Akár egy garázsban működtetett virágbolt is belefér a lakásbiztosításunkba

Vállalkozásunkat is védheti a lakásbiztosítás

Akár egy garázsban működtetett virágbolt is belefér a lakásbiztosításunkba

Vállalkozásunkat is védheti a lakásbiztosítás

Tóth Katalin
2022-09-30 Frissítve: 2023-05-23
2022-09-30 Frissítve: 2023-05-23
29581589

Lakásbiztosítást ingatlanunkra, vagyontárgyainkra gondolva kötünk, így talán azok, akik otthonukban vállalkozást üzemeltetnek, nem is tudják, hogy ha megfelelő lakásbiztosítást kötnek, az védelmet nyújthat a vállalkozás eszközeire és helyiségeire, ahol ezt a munkát végzik. Érdemes ezt is figyelembe vennünk a lakásbiztosítás megkötésekor.

 

Például a kisvállalkozók vagy egyéni vállalkozók a lakásbiztosításuk részeként biztosíthatják vállalkozási eszközeiket, alapanyagaikat, raktárkészletüket és az ingatlannak azt a részét is, ahol dolgoznak. Az épületrész biztosításához a szerződéskötéskor meg kell adni, hogy hány négyzetmétert foglal el a vállalkozás. A gépek, berendezések abban az esetben is biztosíthatók, ha az otthonunkon kívül folytatott vállalkozás eszközeit otthon is tároljuk. Mindezeknek a biztosítási összegét nekünk kell meghatároznunk.

 

Nézzünk néhány példát arra, hogy milyen vállalkozások jöhetnek szóba: többek között egy otthon kialakított könyvelő iroda, kozmetika, orvosi rendelő vagy akár a melléképületben működtetett kisebb autószerelő műhely, a garázsban lévő kis üzlet is biztosítható. Sőt  egy villanyszerelő a vállalkozáshoz használt, otthon tárolt eszközeit is biztosíthatja, annak ellenére, hogy nem otthon végzi a munkát.

 

Érdemes részletesen elolvasni a biztosító szerződési feltételeit, hiszen lehetnek olyan vagyontárgyak, vállalkozási tevékenységek, amelyekre nem köthető lakásbiztosítás, ilyen lehet például egy söröző, borozó vagy fegyverkereskedés.

 

A lakásbiztosítás fedezetei ugyanúgy érvényesek ezekre a vagyontárgyakra is, például viharkár, villámcsapáskár, az egyik leggyakrabban előforduló csőtöréskár vagy akár betöréses lopáskár esetén is. Betöréses lopáskárok térítésekor a biztosító ebben az esetben is figyelembe veszi a védettségi szintet - volt-e például rács, több ponton záródó ajtó, riasztó vagy távfelügyelet a kár bekövetkezésekor - és az ehhez tartozó szolgáltatási limiteket is. A biztosítás kiterjedhet a vállalkozás készpénz állományára is, megfelelő tárolási szabályok betartása mellett, a feltételekben meghatározott összeghatárig.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!