Autó

Téli védelem: ha odafigyelünk, kedvezménnyel köthetünk cascot

Autó

Téli védelem: ha odafigyelünk, kedvezménnyel köthetünk cascot

Veres Patrik
2020-11-24 Frissítve: 2022-01-18
2020-11-24 Frissítve: 2022-01-18
11068568

Rengeteg biztosító kínál díjkedvezményt cascoból, ha náluk kötjük a kötelezőt is, de más kedvezményt is kihasználhatunk. Megvizsgáltuk a szolgáltatók ajánlatait. 

 

Hamarosan itt a tél, megnő az autóval elszenvedett közúti balesetek és károk száma. A KSH adatai szerint 2019 decemberétől 2020 februárjáig 3 359 személyi sérüléses baleset történt az országban, míg ősszel, 2019 szeptemberétől novemberig kevesebb, 3 051. A nemrég ismét bevezetett ingyenes parkolás miatt ráadásul most többen is vezetnek, fagyos úton pedig nem kell sok a bajhoz: egy bevállalósabb előzés vagy egy ködösebb reggel, és máris megnő a balesetveszély.

 

Bekövetkezik baj, és az autóban kár keletkezik? A kötelező biztosítás csak akkor fizet, ha nem mi okoztuk a balesetet, viszont a casco a károkozótól függetlenül térít. 

 

Számít, ha több termék is kell

 

Bár a casco díja leginkább attól függ, milyen autóra kötjük, érdemes a szolgáltató ajánlatát összehasonlítani. A Bank360.hu szakértői hét biztosító ajánlatait megvizsgálva arra jutottak, hogy akár 5-10, egyes esetekben pedig 20 százalékkal kedvezőbb is lehet a casco díja, ha jól választunk. 

 

Leginkább akkor tudjuk a casco díját csökkenteni, ha más termékekre is az adott biztosítónál szerződünk. Ilyen például, ha a kötelező biztosítást is a cascot kínáló biztosítónál kötjük, de nem ritka a tagsági kedvezmény vagy a lakásbiztosítással kihasználható árcsökkentés sem. Az alábbi kedvezményeket tudunk érvényesíteni az összehasonlítás alapján:

 

Az Allianznál, Genertelnél, Uniqánál és a Groupamánál kötelező biztosítással 10 százalékkal olcsóbb a casco, ha a kötelezőnk is az adott biztosítónál van. A K&H Biztosító viszont bőkezűbb: a szolgáltató 20 százalék kedvezményt ad és további öt százalékot elenged, ha a banknál folyószámlát is vezetünk.

 

A KÖBE több társadalmi csoporttal is igen nagyvonalú: a közszolgálati dolgozók 15 százalékos kedvezményt kapnak, ipartestületi és egyesületi tagok is kapnak 5 százalékot, akik pedig bekapcsolódnak a KÖBE baleset-megelőzési programjába és abban a szerződés fennállásáig részt vesznek, 10 százalékot kapnak. Ha megadjuk elérhetőségeinket marketing megkeresésre, szintén 5-15 százalék közötti kedvezményt kaphatunk. 15 százalék jár az e-mail címért 5 százalék telefonos elérhetőség megadásáért. 10 százalékot kapnak, akik legalább két kiskorú gyermeket nevelnek (egyedülálló szülő esetén elég egy kiskorút nevelni a kedvezményhez), de nyugdíjasoknak és mozgáskorlátozottaknak is jár a 10 százalék kedvezmény.

 

A Wáberer Biztosító a cégcsoporthoz tartozó vállalkozások és munkavállalók számára nyújt 10 százalék kedvezményt. 

 

Az Uniqa a kötelező biztosításon túl más folyamatos, legalább 15 000 forint éves díjú szerződés esetén is ad 10 százalékot, illetve akkor is, ha elektronikus úton szerződünk és tesszük meg a nyilatkozatokat. 
 

A Groupamánál is jár a 10 százalék, ha rendelkezünk a biztosítótól származó lakásbiztosítással is. 

 

A biztosítás megkötése előtt érdeklődjünk a kedvezmények összevonhatóságáról, hiszen így még többet spórolhatunk az éves díjból. A Bank360.hu kalkulációi szerint egy átlagosnak mondható 10 éves Opel Astránál éves átutalással rendezve a díjat, az éves casco az egyik biztosítónál 154 643 forint, ebből tíz százalékot spórolva 139 178 forintra tudjuk mérsékelni a díjat. 

 

Természetesen a szerződés előtt érdemes megvizsgálni a biztosítók ajánlatait, hiszen jelentősen eltérő árazás mellett védhetjük autónkat a téli balesetektől. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!