáratott” helyszínek, mint Thaiföld és Indonézia mellett Mauritiusra, Tanzániába, a Maldív-, a Kanári- és a Kajmán-szigetekre, Dominikára, Szingapúrba, Vietnamba, az Egyesült Arab Emírségekbe és Omanba is. Több városnéző indult Japánba, és akadt egy bátor utas, aki Fehéroroszországot célozta meg.

Minden ötödik szerződést téli sportokra is kötötték

Továbbra is a városnézés a legnépszerűbb program az utazók bevallása szerint, közel 59 százalék ezt az utazási célt jelölte meg. Novemberben még alig volt téli sportolási célú utazás, a szezon beindulásával, decemberben viszont már minden ötödik kiutazó síelésre és téli sportra is kiterjedő biztosítást kötött.

 

Azoknak, akik síelni, snowboardozni készülnek, ajánlatos a kifejezetten téli sportokra vagy extrém sportokra szabott biztosítási terméket választani. Ezek ugyanis jellemzően fedezik a helikopteres mentést, a baleset miatt fel nem használt napokra a síbérlet árát, bizonyos feltételek mellett téríthetik a sífelszerelés ellopását is. 

 

Decemberben az utazók több mint 9 százaléka úgy nyilatkozott, hogy tengerparti nyaralásra indul, 12 százaléka üzleti és egyéb célból, kevesebb mint egy százaléka pedig extrém sport és fizikai munka miatt ment külföldre.

 

Tarolnak a hosszú hétvégék

A szerződések kétharmadát 1-5 napos útra kötötték, ami elmarad a nyári szezon több mint egy hetes átlagától; egynapos útra 16 százaléknyian indultak. 

 

A legtöbben (40 százalék) ismét - a nyári szezonhoz hasonlóan - autóval kelt útra, 35 százalék repülővel, a többiek egyéb módokon (busszal, vonattal) közlekedtek.

 

A legtöbb szerződést egy vagy két fő biztosítottra igényelték. Zömmel még mindig az utazás előtti nap kötik meg az utasbiztosítást (a válaszadók 39 százaléka), sőt, 19 százaléknyian az induláskor. Ez nem meglepő, hisz utasbiztosítást már bármikor, bárhol online is köthetünk, akár mobilról is, így megköthetjük akár az utolsó pillanatban is. Az év utolsó hónapjában volt egy nagyon előrelátó utas is, aki az utazása előtt 257 nappal már megkötötte a biztosítási szerződését - derül ki a Bank360.hu adataiból.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!