baba

Több százezret is spórolhat, aki kivárt a babaváró igénylésével

baba

Több százezret is spórolhat, aki kivárt a babaváró igénylésével

Daróczi Renáta
2020-09-17 Frissítve: 2022-01-18
2020-09-17 Frissítve: 2022-01-18
10223432

Továbbra is alacsony, mindössze 1,4% a babaváró hitel referenciahozam értéke - derült ki a Bank360.hu elemzéséből, amelyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hónap elején közzétett statisztikái alapján készített. Ez azok számára lehet fontos információ, akik októberben terveznek babaváró kölcsönt igényelni, ez ugyanis befolyásolja az éves kamat mértékét.

 

A referenciakamat abban az esetben kerül előtérbe, ha a hitelszerződésben vállalt 5 éven belül nem születik meg az első gyermek. Ilyenkor ugyanis vissza kell fizetni az első 5 évben igénybe vett kamattámogatást. Emellett a futamidő hátralévő részében fizetendő törlesztőrészletre is hatással van, hiszen ekkor már a piaci kamatozással számolt törlesztőrészletet kell fizetni.

 

Miért fontos a referenciahozam?

 

 

 

A diagramon látható, hogy a babaváró kölcsön indulása óta a referenciaérték kisebb-nagyobb mértékben csökkent. Az oszlopdiagramok mutatják, hogy az adott referenciaérték mellett mekkora visszafizetendő összegre kell számítanunk a kamattámogatás elvesztése esetén. Ha összevetjük a jelenlegi és az induláskori értékeket akkor láthatjuk, hogy már egy 0,7%-os csökkenés is 400 ezer forintos különbséget jelent. 

 

Továbbra is népszerű a babaváró hitel

 

Az előző hónapokhoz képest 12%-kal nagyobb, 55 milliárd forint értékben folyósítottak babaváró kölcsönt a bankok - derült ki a Magyar Nemzeti Bank szeptember 3-án közzétett jelentéséből. Ezzel együtt már a 842 milliárd forintot is meghaladja az idén júliusig folyósított babaváró kölcsönök összege. Ez a korábbi hónapokhoz képest 12%-os növekedést jelent. 

 

 

 

Akár önerőként is felhasználható

 

Legyen szó akár felújításról, lakás- vagy autóvásárlásról, vagy akár önerő kiegészítésről a babaváró hitelt bármilyen hitelcélra felhasználható. Ennek részleteit, a babaváró hitelt folyósító bankok listáját, illetve az igénylés feltételeit megtekinthetjük a Bank360.hu babaváró hitelkalkulátorában.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!