A legnagyobb kihívás a biztosítók számára az infláció és a gazdasági környezet alakulása – mondja Zatykó Péter, az Alfa Biztosító elnök-vezérigazgatója. Az extraprofitadó kivezetése sok fejlesztésre adna lehetőséget, a lakásbiztosítási kampánynál félő, hogy az árverseny a minőség rovására megy majd.
37952809
A különadók elvitték a biztosítók profitját, a díjbevétel is stagnált, az egyszeri díjas életbiztosítások különösen nagy ütést kaptak. Az utasbiztosítási piac viszont minden korábbi rekordot megdöntött, a külföldi utazásokon nem spóroltak, akiknek maradt rá pénzük.
37872460
Eddig a költségvetésnek termelték a pénzt a biztosítók, amelyeknek akár a teljes nyereségét elviheti az extraprofitadó. Több biztosítási forma is megszenvedte, hogy az ügyfelek kénytelenek spórolni. Egyedül az utasbiztosítások szárnyalnak, amelyeknél minden eddigi rekord megdőlt a nyaralási szezon végére.   
36122800
Egyre népszerűbb nyári program a hajózás, vitorlázás. Ez a tevékenység azonban nem veszélytelen, ezért érdemes fokozottan figyelni a biztosítás kiválasztására, mielőtt vízre szállunk. 
34389866
Több ezer euró lehet a bérelt autók biztosításának az önrésze. Ha történik valami az autóval a bérlés ideje alatt, mélyen a zsebébe nyúlhat az ügyfél, ha nincs önrészbiztosítása.
32717339
Egyre több biztosítás köthető meg már akár mobiltelefon keresztül is szinte pillanatok alatt. A biztosítók és összehasonlító kalkulátoros szolgáltatók kínálata mellett a mobilbankokba is beköltöznek ezek a termékek.
32302532
Jövőre jön a lakásbiztosítási váltási kampány, emellett szeretnék kiterjeszteni a kötelező felelősségbiztosítást az olyan elektromos mikromobilitási eszközökre is, mint például a gombamód terjedő e-rollerek. 
31744709
A lakásokat ért károk közül a legtöbbet a csőtörések okozzák, de a viharokhoz kapcsolódókból is összejön ennyi. Csőtörésnél 100 ezer az átlagkár, tűzesetnél viszont már egymillió forint. Cascóra átlagosan 500 ezret fizetnek.
31653614
Újra milliárdos károkat okozott a téli vihar ingatlanokban és autókban. Járműveknél ilyenkor segít a casco, a házaknál pedig a lakásbiztosítás, aminél sokan most szembesülhetnek azzal, hogy a régi szerződésük már nem elég a teljes kártérítésre.
31447142
Közel egymillió autósnak, köztük majd félmillió magánszemélynek kell arról döntenie néhány napon belül, hogy szeretnének-e biztosítót váltani. Az inflációs hatás a biztosítások díját és a fedezetlenségi díjakat is jelentősen emeli. 
30463082
Az autójavítás és az alkatrészek inflációnál is jóval nagyobb áremelkedésével párhuzamosan egy év alatt kiugróan megemelkedtek a kötelező biztosítások kárkifizetései. Ez azonban ezúttal nem drágította a biztosítások átlagdíját.
25503775
A nyaralás tervezésekor biztosan nem lehet kihagyni a számításból az idén az ukrajnai háborút. Ez még akkor is befolyásolhatja a vakációnkat, ha az több ezer kilométerre lesz tőle.
21323614
Egyre népszerűbb repülőtéren bérelt autót használni nyaraláskor vagy üzleti úton. Ilyenkor jó tisztában lenni a járműhöz kötött és köthető biztosításokkal, és betartani néhány szabályt, mert az olcsó bérlet a végén könnyen nagyon drágává válhat.
20722654
Évente több ezer autóban tesznek kárt a kátyúk. A javítás költségeit nem egyszerű visszaszerezni, többnyire le is nyelik az autósok. Van pedig erre jó megoldás, nem érdemes veszni hagyni a kártérítést.
19951840
Március 15-én jár le a helyi adók befizetésének határideje, és eddig kell a gépjárműadót is rendezni. Ezt már nem az önkormányzatnak, hanem az államnak fizetjük, ezért ne megszokásból csináljuk. Megmutatjuk, mit kell tenni.
19660789
Rövidesen be kell fizetni a gépjárműadó első részletét. Ne megszokásból csináljuk, mert már nem az önkormányzatok intézik, hanem a NAV. Jó tudni, mi a teendő év közben vett vagy eladott autó esetében. Megmutatjuk, hogy nem hibázhatja el.
18888751
Mélyre kell nyúlnunk a pénztárcánkba, ha autósként elfelejtenénk befizetni a kötelező biztosításunkat, vagy időben újat kötni a fordulónapra felmondott szerződésünk helyett. Sok autósnak most járt le határideje, összeszedtük, mennyibe kerülhet a feledékenység.
18064834
Az autó vészhelyzet alatt lejáró műszakijára hivatkozva a biztosító nem utasíthatja el a kárkifizetést. Ha azonban egy baleseti kár az autó súlyosan elhanyagolt állapota miatt következett be, akkor a biztosító követelheti ennek a megtérítését érvényes kötelező és műszaki esetén is.
17740276
Máig sok autós számára jelenti az új év első napja a kötelező biztosítás fordulónapját, az átkötés ideje azonban novemberre esik. A biztosítóknak legkésőbb a fordulónap előtti 30. napig meg kell kapnia a szerződés felmondásáról szóló dokumentumot, ezért összegyűjtöttük, mire kell figyelnie azoknak, akik most váltanak biztosítót.
17345212
Hiába a kilábalás a válságból, a személygépkocsi-értékesítést a nyáron még egyáltalán nem érte el ez a fellendülési hullám.
16151098
Az autósoknak számos költséggel kell kalkulálniuk: a benzinár-emelkedés ellen nem sokat tehetnek, egy jól megválasztott biztosítással azonban sokat spórolhatnak. A biztosítók között nagy a verseny a kgfb ügyfelekért, ezért különféle együttkötési és egyéb kedvezményekkel igyekeznek meggyőzni a gépjármű-vezetőket, hogy az ő társaságukat válasszák. Cikkünkben összegyűjtöttük, milyen akciókra számíthat, aki most váltaná le a kötelezőjét.
15937744
Szereted az autódat? Problémát jelentene egy komolyabb szervizköltség kifizetése? Akkor érdemes casco biztosítást is kötnöd a kötelező mellé, így azokban a helyzetekben is számíthatsz az anyagi segítségre, ha nem tudod biztosan, mi okozta a kárt.
14994808
A válság elmúltával ismét felélénkült itthon az autópiac, májusban 10 695 személygépkocsit értékesítettek a Datahouse adatai alapján. Az eladott autók száma így jóval meghaladja a tavalyi májusban, lezárások mellett értékesített 6471 gépkocsit, de a koronavírus előtti években tapasztalt tavaszi kiugrás még várat magára, ugyanis 2019 májusában még 3500-zal több autót adtak el az ideihez képest.
14853172
A kötelező felelősségbiztosítás díja sok esetben kedvezőbb, ha azt együtt kötjük a cascoval. A Bank360 elemzői annak jártak utána, hogy milyen feltételekkel és mekkora mértékű kedvezmények érhető el most a kgfb a biztosítóknál.
14771392
A személygépkocsikhoz képest alacsonyabb volt az árváltozás 2020. negyedik negyedévében az egyéb járműkategóriákban. Ha nem vagyunk elégedettek a díjakkal, érdemes lehet új biztosítás után nézni.
13221607
Az autóvásárlást sok esetben nem tudjuk vagy nem nagyon akarjuk egy összegben, készpénzes vásárlásként letudni. Kényelmesebbnek tűnhet valamilyen finanszírozási konstrukciót választani, legyen szó lízingről vagy hitelről. De melyik mikor éri meg? Ezt járta körül a Bank360.hu.
11418935
Rengeteg biztosító kínál díjkedvezményt cascoból, ha náluk kötjük a kötelezőt is, de más kedvezményt is kihasználhatunk. Megvizsgáltuk a szolgáltatók ajánlatait.
11068568
A casco biztosítás átlagos éves díja 2019-ben a jegybank adatai szerint valamivel 100 ezer forint alatt volt. A biztosítási díj összege viszont évről évre emelkedik, így pedig felmerül a kérdés: hogyan tudunk faragni a casco biztosításunk díján?
10578587
A helyzetnek megfelelő óvatossággal érdemes kezelnünk az autóvásárlással kapcsolatos pénzügyeket a koronavírus miatt. Hitelből oldanánk meg? Most érdemes lehet extra költséget vállalni, hogy ne legyen probléma. Körüljártuk a kockázatokat és megoldásokat.
10492334
Életünk során számos kockázatra köthetünk biztosítást, emellett megtakarítást is felhalmozhatunk vele. Biztosíthatjuk az életünket, az egészségünket, a hiteleinket, a jövedelmünket, valamint a számunkra fontos vagyontárgyakat is - az autókra például egyszerre több biztosítást is köthetünk, mivel a kötelező biztosítás kiegészíthető casco biztosítással. Több biztosítás fizetése esetén akár különböző kedvezményeket is kiaknázhatunk, amelyekkel évente akár több ezer forintot is megtakaríthatunk - ezeket a lehetőségeket foglaltuk össze a cikkben.
10256543
A legfrissebb adatok szerint 2018-ban 15 037 vad hullott el autós ütközés következtében itthon. Az elpusztult állatok közül több mint 6 000 nagyvad volt. A számok szerint tehát igen gyakori balesetről van szó.
10250204
Kevés annyira dühítő dolog történhet velünk, mint amikor visszamegyünk a parkoló autónkhoz és azt látjuk, hogy valaki meghúzta az oldalát. És se betétlap, se tanú, a térfigyelő kamerák meg nem működnek. Mi ilyenkor a teendő, mire számíthatunk, ki fogja kifizetni az autóban keletkezett kárt?
10223438
A kötelező biztosítás lényege, hogy az általunk okozott kárt helyettünk a biztosító fogja állni. Másik oldalról nézve: ha összetörik az autónkat, nem nekünk kell fizetni a javíttatást. A gyakorlatban azonban nem mindig ennyire egyértelmű a dolog, sőt az is előfordulhat, hogy vétlen autósként még nekünk kell a zsebünkbe nyúlni.
9607226
A gépjármű-tulajdonosok elsősorban a vagyoni kárra figyelnek, azaz természetesen megkötik a szükséges kötelező felelősségbiztosítást, valamint casco-t, ugyanakkor kevesekben merül fel az emberi élet és egészség védelme.
9067436
A kötelező biztosítás mellé érdemes elgondolkodni a cascon - ez nemcsak akkor igaz, ha autóval közlekedünk, hanem akkor is, ha motorral rójuk az utakat. Utánajártunk, milyen feltételekkel köthetünk CASCO biztosítást kedvenc kétkerekűnkre.
6929215
Az autólízing rendkívül előnyös megoldás, ha nem akarjuk kifizetni a vásárláskor a teljes vételárat. Mivel egy új autó mindenképpen több millió forintba kerül, sok vásárló valószínűleg nem tud, vagy nem szeretne ekkora összeget összespórolni autóvásárlás végett.
6897931
A téli hónapokra sokan lerakják az autójukat. Hiába kisebb a forgalom, mégis, arányaiban több a baleset. Ez érthető: csúszósak az utak, gyakori a köd, korán sötétedik és sokszor hirtelen változik az időjárás.
6480196
A novemberben megjelent, év végi fordulós kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjainak elemzéséből egyértelműen kiderül, hogy jövőre jelentősen, átlagban 15 százalékkal drágulnak a biztosítások. Az autósok jelentős része év végén vált kgfb-t, vagyis a most megjelent adatok jól szemléltetik a teljes kötelező biztosítási piac alakulását.
5823159
A CASCO önrész jelentése: a keletkezett kár azon része, amely megfizetését a biztosított vállalja magára. Magyarul ennyivel fog kevesebbet fizetni a biztosító, ha kár történik a gépjárművünkben.
5409693
Frissült az E-kárbejelentő alkalmazás és weboldal. Az új funkció keretében már a CASCO kárrendezést is el lehet indítani elektronikusan. Az új verzióval bejelenthető a vontató illetve vontatmány károkozása. Ezenkívül már elektronikus formában is be lehet jelenteni a járműveken kívül okozott dologi kárt, valamint a külföldi vagy kötelező biztosítás nélküli gépjármű által okozott káresemények kárügyintézése is megkezdhető.
5366028
A kötelező biztosítás díja attól is függ, hány káreseményt - például balesetet - okoztunk az előző biztosítási időszakban. Ez a díjak kockázatarányos megállapítása. Leegyszerűsítve: minél kevesebb kárt okoztunk, annál kedvezőbb lehet a következő KFGB díj. A károkozás büntetését illetve a kármentesség jutalmazását a bonus-malus rendszer szabályozza. Ez egy biztosítóktól független osztályozási rendszer, melyet minden KGFB biztosításnál kötelező figyelembe venni.
5300187
A casco biztosítás nem olcsó. Ha összehasonlítjuk a kötelező biztosítással, a CASCO akár kétszer akkora költséget is jelenthet az autósnak. Persze a kétfajta biztosítás más és másra is való. Míg a kötelezőnél arra kötünk biztosítást, hogy az általunk okozott baleset esetén a pórult járt autós kárát rendezze a biztosító, a CASCO-nál a magunk ügyét intézzük. Vagyis ha összetörik az autónk, ha ellopják vagy ha csak felpattan a szélvédőre egy kavics, a CASCO biztosítás fedezi a kárt a biztosítót terhelő rész erejéig.
5160888
Családbarát kedvezményekkel várják a biztosítók a hétszemélyes autót vásárló ügyfeleket, bízva a takaréklángon működő CASCO biztosítási piac fellendülésében. Míg a kötelező biztosítás állománya több mint ötmillió, addig a cascóé mindössze 940 ezer, vagyis az autók csekély 18 százalékára kötnek külön biztosítást.
5160468
A teljes körű CASCO-ban általában benne van a lopáskár elleni biztosítás. A CASCO kalkulátor megmutatja, pontosan milyen elemeket tartalmaz a biztosításunk, de minden esetben olvassuk el a részletes terméktájékoztatót. Győződjünk meg arról, hogy valóban biztosítva vagyunk-e a lopás ellen, és arról is, milyen önrész arányt vesz figyelembe a biztosítónk az autónk eltulajdonítása esetén.
5137521
CASCO biztosítást nem kötelező kötni, de vannak helyzetek, amikor kifejezetten ajánlott - például ha új autót vagy nagy értékű használt autót veszünk. Mivel a CASCO több esetben fizet, mint a kötelező biztosítás, nagyobb a kockázat a biztosító részéről: ez magasabb biztosítási díjat jelent, így nem mindegy, hogy melyik biztosítóval kötjük meg a szerződést. Ha szeretnénk faragni a költségeinkből, érdemes a biztosítási forduló előtt megnézni, hogy milyen lehetőségeink vannak, hiszen évente akár több tízezer forintot is spórolhatunk egy jó váltással. Összefoglaltuk, milyen teendők várnak rád, ha szeretnéd felmondani, lecserélni a Casco biztosítást.
5028108
Miután megkötöttük a kötelező biztosítást, a “másik oldalról” is bebiztosíthatjuk az autónkat (és magunkat), ha a Casco biztosítás mellett döntünk. Ezt azért érdemes megtenni, mert a KGFB csak a vétlen fél kárát fizeti meg - így ha mi okoztuk a bajt és a mi autónk is megsérült, akkor a kötelező biztosításunk csak a másik fél kárát téríti meg, a miénket nem.
4512672
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!