OTP Egészségpénztár

5 előny, amiért megéri egészségpénztári számlát nyitni

OTP Egészségpénztár

5 előny, amiért megéri egészségpénztári számlát nyitni

OTP Egészségpénztár Tartalom
2023-03-15 Frissítve: 2024-02-05
2023-03-15 Frissítve: 2024-02-05
31900520

Az anyagi öngondoskodás fontosabb, mint valaha. A növekvő inflációs ráta mellett a gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök, egészséges élelmiszerek és a magánorvosi ellátás költségei is jelentősen emelkedtek. Az egészségpénztár olyan szolgáltatás, amellyel a befizetések után 20% adó-visszatérítés igényelhető, tehát a segítségével jelentősen csökkentheted a felmerülő egészségügyi költségeidet. Cikkünkben 5 előnyt mutatunk be, amiért érdemes egészségpénztári számlát nyitni!

 

Hogyan működik az egészségpénztári szolgáltatás?

 

Ismerd meg a szolgáltatás lényegét 4 lépésben:

  1. Számlanyitás: Először számlát kell nyitnod. Válassz megbízható, innovatív pénztárat! Tavaly az egészségpénztárba belépők közül minden 4. az OTP Egészségpénztárt választotta, így ma már több mint 330 ezer tag veheti igénybe a szolgáltatásait.
  2. Befizetés: Az egészségpénztári számlára történő befizetés történhet egyénileg vagy a munkaadód hozzájárulásával, a cafeteria részeként. Mindegyik esetben kaphatsz a befizetett összeg után 20% adó-visszatérítést.
  3. Vásárlás: Egészségpénztári számládról számos terméket és szolgáltatást fizethetsz. Például magánorvosi kezelést, fogászatot, gluténmentes élelmiszereket, szemüveget, gyógyszert. Tehát az ezekkel kapcsolatos kiadásaidat mind csökkentheted egészségpénztári számlád segítségével. Vásárolhatsz egészségkártyáddal vagy készpénzzel is.
  4. Adó-visszatérítés: Ha van befizetett személyi jövedelemadód és nincs 1000 forintot meghaladó adótartozásod, akkor igényelhetsz 20% adó-visszatérítést a pénztári befizetések után. Ennek maximális összege 150 ezer Ft évente.

 

A TOP 5 előny

 

1. Családtagjaid költségeit is csökkentheted

 

Családtagjaidat bejelentheted kedvezményezettként, így például gyermekeid, szüleid, házas- vagy  élettársad kiadásait is fedezheted az egészségpénztárban gyűjtött megtakarításodból. Így még jobban kimaxolhatod a 150 ezer Ft adó-visszatérítés keretedet. A kényelmes vásárlás érdekében akár társkártyát is rendelhetsz hozzátartozóidnak.

 

2. 20% adó-visszatérítést kaphatsz

 

Az egészségpénztári számlára befizetett összeg után 20% adó-visszatérítés vehető igénybe. Példa:

 

  • Munkaadódtól a cafeteria részeként 200 ezer Ft/év összegben kapsz egészségpénztári hozzájárulást.
  • Emellett saját magad, egyénileg is befizetsz, további 550 ezer forintot. Így összesen 750 ezer Ft érkezik egészségszámládra az adott évben.
  • A befizetések után igényelheted azt a bizonyos 20% adó-visszatérítést. Mivel 750 ezer Ft befizetés történt egészségszámládra, így a maximális adó-visszatérítést kaphatod: 150 ezer forintot. Ezt jövőre kapod meg, az adóbevallásod után, és az egészségpénztári számládon éred majd el, innen költheted el.

 

(A befizetést terheli ugyan működési költség, ám ennek ellenére is jelentős pluszforrást szerezhetsz az adó-visszatérítés által.)

 

3. Extra árkedvezményt is kaphatsz

 

Számos üzlet és egészségügyi szolgáltató extra árkedvezményt ad az egészségpénztári tagoknak, akár 30% mértékben.

 

4. Több száz termék és szolgáltatás fizethető egészségszámláról

 

Az egészségpénztári egyenlegből (tehát a befizetett összegből és a kapott adó-visszatérítésből) számos termék és szolgáltatás finanszírozható. A legnépszerűbbek:

 

  • Egészségügyi ellátás: orvosi szolgáltatások, fogászat, szűrővizsgálatok, labor, szülészet-nőgyógyászat, belgyógyászat.
  • Egészségügyi termékek: gyógyszerek, szemüveg, gyógyászati segédeszközök, gluténmentes élelmiszerek.
  • Gyermekvállalás: születési támogatás, gyermekgondozási-, gyermeknevelési- és beiskolázási támogatás, babaápolási termékek (pl. pelenka, baba tápszer).
  • Megélhetés: lakáshitel törlesztési támogatás, táppénz kiegészítése, álláskeresési támogatás, temetés támogatása.
     

5. Egészségbiztosítást is kaphatsz

 

Az OTP Egészségpénztár tagjai kedvező egészségbiztosításban is részesülnek, melynek köszönhetően éjjel-nappal hívhatsz például orvosi call centert egészségügyi kérdésekkel, és bizonyos egészségügyi ellátásokat is fedez a biztosítás.

 

Hogyan juthatsz a pluszforráshoz és a további előnyökhöz?

 

1. Nyiss OTP Egészségpénztári számlát (akár online).

2. Fizess be egészségszámládra.

3. Használd fel a befizetett összeget.

4. Igényeld a pluszforrást, azaz a 20% adó-visszatérítést az adóbevallásodon keresztül.
 

NYEREMÉNYJÁTÉK!
Most 1 millió forintot nyerhetsz az OTP Egészségpénztárral!
Játék időtartama: 2023. február 28.-április 15.

 

A tájékoztatás nem teljes körű. 

A részletekről itt olvashatsz!

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!